Accountmanager DSB-bank riskeert 3,5 jaar cel wegens oplichting

8
Aangifte tegen bankmedewerkster vanwege valutazwendel

De accountmanager van De Surinaamsche Bank (DSB), Anuradha M. hoorde dinsdag een straf van 3 jaar en 6 maanden tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie in Suriname achtte oplichting wettig en overtuigend bewezen.

De vrouw wordt verdacht van valutazwendel. Ze zou bij haar bekende cliënten, die grote saldi op hun euro valutarekening aanhielden, benaderd hebben voor een zeer lucratieve korte termijn belegging. Daarbij zouden ze een rendement tussen de 7,5 tot 10% cash kunnen ontvangen.

Het cash geld kwam vermoedelijk uit duistere bronnen, die hun geld wilden witwassen. De zwendel zou enkele maanden hebben geduurd, totdat de vrouw het geld van bepaalde mensen niet kon verklaren en of teruggeven.

Een aantal benadeelden zou haar daarom ontvoerd hebben en hardhandig hebben ondervraagd. Haar foto en naam werd via social media verspreid. Dit nadat enkele personen aangifte tegen haar hadden gedaan. Advocaat Benito Pick en Vinay Moerahoe zullen op 10 januari pleiten voor hun cliënt.

Tijdens de behandeling dinsdag verzochten de raadslieden de rechter om hun cliënt in vrijheid te willen stellen. De magistraat wees het verzoek toe en stelde Anuradha onmiddellijk in vrijheid.

8 REACTIES

 1. Van hoog tot laag is niemand te vertrouwen, en waarom
  is deze (dame) niet veroordeeld???? Daarom stikt het van
  Corruptelingen Bandieten en Moordenaars in Su.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Ze moest kerst en oud op nieuw vanachter de tralie voeren. .ik vertrouw geen enkele bank in Su. Nooit
  gemodereerd

 3. Als volgens het OM in Suriname oplichting wettig en overtuigend is bewezen, hoe kan het dan dat de verdachte in vrijheid wordt gesteld?
  Dit kan natuurlijk alleen in bakba kondre Surbabwe!
  gemodereerd

 4. Deze bank is 1 van de moeilijkste banken van Suriname maar toch erg besmet met schandalen.

  Ik herinner me nog het geval met de piloot die een vliegtuig met zijn hele gezin liet neerstorten/crashen ergens in USA. Het ging toen om 5 miljoen USD of meer zelfs…

  De grote boeven kunnen makkelijk stelen en de kleine man kan niet eens een lousy 50 srd storten op zijn rekening zonder een hele waslijst in te vullen. Geen wonder dat de diaspora geen cent willen investeren in Suriname…
  gemodereerd

 5. Zoveelste bewijs dat vanwege hebzucht velen niet meer helder kunnen denken. Rendement van 7,5 tot 10% ? Je reinste kolder.
  gemodereerd

 6. Wat een ordinaire oplichtster. Heb je een eerlijke baan en niet zomaar een baan, maar mevrouw is acc. man. bij dé Bank. Hebzucht heeft haar nu haar baan gekost. Dit gebeurt nu als mensen boven hun stand willen leven. Nu moet ze voor 3,5 jaar de bak in (waarschijnlijk met aftrek blablablabla). Veel te weinig. Ze heeft het vertrouwen van de bank en de cliënten geschaad, dus minimaal het dubbele zou een gerechtvaardigde straf zijn. Hasta la Vista, baby.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.