donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieInspecteur en oud-commissaris van politie aangehouden in grote drugszaak

Inspecteur en oud-commissaris van politie aangehouden in grote drugszaak

-

Does Travel & Cadushi Tours

Justitiële autoriteiten in Suriname hebben twee verdachten aangehouden in de zaak waarbij vorige maand 478 kg cocaïne aan de Smaragdstraat in Paramaribo-Noord werd aangetroffen. Bronnen dichtbij het onderzoek melden aan onze redactie dat het gaat om inspecteur van politie Dennis E. (foto) en oud-commissaris Ruben P.

De mannen zouden zijn aangehouden door een speciaal team onder leiding van de Surinaamse Procureur-Generaal (pg).

Eerder was al bekend dat een beveiliger van vicepresident (vp) Brunswijk en een oud-commissaris van de Surinaamse politie bij deze zaak betrokken zijn. Eerstgenoemde is dus Dennis E. Ruben P. (foto onder) was eind jaren negentig ook al verdacht van cokesmokkel naar België:

Oud-commissaris Ruben P.

Een speciaal team van de Narcotica Brigade van de Surinaamse politie deed op 1 september een inval bij twee naast elkaar gelegen woningen aan de Smaragdstraat. In een busje dat geparkeerd stond in de garage van één van de woning werd de 478 kilogram cocaïne aangetroffen.

De drugs met een straatwaarde van rond de 15 miljoen euro waren verpakt in witte zakken:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

42 REACTIES
 1. Daarom gaan sommige politiemannen chillen met geld in ptata. Mischien de nederlandse politie inschakelen voor hun bezoekers want in Suriname gaat het heel lang duren.


  Maak melding

 2. Zie hoe corrupt het korps is. Mijn veronderstellingen worden met keiharde bewijzen geverifieerd. hoog in de bomen.
  Denk je dat die ene ezel die hier met geld zat te strooien (wat een pak geld) dat die brandschoon is. Zijn allemaal de broedsel en komen uit de cohort van Bellie.
  Allemaal het product van paars. ik hoop dat ze met meer informatie komen en met informatie komt hoe het netwerk in mekaar zit. En wie de grote jongens zijn.
  Zulke corrupte honden, die de mensheid aan het vergiftigen zijn.
  Kijk maar effe goed hoe deze marsmannetjes er uitzien. Straks zijn we weer racistisch bezig.


  Maak melding

 3. Gaat lekker daar in dat criminele narcohol Suriname. Nu deze 2 weer en de overige schurken zijn nu met een delegatie, geld aan het strooien in Nederland en Belgie. Blok zag het jaren geleden al juist…….FAILED STATE.


  Maak melding

 4. Men zal altijd proberen om geld te vredien in drugssmokkel . De enige oplossing is dat de presiden een dependant van de DEA uit Amerika in Suriname zich laat vestigen.
  Hierdoor zullen de potentiele smokkelaars wel uitkijken om hieraan te beginnen


  Maak melding

 5. Sing Sing , jij verteld het goed deze figuren zijn zeker een paars product , wat zal robg hier oververtellen , we weten zijn antwoord al , robg geeft de schuld aan president Santokhi.


  Maak melding

 6. Het gaat om inspecteur van politie Dennis E. met foto ((met balkje) en oud-commissaris Ruben P. Mofo koranti hoeft niet eens te weten wie hun Vader en hun Moeder zijn om te weten om wie het gaat. Mofo Koranti, doe je werk, we zijn benieuwd uit welk nest dit addergebroed is voortgekomen.


  Maak melding

 7. Politie is je beste kameraad. Ze strooien niet alleen met geld, maar ook met poeder.
  Geen tijd voor dieven en straatrovers. Alleen voor poeder. Nu blijkt hoe bepaalde mensen aan veel geld komen.De trend van de vorige regering gaat door, maar nu blijkt dat deze regering korte metten maakt met drugcriminaliteit.


  Maak melding

 8. “Een beveiliger van de vice president”. En we moeten geloven dat de vice president niet weet waarmee deze beveiliger bezig is? Al is de leugen nog zo snel…..


  Maak melding

 9. =Wat heeft belfort nou te zeggen? Brunswijk trekt vaak ook zulke mensen aan.
  Vroeg of laat komt alles naar buiten en je zal ook gestraft worden.

  Ik ben niet jaloers op niemand die rijk is.


  Maak melding

 10. Moet me toch van het hart dat ik een verband dreig te zien met die vermoorde kroonprins die zelfmoord zou hebben gepleegd in die andere straat dichtbij met ook een edelstenen naam. En dan haal ik er nog niet eens het verband bij met zijn gestolen eigendommen die in beslag waren genomen en goed bewaard waren in het hoofdkwartier van deze 2 verdervelijke figuren met hun op de Surinaamse vlag afgelegde eed.
  Teh godo broko siri sa panja!


  Maak melding

 11. Deze 2 klootzakken moeten de wet handhaven, en kijkt wat ze doen. Gewoon aan de hoogste boom wat in Su te vinden is ophangen, als voorbeeld dat misdaad niet loont. ”Van het Bosje brug afpleuren mag ook”.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Politie-inspecteur Ruben Peiter is door Belfort bevorderd tot commissaris van politie. Ze moeten die smeerlap Belfort onder een grondige integriteitsonderzoek onderwerpen. Mafioso allemaal. Het is 1 pot nat. Allemaal corrupt. Dan die scheur van hem. Die grote bek tegen regering Chan. Deze kloot moet zijn bek dicht houden.
  Hoeveel corruptie heeft deze stront gefaciliteerd.


  Maak melding

 13. Men zegt wie veel weet heeft veel te verantwoorden maar moest dit ff kwijt die zekere Dennis ging of gaat met een dochter van de huidige Vice -president van Suriname maken jullie maar die optel som !


  Maak melding

 14. Dennis E zijn naam voluit is Dennis Esajas. Hij is de schoonzoon van de vp. Hij is laatst bijzondere bevorderingen gehad. Van agent 1e klasse naar majoor en na enkele maanden tot insp. 3e klasse. Deze bevorderingen hebben plaatsgevonden zonder enige voirdracht door de korpschef. Alles is voorbereidop het Kabinet van de vp zindet enige inbreng van de korpschef. Maar niemand die daarover in staking ging. Maar bij Ramlall wel. De beoordeling ligt aan u de lezerspupliek.


  Maak melding

 15. @ Nobroeya

  Kort samen gevat een tering zooitje en familie aangelegenheid.
  In de tijd van DDB, werden ook al familieleden voorgetrokken.
  Het is al altijd zo geweest in de Surinaamse politiek, en het zal ook zo blijven. Stef Blok heeft groot gelijk, dat hij zich moet verontschuldigen is voor mij, een raadsel geweest !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. Wat J. Zwartmans schrijft over “geregel” van familieleden etc, klopt als een bus. Het “regelen” in Suriname is altijd zo geweest. En zoals Zwartmans schrijft, HET ZAL ALTIJD ZO BLIJVEN!! “” In 1962 had de regering van SME een advertentie/oproep in alle kranten geplaatst over beschikbare studiebeurzen. Ook ik probeerde een beurs te krijgen en stuurde de ingevulde formulieren. Prompt kteeg ik een brief van het ministerie van Onderwijs, dat ik ook de politieke partij van mijn ouders moest invullen. Mi Gado mang, dat hadden wij niet. Ze waren niet geinteresseerd in politiek.Maar er moest iets ingevuld worden op het ontvangen formulier bij de vraag “” op welke politieke partij stemmen je ouders? “” Uiteindelijk werd PSV ingevuld, want wij woonden aan de Keizerstraat. Formulier verzonden. Korte tijd daarna kreeg ik bericht van het min. van Onderwijs dat de keus niet op mij was gevallen. Een paar dagen daarna hoorde ik van mijn hindoestaanse klasgenoot M.D. dat hij die beurs had gekregen.
  Hij rondde die studie niet af en ging iets anders studeren zonder beurs. Ik ging verder op eigen kosten en hard werken verder studeren. Daarom ben ik ook al 56 jaar niet naar SME geweest en heb ook niets voor SME gedaan toen ik in een gokspel €. 6,8 miljoen won.
  Dus Jacko Zwartmans, ook ik was het slachtoffer van geregel in Suriname. (om privacy redenen andere naam/alias).


  Maak melding

 17. Wat een voorbeeld functie?
  Wat zal van Suriname worden als deze mannen het voor het zeggen hebben en later,blijken dat het geen politie maar criminelen zijn?
  Is dit de toekomst van Suriname?
  Santhoki doet het goed? Dat is het enige positieve wat men ziet?


  Maak melding

 18. No Broeja zo kan je zien hoe laag de IQ van jouw is.
  Commissaris bij de Politie gaat niet 1,2,3 want die zijn de toppers en bovendien had die Ruben E recht op zijn bevorderingen want hij is nog steeds een Politie in dienst en niet iemand die is afgezwaaid en dan de rangen eisen of toebedeeld krijgen gebruik jouw IQ beter als je tenminste eentje hebt.


  Maak melding

 19. Ruben Peiter is lid van de paarse drugsfamilie Dassasingh,(drugs verstopt in pompoenen) en is vaker in beeld geweest in drugszaken. De hand werd hem boven het hoofd gehouden door opa D himself. En inspecteur Dennis Esajas, beveilingsman van de huidige vp, laat zien, dat er samenwerking is tussen de drugskartels van opa D en de huidige vp, beide veroordeeld wegens drugs in ptata.
  Waarom is de ministers vergadering door de vp afgelast? Spang tori. Soema o anga moro?


  Maak melding

 20. Zojuist gelezen dat Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) niet heeft bijgewoond op woensdag. Hij en ministers van de ABOP/PL waren eveneens niet aanwezig op de regeringsvergadering, die normaal voortgang heeft gevonden. Is dit powerplay van Brunswijk naar aanleiding van de aanhoudingen in deze drugszaak? Of heeft dit te maken met het feit dat Brunswijk niet bereid is mee te werken aan het terug draaien van sommige controversiële benoemingen.
  De uitspraak van Santokhi in Nederland, dat zijn partij voorbereidingen gaat treffen voor de verkiezing in 2025 of eerder komt hiermee in een ander perspectief te staan. Het is bekend dat de ABOP het liefst met de NDP had willen samen werken, maar door de uitslag van de verkiezing was dit geen optie. In de top van het politie apparaat zitten veel NDP en ABOP agenten die zich met drugs gerelateerde zaken bezig houden. Deze personen met lijnen naar deze 2 politieke partijen hopen dat deze regering zo snel mogelijk verdwijnt. De afgelopen maanden zijn grote partijen drugs in beslag genomen in zowel Suriname als daar buiten. Dit is een grote financiële klap voor de onderwereld, omdat het in deze gaat om enorme bedragen. Vanwege de lijnen tussen de onderwereld en bepaalde politieke partijen moeten wij rekening houden met mogelijke spanningen binnen de coalitie.


  Maak melding

 21. Meneer parade dit zijn zeker ook ondernemers? Dat zegt u toch en u ziet niks verkeerd. Als een politie man in de discotheek met geld smijt,dan is het een( cocaïne) ondernemer 24 uur politie en dan nog ondernemen, belastingvrij?! Deze ondernemen ook
  Hahahaha


  Maak melding

 22. Het valt heel erg op wanneer de paarse broeders wel of niet reageren. In deze gevallen niet één, de paarse rioolratten zijn altijd al selectief geweest in hun reacties, maar valt nu wel heel erg op.
  Als het ze maar even niet uitkomt, onthouden zij zich van commentaar…


  Maak melding

 23. Stef blok moet eer herstel krijgen . Hij heeft gewoon gelijk.
  Dus Stef blok sorry. Sorry namen alle Surinamers je had en heb gelijk met je uitspraak.
  Je heb ook recht op een vergoeding.
  Van iedere Surinamer krijg je €100 .


  Maak melding

 24. Suriname, Bananen republiek en Narco-staat waar zelfs de politie organisatie e mas a lai….
  En, er wordt niets gedaan, een bondsvoorzitter strooit in Ned. met geld en mag gewoon aanblijven. Niemand in Suriname die vragen stelt, geen journalist en geen DNA-lid.
  Een min. van Justpol die struisvogel politiek speelt en totaal geen maatregelen neemt m.b.t. de toegenomen criminaliteit. Een korpschef die openlijk aangeeft dat hij niet door een deur kan met zijn baas. Iedereen mag gewoon zijn gang gaan. Dat kan alleen in Suriname.
  Om je dood te schamen als Surinaamse Nederlander!


  Maak melding

 25. Zie je hoe het systeem in Suriname corrupt en smerig is. Dit systeem wordt in stand gehouden toen door Bellie,met zijn grote bek. Terwijl die Peiter in 1999 verdachte was en op het lijst van Interpol staat als verdachte van drugsmokkel is die Peiter door Bellie toch bevorderd tot Commissaris van politie. Hoe corrupt, smerig en getuige van enige notie van normen en waarden om tot zo’n corrupte handeling over te gaan. Snel deze verdachte


  Maak melding

 26. ” …
  Kort daarna circuleerde al informatie over de mogelijke betrokkenheid van Peiter en de inspecteur, een beveiligingsman van de vicepresident.

  In 1999 werd Peiter, toen was hij commandant van de Mobiele Eenheid van de politie, ook al verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel.

  Op verzoek van de Belgische justitie werd via Interpol een internationaal arrestatiebevel tegen hem gelanceerd. Hij werd verdacht van de smokkel van 20 kilo cocaïne verborgen in boomstammen naar België. Tijdens de ambtstermijn van toenmalig minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, werd Peiter bevorderd tot commissaris
  … ” (DWT)

  Het wordt duidelijk waarom Belfort zo opstandig is !
  De saboteurs bij JusPol worden ontmanteld !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 27. Anyone,

  Wat zijn de mogelijkheden voor een minderheidskabinet?
  Indien mogelijk, hoe staat het met het aantal vereiste stemmen voor de goedkeuring van wetten?

  Brunsi is overduidelijk met dubieuze zaken en oude politiek bezig. Je kunt geen ongeschoolde of dieftige personen benoemen.

  Brunsi heeft het voordeel van de twijfel verbruikt.


  Maak melding

 28. DNA lid Belfort (van de ABOB ??) wat zal hij erover zeggen en , speelt hij samen met de paarse maffia , en zit hij daarom alles te vergallen wat deze regering doet , nou Belfort leg dat maar eens uit.


  Maak melding

 29. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Inspecteur en oud-commissaris van politie aangehouden in grote drugszaak.

  Het was reeds geruime tijd bekend in Surinaamse kringen, dat beide gasten betrokken waren in deze DRUGSZAAK.
  En er zijn nog meer handlangers bij betrokken.
  Veel van hun BAZEN en HANDLANGERS, krijgen nu slapeloze nachten.

  Over de vicepresident Ronny Bravo Brunswijk gesproken.
  Hij is heel goed bekend bij die Dennis Esajas.
  Dennis Esajas, heeft/had een (relatie) met de dochter van de vicepresident Brunswijk.
  Hij kan dat nimmer ontkennen.
  Ook zijn dochter niet.
  Op diverse sociale media kan je Dennis Esajas zien met een enorme gouden ketting op zijn borst en ook met een fles Parbo bier.
  En natuurlijk zijn er ook foto’s van de dochter van Ronny Bravo Brunswijk te zien met haar WAVE en Tatoeage.

  Hij is niet zomaar als beveiliger aangesteld bij de vicepresident Ronny Bravo Brunswijk.
  Maar als ze deze zaak voortvarend aanpakken en verder goed onderzoeken, dan zullen meer onthullingen in de media verschijnen.

  @J.Zwartmans (Jacko) Fa Waka man.
  Ik ben er nog.
  @Leek 14 oktober 2021 At 03:01
  Het klopt!

  En n.a.v. het bovengenoemd artikel over de aanhouding van deze gasten, had ik regelmatig over het reilen en zeilen van het KPS.
  Er zijn zoveel zaken nog steeds niet opgelost.
  Nogmaals: Vanaf 25-2-1980 is het KPS behoorlijk achteruit gegaan.

  Dus wij wachten het vervolg onderzoek in deze af.


  Maak melding

 30. Zullen nu dan eindelijk de kopstukken omvallen of blijft het weer bij kleine visjes.

  Is Boefdraad nog niet opgepakt , waar is die landverrader als die opgepakt is dan komt er rust hier in Suriname.

  Waarom loopt bouta nog vrij rond hier in Suriname , als deze massamoordenaar achter slot en grendel zit komt er ook rust in Suriname.

  En als Brunswijk zegt ik bedankt als vp en meld zich aan bij de poort van de jail komt er ook rust in Suriname.

  En als iedereen zich laat vaccineren komt er ook rust in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES