dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAangifte tegen bankmedewerkster vanwege valutazwendel

Aangifte tegen bankmedewerkster vanwege valutazwendel

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een bericht over fraude gepleegd door een bankmedewerkster, dat afgelopen dagen viraal via WhatsApp ging, blijkt te kloppen. De Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) bevestigd dat deze vrouw, die accountmanager bij een bekende bank in Suriname is, verdacht wordt van valutazwendel.

Volgens de krant vond dit buiten het zicht van de bank plaats. De vrouw A.M. zou bij haar bekende cliënten, die grote saldi op hun euro valutarekening aanhielden, benaderd hebben voor een zeer lucratieve korte termijn belegging. Daarbij zouden ze een rendement tussen de 7,5 tot 10% cash kunnen ontvangen.

Volgens dWT kwam het cash geld uit duistere bronnen die hun geld wilden witwassen. De zwendel zou enkele maanden hebben geduurd, totdat de vrouw het geld van bepaalde mensen niet kon verklaren en of teruggeven. Een aantal benadeelden zouden haar daarom ontvoerd hebben en hardhandig hebben ondervraagd.

De vrouw wiens foto en naam via social media werd verspreid, is inmiddels aangehouden en in verzekering gesteld. Dit nadat enkele personen aangifte tegen haar hadden gedaan. Justitie in Suriname heeft de zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. “Een aantal benadeelden zouden haar daarom ontvoerd hebben en hardhandig hebben ondervraagd.”

  Lijkt wel een maffia film…


  gemodereerd
 2. Justitie werkt niet in Suriname onder deze minister van juspol. Dus de mevrouw heeft tijd gekregen om alles netjes terug te betalen. Anders beter haar uitvaart onkosten vooruit betalen met de walk in discount.


  gemodereerd
 3. Heel het volk heeft aangifte gedaan tegen Hoefdraad maar toch is hij verdwenen uit het land.Deze mevrouw verdient het ook om haar zaak af te wachten in vrijheid.


  gemodereerd
 4. @ Jacobus, hoefdraad is nog in Suriname hoor was hij niet een maand geleden niet gereisd naar Moengo om de VP de presidentschap aan te bieden als lonnie de regering omlaag zou halen. Hij passeerde op die trip 2X post stolkertsijver. waar de politie 24H/dag zogenaamd controleert.


  gemodereerd
 5. Ze mag blij zijn dat ze nog leeft. De maffia kent maar 1 straf bij oplichting. Moeten die mensen die hun geld wilden witwassen niet aangepakt worden? Heb begrepen dat de mocromaffia ook banden heeft met de surimaffia.

  Maar kan ook dat ze erin is geluisd.


  gemodereerd
 6. Je moet bijna vijftig keer op je hoofd staan om een valuta-rekening te kunnen openen in suri, maar vlak onder jullie neus wordt er geroofd.
  Alweer een millennium die op haar blote kont dacht, snel geld te verdienen.

  Reputatieschade en imagoschade, tautologie, ja zo erg is het.

  Ik zou maar de boel reorganiseren bij alle banken. Er is geen privacywet, dus een uitdraai van personeel boven de 10.000 srd moet kunnen. Er zullen wel meerdere louche personeelsleden zijn.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES