vrijdag, april 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOverwoekerde parkeerplaats crematieoord Weg naar Zee wordt aangepakt

Overwoekerde parkeerplaats crematieoord Weg naar Zee wordt aangepakt

-

Does Travel - naar Suriname

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) is thans bezig met schoonmaakwerkzaamheden bij de parkeerplaats van het crematieoord te Weg naar Zee. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Dahoe die is ingehuurd door het directoraat.

De nieuwe waarnemend directeur van OGA, Indersing Gangabisoensing, achtte het nodig de schoonmaak van de parkeerplaats prioriteit te geven vanwege het groot aantal mensen dat wekelijks ernaartoe gaat om hun laatste groet te betuigen aan hun dierbare.

Na deze grote schoonmaakbeurt zal in samenwerking met het bestuur van het crematieoord een helpende hand worden verleend bij het onderhoud van het oord, geeft Gangabisoensing aan. “Iedereen wilt in een schoon milieu blijven en vertoeven, maar we zien vaak dat er grofvuil wordt gedumpt door derden. Het is jammer om te constateren dat aan de ene kant OGA zijn best doet om schoon te maken, maar dat er aan de andere kant gelijk weer vervuild wordt”, aldus de waarnemend directeur.

Het departement wil werken aan een schoon Suriname en daarom is landelijk bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Gangabisoensing vraagt daarbij medewerking van de burgerij. Er zijn zware boetes aan verbonden als iemand wordt betrapt bij het dumpen van vuil. “Laat er een mentaliteitsombuiging komen, zodat wij het heel land schoonhouden”.

Het directoraat wil binnenkort ook starten met campagnes om jeugdigen en volwassenen te informeren over hoe adequaat en efficiënt met vuil om te gaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Als er een mentaliteitsombuiging moet komen om het land schoon te houden dient er een landelijke campagne te worden opgestart die net zo lang duurt als een zittende regering. Een volgende regering moet dit overnemen. Maak beleid en begin in het onderwijs, dus op school, maak reclamespotjes op radio en tv, zet billboards en prullenbakken langs de weg, zorg dat het huisvuil overal op tijd wordt opgehaald en deel vooral fikse boetes uit aan mensen die hun afval overal dumpen.
    Een groot deel van de Surinamers zijn ware milieubarbaren. Ze laten werkelijk overal hun rotzooi achter. Niet alleen in Par’bo, ik heb dit ook meegemaakt in; Bigi pan, Marataca, Tibiti, Coesewijne.


    gemodereerd
  2. Dat deden ze een paar jaren geleden ook al, boete mijn mars
    soso mofo bla bla!!!!!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  3. Mooi dat jullue daar schoonmaken maar overal hebben jullie hoog wied laten groeien. Dan zie je paar idioten mt brushcutter met touw langs de bermen. Resultaat is ook BS. Ook de bergen die gemkt zijn op de trottoirs met de troep die mnd terug uit de goten gehld was.
    Waar gaan de begrotingsgelden naartoe??? Op alle soorten manieren stelen deze mensen van ht volk


    gemodereerd
  4. Heel goed. Nu wordt het schoongemaakt en foto’s na de media gestuurd. Maar daarna gaan we niets meer horen en na twee weken is het weer overwoekerd. Er moet toch een onderhoudsplan zijn voor alle regio’s. Heel vroeger zag je deze mensen (zogenoemde werklozen) met een houwer als gereedschap de bermen schoonhouden. De mensen zaten niet op kantoor, zoals de huidige, maar moesten heel hard werken. Nu, als geen machine aanwezig is, vindt er ook geen onderhoud plaats. Dan zitten de mensen gewoon op kantoor met airconditioning.


    gemodereerd
  5. Cursus mentaliteitsverandering zou voor de meeste Surinamers verplicht moeten worden.
    Ranzige smeerpijpen die overal hun rotzooi dumpen.

    Je ziet het overal op de wereld, de onderkant van de samenleving heeft overal schijt aan.
    In India verbranden ze ook op elke hoek van de straat (tenminste wat voor straat moet doorgaan) hun teringzooi.


    gemodereerd
  6. Een pluimpje aan het adres van OGA, maar valt onderhoud van de plek niet onder de verantwoordelijkheid van het bestuur?


    gemodereerd
  7. Dahoe zit in GHee bij deze regering.
    Hij heeft ook werk in Nickerie gehad, omdat anderen lagere bedragen hadden ingevuld (LVV-goedkeuring). Nu gaat OW-Groen hem weer matsen. Het gaat echt goed in SU.


    gemodereerd
  8. vuil wordt overal gedumpt in de bermen niet alleen daar bij de crematieoord , men moet die beelden op sociaalmedia zetten , zodat men in het buitenland kan zien dat Suriname niet alleen een crimineel land is maar ook een vuil land , men moet mensen waarschuwen als ze goed moeten nadenken om hun vakantie hier te houden , ook in de resorts ben je zo twee tenen kwijt , 45 jaar geleden was Suriname redelijk schoon , weinig criminaliteit en toeristen kwamen hun vakantie hier houden , vuil en criminaliteit trekt geen toeristen


    gemodereerd
  9. Dit bericht is zeer onduidelijk. In de eerste plaats is er sprake van Overwoekering (wildgroei van onkruid) en even later is er sprake van het dumpen van grof afval. Dit zijn twee verschillende dingen.
    Het eerste wordt veroorzaakt omdat Surinamers lui zijn en zo dichtbij mogelijk willen parkeren waardoor vaak geen gebruik wordt gemaakt van de daarvoor aangelegde parkeermogelijkheden. Als auto’s op de daarvoor aangelegde parkeerplaatsen worden geparkeerd is de kans van overwoekering klein. Ter voorkoming van het dumpen van grof afval zouden bewakingscamera kunnen dienen. En in Suriname helpen boetes niet. Camerabeelden op het internet plaatsen is de grootste straf, die een Surinamer kan ondergaan.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES