Inspecteur en oud commissaris van politie horen elk 16 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen

7

Inspecteur van politie Dennis E. en oud-commissaris Ruben P. riskeren elk een gevangenisstraf van 16 jaar. Ze worden in verband gebracht met een grote drugszaak aan de Smaragdstraat in Suriname, waarbij op 1 september 2021 bijkans 478 kilo drugs was onderschept.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft woensdag haar strafvoorstel gepresenteerd en eiste tegen het duo in het Tweede en Derde Kanton een straf van 12 om 4 jaar, dus in totaal 16 jaar voor elk.

Ook tegen Rodrigues L. eiste het OM een celstraf van 16 jaar en zijn onmiddellijke gevangenneming. De verdachte Santana G. hoorde een eis van 10 maanden tegen zich. Het OM vorderde teruggave van het in beslag genomen paspoort en een mobiele telefoon.

Tegen Gene K. eiste de vervolging een gevangenisstraf voor de duur van 5 jaar en teruggave van zijn in beslag genomen mobiele telefoons, een harddrive, 1 SD card, 4 starterkits en 4 nota’s. Verder vorderde de officier zijn onmiddellijke gevangenneming.

Gene was aangehouden omdat hij een busje had gehuurd waarin de politie achteraf de drugs heeft onderschept.


7 REACTIES

 1. ach weer zo’n kloten proces , die verdachten worden niet berecht , madam zal ervoor zorgen dat deze paarse klootzakken niet veroordeeld worden

  en mensen wij kennen toch dat madam met haar tengels het OM in haar macht heeft
  gemodereerd

 2. Dit is een grote slag voor de paarse criminele corrupte boevenbende olv opa D, en de drugsfamilie dassasingh (coppenamemarkt) , dat Ruben Peiter eindelijk de gevangenis in gaat. Ook die inspecteur, die in de beveiliging van de VP zat, gaat ook voor jaren de bak in.
  Goed zo OM. En nu doorpakken op de paarse criminele corrupte boevenbende olv opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname.
  gemodereerd

 3. Juist mensen die de samenleving moet beschermen en
  de wet handhaven, gaan diep in de fout. In mijn optie
  is hier maar een straf dat geschikt is, voor deze soort beesten.
  En dat is in het opbaar terechtstellen door ophanging, gepaard
  met gratis muziek eten en drinken, voor de toeschouwers!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Als de Surinaamse politie en het OM over waren gegaan tot een andere aanpak, was het niet uitgesloten dat ook de grote jongens in beeld zouden komen.
  Immers, deze cowboys zijn niet instaat op 478 kg aan drugs te kopen. Ze zijn in dienst van…
  Als men in Suriname meer wil doen aan drugsbestrijding, zal men over moeten gaan tot een andere aanpak en meer moeten samenwerken met het buitenland.
  Het is dweilen met de kraan open daar…
  gemodereerd

 5. Zware strafmaat hoor!! In Nederland sta je na 3 jr weer op straat. Ik kan me voorstellen dat ze vanwege hun maatschappelijke functie, zwaarder gestraft worden. Tja de onder- en bovenwereld zijn duidelijk met elkaar verweven. Cocaine is niet meer weg te denken in de dagelijkse behoefte van velen. De grote bazen in deze business, werven mankracht in alle gelederen van de samenleving, zelfs bij de politie. 16 jaar is lichtelijk overdreven..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.