Beveiliger vp en ex-inspecteur vermoedelijk betrokken bij zaak onderschepte drugs

25
Beveiliger vp en ex-inspecteur vermoedelijk betrokken bij zaak onderschepte drugs

Een beveiliger van de vicepresident (vp) van Suriname en een ex-inspecteur van de Surinaamse politie, zijn vermoedelijk betrokken bij de zaak, waarbij woensdag honderden kilo’s cocaïne werden onderschept bij een woning te Paramaribo-Noord. Dat verneemt de redactie van Waterkant.Net uit betrouwbare bronnen.

Een speciaal team van de Narcotica Brigade van de Surinaamse politie deed woensdagmiddag een inval bij twee naast elkaar gelegen woningen aan de Smaragdstraat. In een busje dat geparkeerd stond in de garage van één van de woning werd meer dan 400 kilogram cocaïne aangetroffen. De drugs met een straatwaarde van rond de 15 miljoen euro waren verpakt in witte zakken (foto).

De politie heeft één persoon aangehouden en wel een Dominicaanse vrouw (31) die zich in de woning bevond. De eigenaar van de woning is niet ter plaatse aangetroffen. De autoriteiten zijn een zoekactie naar deze persoon gestart.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen verricht zullen worden. Het onderzoek in deze zaak duurt voort meldt het Korps Politie Suriname.

Grote hoeveelheid drugs aangetroffen bij woning Paramaribo-Noord
Hier deed de politie een inval.

25 REACTIES

 1. iemand had ooit de opmerking gemaakt dat bij dope kwesties wanneer chan sprak, de vp faarlijk ongeinteresseerd om zich heen keek en gedroeg.
  gemodereerd

 2. Dit gaat alsmaar door, omdat de smokkel van drugs heel veel geld oplevert. Door het gebrek aan valuta zal de gemiddelde mens in de samenleving er altijd voor zwichten om medewerking aan de smokkel te verlenen.
  gemodereerd

 3. Hopelijk zal de vp snel zijn plek inruilen voor de goudvelden. Want als vp heeft hij tot nu toe geen ene moer gedaan dan alleen geklets om menden te helpen.
  gemodereerd

 4. Realist,

  Jij bent paars en jou denkwijze is paars. Niks ne fout. Hahaha.

  De opsporings diensten maken elke keer fouten. Waarom gaan ze niet eerst de huizen in de gaten houden. Wie allemaal naar de huizen komen? Waarom plaatsen ze geen spy camara,s in de huizen.

  Hoe komt het dat ze elke keer de grote bazen niet kunnen pakken maar alleen de kleine jongens?

  De vraag is dan zijn de Surinaamse opsporings diensten wel koosjer???
  Dit gebeurd al vele jaren.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. @Djamoe,

  Als bankdirecteuren banken leegplunderen, in politiebureaus kluizen worden gekraakt en geld en drugs gestolen, presidenten contacten met de onderwereld onderhouden en rovers, wapen- en drugdealers in huis hebben die ook diplomaten paspoorten in hun bezit hebben, douanes omgekocht worden enz.enz. Wat verwacht je dan van de opsporingsdiensten?


  Maak melding

 6. Realist en Isabelle,

  De onderwereld is nauw verwoven met de bovenwereld. Dan zag je al met de vorige president met zijn criminele kinderen, drugs, illegale wapens enz.. In zulke landen kan je inderdaad met een diplomatenpaspoort drugs dealen.
  ——————————————————————————-

  Je hebt gedeeltelijk gelijk.

  Maar Venetiaan heeft tijdens zijn regeer periode wel ministers in de gevangenis gezet. Minimaal twee. Zoek het maar op.
  En de nieuwe president kan je op dit moment niet betichten van iets illigaals.

  Dus je moet wel realistisch zijn wanneer je zegt presidenten. Anders ga ik denken dat je alle presidenten in Suriname bedoelt.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 7. Suriname……NARCO STATE and FAILED STATE, bestaat uitsluitend uit veroordeelde massamoordenaars, drugscriminelen, bankrovers, verkrachters, rovers, dieven, oplichters, fraudeurs en pathologische leugenaars.


  Maak melding

 8. De aller grootste racist hier op wtk heet Debby alias Wendy…ze heeft nooit iets positiefs te melden en draait altijd hetzelfde liedje.
  gemodereerd

 9. @ Djamoe.

  Toch even ter verduidelijking,
  Het stukje beschreef in zijn algemeenheid de vorige regerinsperiode waarin dit soort zaken zich afspeelde, en niet de huidige president.


  Maak melding

 10. Debby,

  Groote paarse leugenaar.
  Laat zien waar staat de details schuld is verminderd naar anderhalve miljard.

  Para express.
  Dit heb ik van jou gekopieerd. Want je kan het beter verwoorden dan mij. Bedankt.

  Debby.

  Met het ontmantelen en kaalplukken van de diverse criminele organisaties kan de staat rekenen op een meevaller van naar schatting zeker een miljard US Dalla aan crimineel vermogen. Tel daarbij op de inkomsten die vrijkomen door het stoppen van illegaal uitvoer en die weer ten goede komen voor de staat. Plus het met T.W.K. vorderen van achterstallige belastingen, terug vorderen van onterechte declaraties en tyuku’s van gewezen ambtenaren en ministers. Mocht dit alles binnen 2 jaar lukken dan kan Suriname versnelt uit de rode cijfers komen.

  Op deze manier kan het verminderd worden.

  Deby :Stomme paarse rat.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. debby het zijn jou soort genoten die dit flikken , jij zal wel een drugsdealer zijn daar in de bijlmer , telkens het rokje eventjes omhoog en weer een zakje witte poeder aan de man he, goh wat zal het daar stinken in de bijlmer


  Maak melding

 12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Beveiliger vp en ex-inspecteur vermoedelijk betrokken bij zaak onderschepte drugs.
  Dus behalve de Dominicaanse vrouw van 31 jaar die ze hebben aangehouden, volgen nog meer figuren in deze DRUGSZAAK.

  @Sammy the @ueen 2 september 2021 At 10:20
  Leuk en interessant verhaal van vroeger.

  @Iwan_sme@gmail.com 2 september 2021 At 10:43
  Heeft de Eigenaar van de betrokken woning geen Naam?
  Raadpleeg Smaragdstraat in Paramaribo via Google map.
  Er is ook een bekend Vastgoed bedrijf in dezelfde straat gevestigd.


  Maak melding

 13. @Wat oo wat jou gedrag net ontploffende junkie buren van mij hun staan als duivelse standbeeld in hun balkon te kijken en heel de dag te vreten en vreten alle energie uit je lichaam hun enge ogen en wassen alles wit en schoon stinkdieren zo’n een ben jij ook. Energie vretende monster die veel uitscheldt. Hou eens op met schelden als je holland zou wonen dan allang naar een gekkenhuis worden gestuurd door je vrienden de witties.


  Maak melding

 14. nee sandra-angela , we zijn jou buren niet en schelden , nou jij scheld uit al jou gaten , bah jou gezwam komt omdat debby drugsdealer is en jij vindt die witte bouta poeder lekker he en we hebben vele vrienden in Nederland maar dat zijn geen witties , je bedoelt blanken toch , dus mis geraden , jij wordt zo onderschept met drugs door de witte(blanke) man


  Maak melding

 15. De gewezen inspecteur van Politie werd al langer 9n verband gebracht met drugs. Hij heeft het altijd ontkent, maar nu is hij het haasje. Deze man werd door België om en nabij 10 jaar terug gezocht in een zaak met hout met daarin coke.
  Het is makkelijk te achterhalen wie hij is. Hij werkte op latour. Inspecteur P.
  Boma is zijn deel, de komende jaren of bezwijkt hij voordat hij naat het parket moet.


  Maak melding

 16. Heks Isabellle,

  Als jouw oom steelt, ga jij dan ook stelen?

  Btw, die Dominicaanse was toch niet diezelfde die laatst beroofd was in een taxi door de taxichauffeur? Die ene die gisteren was geland en vandaag al een afspraak had met een beauty salon of zoiets?


  Maak melding

 17. Ja @Wat hier in nl alleen maar maispoeder geen ander witpoeder misschien uit containers van jou vrienden misschien. Jawel met witties bedoel ik mensen die zijn gemixt met blanken en ook je vrienden blanken en ook in algemeen noem ik blanken Witties dus 2 betekenissen. Geen wittie fisie. @Wat Ik kan een hele woordenboek nieuwe woorden en betekenissen maken. Ik heb een superhoofd.


  Maak melding

 18. @Ari 2 september 2021 At 20:46

  De volgende (veroordeelde) DRUGSCRIMINEEL wordt nog steeds gezocht door België.

  Vermoedelijk verblijft hij nog steeds in Suriname.
  Bron: NOS NIEUWS van 07-09-2019

  België vraagt Suriname om uitlevering van Nederlandse ‘most wanted’-crimineel.

  Foto met een (balk) voor zijn ogen van Rudo M. BELGISCHE POLITIE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • 07-09-2019, 20:15
  België vraagt Suriname om uitlevering van Nederlandse ‘most wanted’-crimineel

  De Belgische justitie heeft Suriname gevraagd om de uitlevering van Rudo M., een in Suriname geboren Nederlander van 56.
  Hij moet in België nog vijftien jaar de gevangenis in voor drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie.
  Ook staat hij op de ‘most wanted’-lijst van de Belgische federale politie.

  M. was lang spoorloos, maar hoge politiebronnen zeggen tegen de NOS dat hij inmiddels al meer dan een maand vastzit in Suriname.
  Hij zou zich hebben bezighouden met het versturen van cocaïne verstopt in postpakketten naar Europa.
  Suriname zou nog niet op het uitleveringsverzoek van de Belgen hebben gereageerd.

  ‘Gratis’ vakantie
  Eerder gebruikte M. toeristen voor de smokkel van drugs vanuit de Dominicaanse Republiek, zo melden de Belgische kranten Het Nieuwsblad en De Standaard.
  Op kosten van M. en zijn broer Jo werd hun een vakantie naar de Dominicaanse Republiek beloofd, in ruil voor het meenemen van een paar kilo cocaïne naar Europa.

  Douaniers in de Dominicaanse Republiek waren omgekocht, en bij terugkomst konden de ’toeristen’ soms nog een paar duizend euro als dank incasseren.

  Lang niet altijd ging dat goed, melden beide kranten.
  Zo werden in 2011 twee Belgische mannen onderschept met 17 kilo cocaïne bij zich en veroordeeld tot jarenlange celstraffen.

  Ook de broer van Rudo M. is nog voortvluchtig.
  De 67-jarige Jo moet nog vijf jaar naar de gevangenis.

  En wie zwaaide de scepter in het jaar 2019 over Suriname?


  Maak melding

 19. Beveiliger vp en ex-inspecteur vermoedelijk betrokken bij zaak onderschepte drugs.

  Voorlopig een laatste reactie op bovengenoemd artikel.

  Alsnog een aanvullend bericht via BRON: (starnieuws.com) 2-9-2021
  478 kg drugs vermoedelijk van uitgebrand vliegtuig Moengo.

  De onderschepte cocaïne met een brutogewicht van 478 kg aan de Smaragdstraat in Paramaribo noord woensdag, is vermoedelijk afkomstig uit Moengo.

  Afgelopen maand is een uitgebrand vliegtuig aangetroffen bij Adyuma bergi.
  Er werd geen cocaïne aangetroffen in het toestel.
  Ook de inzittenden van het toestel zijn verdwenen.

  Starnieuws verneemt dat een ex-commissaris van politie en een beveiliger van vicepresident Ronnie Brunswijk het Noah-busje waarin de drugs zijn gevonden, vanuit Moengo gereden hebben naar Paramaribo.
  Die ex-politietopper is eerder in verband gebracht met drugspraktijken, maar het bewijs werd toen niet geleverd.

  Tot nu toe is slechts een vrouw met de Dominicaanse nationaliteit ingesloten.
  Zij was in de woning toen de politie en diverse eenheden de inval deden.
  In het busje dat in de garage geparkeerd stond, zijn de zakken drugs ontdekt.
  De eigenaar van de woning was niet thuis.

  Maar deze is wel bekend bij de buren en de politie.

  Op 13-8-2021 Uitgebrand vliegtuig in omgeving Moengo aangetroffen.

  Een uitgebrand vliegtuig is in de omgeving van Adjoema-bergi (omgeving Moengo) aangetroffen door de diverse politie-eenheden vandaag.

  Het buitenlandse toestel is blijkbaar bij slecht weer gisteren geland.
  Op basis van sporen die aangetroffen zijn, wordt vermoed dat het vliegtuig in brand is gestoken.

  Het vermoeden bestaat dat het hier om een ‘drugsvliegtuig’ gaat.
  Starnieuws verneemt dat er geen drugs zijn aangetroffen.
  Het toestel heeft een Braziliaanse registratienummer.
  De politie die pas vandaag op de hoogte van het gebeuren was, is ter plekke geweest voor onderzoek.

  Natuurlijk werd er geen DRUGS meer aangetroffen.

  Dus die gasten van de Smaragdstraat in Paramaribo-Noord en anderen zijn vanaf het begin betrokken bij het weghalen van de DRUGS uit het binnenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.