woensdag, juni 12, 2024
HomeNieuws uit NederlandMinister Franc Weerwind brengt vandaag werkbezoek aan Suriname

Minister Franc Weerwind brengt vandaag werkbezoek aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind, zal gedurende de periode van 17 tot 22 december 2022 een werkbezoek afleggen aan Suriname. Het bezoek vindt plaats op uitnodiging van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie bij zijn bezoek aan Nederland in maart 2022.

Tijdens het bezoek van minister Amoksi zijn er werkafspraken gemaakt over de uitvoering van een MOU aangaande reclassering, die in Den Haag getekend was met de voorganger van minister Weerwind, Sander Dekker.

Tijdens dat bezoek was ook het belang van de rechtshulpsamenwerking tussen Suriname en Nederland op de agenda. Suriname heeft daar haar uitdagingen waaronder capaciteitsproblemen in het zorg-, huisvestings- en veiligheidsdomein aangekaart.

Minister Weerwind van Rechtsbescherming heeft de uitnodiging van minister Amoksi aanvaard en toegezegd Suriname te zullen bezoeken. Tijdens zijn bezoek zal minister Weerwind werkbesprekingen hebben met Minister Amoksi en bezoeken afleggen aan de rechterlijke macht, het gevangeniswezen en het onderdirectoraat Forensische Zorg.

De samenwerking tussen de twee landen in het gevangeniswezen is na het bezoek van Minister Amoksi weer op gang gekomen na ruim 10 jaren te hebben stilgelegen. De voortgang op dit gebied wordt een speerpunt bij het bezoek van Minister Weerwind.

Minister Weerwind kijkt ook uit naar een goede voortzetting van de samenwerking met het Surinaamse Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie. De rechtsbescherming van met name jongeren licht minister Weerwind nauw aan het hart en hij zal zich bij zijn bezoek bekend maken met de situatie in Suriname op dit gebied.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. “Werkbezoek ”werkbezoek “ la me nie lachen. Deze Redi musu laat zich door Nederland misbruiken.
  Tijdens het slavernij werden de Redi musu’s ook gebruikt om “werkbezoeken” af te leggen.
  Dit roep oude herinneringen op.


  gemodereerd
 2. @Deja vu.
  Het zou best eens kunnen gebeuren dat de premier van Nederland een gekleurde man of vrouw zou kunnen zijn.Hoe zou jij en veel Surinamers daarop reageren? Die man komt daar uit hoofde van zijn functie en capaciteiten.Zijn afkomst en huidskleur zou helemaal niet ter discussie moeten staan.Wat moeten sommige Surinamers nog veel leren!!!! En ze wonen notabene in een land met veel etniciteiten.


  gemodereerd
 3. Wat kosten al die bezoeken ons land?? Want ze hebben geen enkele nut. Jullie zitten je maar uit te sloven vr alles uit nl en ze behandelen jullie als een dweil.
  Houd toch een keer op.
  In 10 jaar geen gevangenis wattttt?? Pak de moordenaars en criminelen op in Su.


  gemodereerd
 4. En zekere activist Regillio Vaarnold eist 40 duizend euro voorschot per nazaat van een slaaf, daarna moet er volgens hem nog meer geld volgen. Compleet van de pot gerukt. Zoals Premier Rutte al aan gaf, Nederland gaat geen herstelbetalingen doen.


  gemodereerd
 5. Een beetje onnozel om de man een redimusu te noemen want dan verval je zelf in racistisch denken. De man is minister en heeft voor dat ambt gekozen. Of zou hij dat ambt moeten afwijzen of erger nog niet aangeboden krijgen omdat hij van afro Surinaamse afkomst is??? Antwoord op de laatste vragen is volgens de meeste mensen wel duidelijk want zowel vele allochtone Nederlanders alsook een deel autochtone Nederlanders willen graag dat Nederland wat diverser vertegenwoordigd moet worden en niet door alleen maar blanke mannen als regeringsfunctionarissen. Als er dan iemand minister is dan zal minister ook de taken van dat ministerschap moeten uit voeren en dus ook als minister namens Nederland officiele mededelingen en verklaringen uitspreken. Mensen willen het graag simpel houden dus moet er een blanke Klaas, Piet of Jan de excuses komen overbrengen want die zijn toch de daders ???? Niet dus want die blanke Klaas of Piet of Jan kan wel eens afstammen van hele arme uitgebuite blanke Nederlanders die ergens in Drenthe in een plaggenhut leefden en elke opbrengst van hun vee en gewassen bij een rijke landheer moesten afstaan. Of een nog simpelere racistische oplossing neem Weerwind het ministerschap af zodat een blanke Klaas Piet of Jan kan worden aangesteld en dan kan die zonder problemen de excuses overbrengen namens Nederland en natuurlijk ook de miljarden want die groeien in Nederland aan de boom ook al is het veel meer dan de helft van het jaar geen oogsttijd.


  gemodereerd
 6. Luie donderds, gewoon werken voor je geld.

  Nu weet je waarom altijd zeggen dat Surinamers luie mensen zijn!
  En gelijk hebben ze.

  Als je gratis geld wilt, ga dan maar naar Afrika en blijft daar dan ook meteen.


  gemodereerd
 7. @persival,@nicolas,
  Te yu kos tingi foru a hati krakung.
  Als minister had hij beter moeten weten .en niet kijken door zijn witte bril.
  Jullie zijn het levende bewijs waar om Suriname zo verdeeld is.


  gemodereerd
 8. De Surinamers kunnen beter rationeel blijven, kritisch zaken volgen en logisch zaken bekijken.

  Het gaat om excuses, het gaat om het spel, het gaat om ook om de knikkers.

  Daarom moet men zaken goed volgen en daar goed op inspelen.

  Rutte doet zijn openingszet, dit te kijken en volgen en hoe op in te spelen en het beste uit te halen. Is het damegambiet?

  Suriname kan beter damegambiet aan nemen.


  gemodereerd
 9. Herstelbetalingen ??? In NL lopen er veel mensen bij
  de voedselbank, en nu veel mensen die verstoken zijn
  van warmte. Omdat ze de energie rekening niet kunnen
  betalen, en de Malloot A. Zunder eist miljarden van NL.
  Is die Malloot, soms van de pot gepleurd of zo? Op weg naar Amersfoort heb ik een bos met bomen gezien. Maar omdat
  het winter is, hebben ze geen bladeren meer. In plaats
  daarvan, waren het allemaal briefjes van 500 €, misschien
  kan A.Zunder en de zijnen daar geld gaan plukken.
  Voel jij de pijn nog wat je ouders, hebben moeten ondergaan?
  Nee, het enigste wat je wilt is money, en zoveel mogelijk zonder niets ervoor te doen. ”Hebberige geld wolf dat je de bent”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 10. deja vu , jij bent echt een racist , en aan je reactie te zien ben jij afro hater , en jij bent ongeschoold , dan hoort debby echt bij jou


  gemodereerd
 11. ach debby ,weer kan iedereen zien in jou reactie dat jij in de bijlmer zit , maar jij praat dat Suriname jou land is , flikker op man , maar debby in januari 2023 wordt jou vriend ddb opgesloten in de bajes , nou de beste wensen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES