maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Weerwind heeft goede verwachtingen van bezoek aan Suriname

Minister Weerwind heeft goede verwachtingen van bezoek aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind is op zaterdag 17 december in Suriname gearriveerd. Hij werd op de Johan Adolf Pengel International Airport welkom geheten door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Minister Weerwind is op uitnodiging van de Surinaamse bewindsman op werkbezoek. “Mijn verwachtingen zijn om het land goed te leren kennen en projecten goed te zien. Dus ik heb goede verwachtingen.” De bewindsman ontmoette op de airport de Nederlandse vicepremier Sigrid Kaag, die op de terugreis was na een tweedaags bezoek aan Suriname.

Minister Weerwind zegt enorm uit te kijken naar de besprekingen in Suriname op het vlak van justitie en politie. Hij memoreert het bezoek van minister Amoksi aan Nederland, waarbij aan hem de uitnodiging is gedaan voor het werkbezoek. Partijen zullen in de komende dagen samen bespreken hoe er in de praktijk verder inhoud kan worden gegeven aan de samenwerking op justitieel, politioneel en reclasseringsvlak. De Nederlandse bewindsman acht het voornamelijk van belang dat de twee landen elkaars kennis en kunde op deze gebieden delen.

Volgens minister Amoksi is de relatie met Nederland op justitieel en politioneel gebied vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Hij heeft in 2021 – deel uitmakend van de presidentiële delegatie naar Nederland – overlegmomenten gehad met de toenmalige ministers van Justitie en Veiligheid en Rechtsbescherming, respectievelijk Ferdinand Grapperhaus en Sander Dekker.

Vervolgens is er dit jaar een bilateraal onderhoud geweest met hun respectieve opvolgers Dilan Yeşilgöz-Zegerius en Weerwind. Met de laatstgenoemde is er toen een werkprogramma afgesproken dat de komende dagen in Suriname besproken zal worden.

Op de agenda staan de onderwerpen: mensenrechten, corruptieaanpak, ondersteuning bij wetgeving in Suriname, reclassering, rechtshulp en gevangeniswezen. Verder zullen partijen zich ook buigen over bilaterale verdragen die zij met elkaar wensen aan te gaan.

Minister Amoksi praat over een nieuwe dimensie in de samenwerking met Nederland op justitieel en politioneel gebied. Hij verwijst in deze ook naar de recente bezoeken van hoge rechtsorganen de afgelopen periode aan Suriname, waaronder de Hoge Raad der Nederlanden en het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Het ligt in de bedoeling dat minister Weerwind ook een onderhoud heeft met zowel de president van het Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. wie houdt wie voor de gek , weerwind jij zou toch namens Nederland excuus aanbieden voor het slavernij verleden hier in Suriname, en nu ga je lullen met die amoksie , je bent hier voor noppes , het zelfde was met die kaag


  gemodereerd
 2. Is het jullie niet opgevallen dat overal sturen ze blanken behalve Suriname omdat olie rol speelt sorry zeggen niks betalen en olie weg halen Surinamers wordt wakker je laat je niet naaien tog ik zeg schande schande schande die bakaras zijn uitgekookt er zit meer achter


  gemodereerd
 3. Ineens heeft dit bezoek een drastische wending gekregen.
  Black laat zich weer misbruiken.
  Rutte is slim.
  Hij stuurt de Black waarom heeft die vrouw niet alles geregeld nu is ze weer terug in koud kikker land.
  Ooit heeft een blanke gezegd als je iets wilt bereiken je de negers tegen elkaar moet opzetten en zie dat gebeurt nu.
  Slavernij gedachten blijven bestaan zolang Black zich niet laten gebruiken.


  gemodereerd
 4. Justitie is het afgelopen decennia uitgehold op alle fronten, dus professionele hulp is welkom.

  Ik heb geloof in beide ministers. Komt goed.

  ‘Hoe maak je nou een artikel 52a waterdicht’?
  Das is een hele goeie vind ik zelf 🤭.


  gemodereerd
 5. Een duidelijk voorbeeld hoe de Afro-Surinamers hun eigen soort neerhalen. In Nederland wordt dhr. Weerwind geaccepteerd en gewaardeerd om zijn capaciteiten, en in Suriname wordt hij verguisd en afgewezen om zijn afkomst.

  Misschien moeten de Afro-Surinamers maar eerst excuses aan elkaar aanbieden voor de manier waarop ze met elkaar omgaan!


  gemodereerd
 6. Denk je nou echt dat nl uit is op
  Olie, de Arabieren hebben al lang een geheim contract, die zullen al een flink bedrag hebben gestort aan smeergeld. Naar wie denk je, die blackaGraaiers

  Domme lulpraat


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES