dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandMarineofficieren nemen deel aan Caribbean Exercise met Nederland

Marineofficieren nemen deel aan Caribbean Exercise met Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Twee marineofficieren van het Surinaamse Nationaal Leger (NL) maken op Curaçao kennis met taken en manieren van opereren door de Koninklijke Marine en de Kustwacht Caribisch Gebied. Ze doen onder meer ervaring op aan boord van het ondersteuningsschip Zr. Ms. Pelikaan en kustwachtcutter Jaguar.

Dit is een van de resultaten van de hernieuwde defensiesamenwerking tussen Suriname en Nederland, waarvoor in april dit jaar een intentieverklaring werd ondertekend. Zo wisselen beide landen kennis uit over opleiden en trainen en kan er verder gewerkt worden aan professionaliteit.

Naast de twee marineofficieren, neemt een arts van het NL ook deel aan een twee weken durende internationale cursus Infectieziekten en Uitheemse Pathologie aan het UMC Amsterdam. Dat gebeurt op uitnodiging van Defensie Nederland.

Naast de opleidingsactiviteiten en uitwisseling, staat samenwerking bij de organisatieontwikkeling van het Nationaal Leger en de Surinaamse kustwacht op de agenda. Dat geldt ook op het gebied van militaire muziek voor ceremonieel en protocollaire aangelegenheden.

Patrouilleboot Jaguar van de Kustwacht Caribisch Gebied. (Foto: Defensie.nl)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Prima , door deel te nemen aan Caribbean exersie wordt onze strijdkracht weer volledig geaccepteerd om samen met andere strijdkrachten oefeningen te doen en kennis opdoen , en dat komt ten goede aan de veiligheid van Suriname.


  gemodereerd
 2. Surinam Coast Guard by Biger Ships ( Corvettes) and go deeper in ur Sea !!U got 300 miles Zone


  gemodereerd
 3. Nederlandse soldaten zijn een van de angstigste die er zijn. Voorbeelden te over zoals Bosnië, Afghanistan.
  Bovendien waren ze niks waard tijdens WO II.


  gemodereerd
 4. Jesse 14 oktober 2021 At 19:20
  Wat dit comment met het artikel te maken heeft, weet ik niet, Wat ik wel weet is, dat mensen met dit soort opmerkingen, het land niet vooruit zullen brengen. Je beseft waarschijnlijk nog niet eens hoeveel gesneuvelde militairen je hiermee een trap na geeft.
  Bekijk daabij ook eens hoe de Surinaamse strijdkrachten er nu voor staan, Landmacht, Luchtmacht en Marine.
  Waarom toch altijd dat negatieve? Er komt van allerlei kanten hulp op gang voor Suriname en dan kom jij met zo een achterlijk commentaar. Ben er maar trots op Jesse,


  gemodereerd
 5. Ik ben het ook niet eens met Jesse maar begrijp wel wat hij bedoelt, nl., dat nederlandse militairen getraind zijn om te onderdrukken en niet om te vechten. Kijk maar naar Indonesië, Zuid-Afrika, Suriname.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES