Netflix-serie ‘Narco-Saints’ krijgt mogelijk andere naam

14

Tijdens een bilaterale meeting op het Kabinet van de President zijn er gesprekken gevoerd tussen president Chandrikapersad Santokhi en de speciale vertegenwoordiger van Zuid-Korea, Jang Sung-min. Dit onderhoud vond plaats op 20 oktober.

De Koreaanse delegatie was namens de president van Korea, Yoon Suk-yeol, op bezoek om de samenwerking tussen beide landen te versterken en hulp aan te bieden op het gebied van technologische ontwikkeling, agro-cultuur en ondersteuning voor de bouw van scholen en ziekenhuizen.

De vertegenwoordiger uitte evenwel zijn verontschuldigingen voor het feit dat Korea in andere landen in de regio ziekenhuizen en scholen heeft opgezet (vanwege hun ondersteuning tijdens de Koreaanse oorlog) maar niet in Suriname. Dit gegeven willen zij zo snel als mogelijk herstellen.

Ook bood Jang Sung-min de verontschuldigingen aan voor het feit dat de Netflix-serie ‘Narco-Saints’ een vertekend beeld van Suriname aan de wereld laat zien. President Yoon heeft de Koreaanse overheid instructies gegeven om Netflix over te halen de titel te veranderen.

De vertegenwoordiger gaf aan dat zijn president hoopt dat deze situatie overwonnen kan worden en dat de relatie met Suriname versterkt en verbeterd wordt. “President Yoon hecht veel waarde aan de betrekkingen met Suriname en wil deze intensiveren. De Koreaanse regeringsleider wil niet dat de relatie schade wordt toegebracht door de Netflix-serie,” gaf Jang Sung-min aan.

De Koreaanse vertegenwoordiger sprak ook zijn dank uit aan de 15 veteranen die hadden meegevochten in de Koreaanse oorlog. Hij gaf aan dat hij meteen bij aankomst in het land, het Koreaanse Oorlogsmonument van de Surinaamse gevallenen heeft bezocht. Jang Sung-min gaf verder aan dat er twee militairen van Surinaamse afkomst zijn begraven in Korea en dat deze graven goed worden onderhouden.

Santokhi gaf aan dat Suriname veel te bieden heeft op het vlak van Agro-cultuur en visserij en hij sprak de hoop uit dat Koreaanse bedrijven hier zouden willen investeren en samenwerken met lokale bedrijven. Er zullen in dit kader ook gesprekken worden gevoerd met de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Korea ziet heel veel potentie in de Caribische regio, ook op het gebied van oil and gas. “We willen graag een bekende onderneming van Korea, sturen naar Suriname om te helpen en om te zien hoe beide landen kunnen profiteren van deze uitwisseling”, stelt Jang Sung-min. Ook willen zij gesprekken voeren om te helpen in het uitvoeren van Caricom-projecten. President Santokhi gaf aan dat hij het aanbod waardeert en dat hij dit bespreekbaar zal maken met de secretaris-generaal van de Caricom.

Jan Sung-min nodigde namens het Zuid-Koreaanse staatshoofd, president Santokhi uit een tegenbezoek te brengen aan Korea waarbij de bilaterale gesprekken voortgezet kunnen worden.

14 REACTIES

 1. Netflix-serie ‘Narco-Saints’ een vertekend beeld van Suriname aan de wereld laat zien.

  What the F… zou je zeggen. Waar heeft Santokhi het over.
  Waarom mag je geen film maken met een weergave van de realiteit.
  Het is toch zo dat er wekelijks coke wordt verscheept naar het buitenland
  Het is toch zo dat militairen en politie en ook de leiding van het land in de coke business zit en of heeft gezeten.
  Hoezo een vertekend beeld? Het is zo en het zal zo blijven totdat het tegendeel is bewezen.

  What the F… zou je zeggen
  De vertegenwoordiger uitte evenwel zijn verontschuldigingen voor het feit dat Korea in andere landen in de regio ziekenhuizen en scholen heeft opgezet (vanwege hun ondersteuning tijdens de Koreaanse oorlog) maar niet in Suriname.

  Suriname kan niets eisen Korea heeft haar planning om te geven wat ze willen en aan wie ze willen.
  gemodereerd

 2. Ik vind dat de schuld niet ligt bij het land Zuid-Korea. Daarvoor moet je terecht bij de makers en producers van de Netflix serie. In Zuid-Korea heet de serie niet Narco Saints maar gewoon “Suriname”.
  Dus het geeft wel degelijk een vertekend beeld bij de Koreaanse kijkers.
  gemodereerd

 3. De rijke landen hebben meer en meer grondstoffen nodig. Elk land dat nog ruimte heeft, dus niet is volgebouwd, is erg interessant voor ze.
  Ik voorspel dat Suriname over 20 jaar een kolonie zal zijn van een andere land. Met een moderne vorm van kolonisatie.
  gemodereerd

 4. Boeijjje!

  Onzin om verontschuldigingen aan te bieden. Suriname is nog steeds een drugsland.
  De Hollandse gevangenissen zitten vol met “prominente” surineds drugsdealers.

  Wanneer gaat de president de ambassadeur van Columbia ontbieden, de drugs komt vandaar. En als hij toch bezig is, ook de Braziliaanse ambassadeur want zijn volk vervoert de coke. Dus Jorge en Guapó op het matje roepen.

  En wanneer wordt de echte drugsdealer opgesloten. Je kunt niet links streng zijn en rechts negeren.

  Misschien kan de iraanse ambassadeur kamikaze drones leveren om die drugs-vliegtuigjes af te schieten.

  Rommel!
  gemodereerd

 5. De bijdrage van de Surinaamse Koreagangers in de Koreaoorlog houdt stand.

  Respect voor de Korea vrijwilligers, hun waarde en betekenis, Ook Voor Zij Die Gingen Sterven Groeten U.

  Voor Suriname En De Vrijheid In De Wereld, cq Zuid-Korea.

  Zij Hielden Stand.
  gemodereerd

 6. Ze kunnen wel een aanklacht doen tegen een serie, die in zekere mate de realiteit van Suriname verbeeld maar die 19 miljoen in Tata zit nog steeds vast. Deze regering heeft blijkbaar geen werk te doen.
  gemodereerd

 7. Wat voor 15 veteranen hebben gevochten? Volgens de historische gegevens zijn 115 Surinamers (inclusief enkele veteranen) naar Korea vetrokken om onder de Nederlandse vlag te vechten. 2 zijn aan het front gesneuveld en Nederland heeft die 113 anderen, waaronder mijn oom, zonder 1 cent pensioen en hartstikke kierewiet, in Suriname gedumpt na de Koreaanse oorlog. Ik ben blij dat Korea iets doet voor deze mensen en hun nakomelingen, maar voor velen is deze hulp te laat. Ze zijn intussen allemaal overleden.

  Met betrekking tot de naam van de film wil ik het volgende vermelden: niet de naam, maar de inhoud ervan geeft Suriname een slechte naam. De naam zou moeten veranderen in “In het koninkrijk van Bouterse”.
  Dan weet de hele wereld direct wie de naam en eer van Suriname heeft verkwanseld.
  gemodereerd

 8. De president van Korea gaat scholen opzetten. Nu inerns. Er valt veel te halen en de spleetogen zien dat het een stelletje corruptelingen zijn die aan het bewind stasn.
  gemodereerd

 9. De koreaanse regering heeft ook aan Suriname gevraagd de naam van een vorige president te wijzigen. Soso BS.
  gemodereerd

 10. Weer een mooie foto voor zijn album
  in 2025 of eerder komt hij toch niet meer terug en kan hij nagenieten van die mooiec foto’s
  Zoiets van:kleinkinderen dat was opa met koreanen
  gemodereerd

 11. Suriname is en blijft een narco staat. De naam van de serie veranderen zal daar niks aan veranderen. Trouwens, wat een waardeloze serie. Het speelt zgn.in Suriname af maar in de hele serie zie je geen beelden van Suriname.
  gemodereerd

 12. Ik vind dat Suriname dat de banden van Zuid – Korea en Suriname als het om zaken doen nul is.

  De Surinaamse regering zal hier werk van willen maken.

  De Zuid-Koreanen geven duidelijk aan dat de bijdrage van Surinaamse Koreagangers voor hen onschatbare waarde heeft en alle Surinaamse regeringen en ondernemingen, beurzen voor studenten laten deze kansen gewoon liggen.

  Surinaamse studenten nemen jullie contact op
  met de Zuid- Koreaanse ambassadeur in Suriname en vragen jullie, cq zij die arts, ir, enz willen worden een studiebeurs aan om aan een universiteit in Zuid- Korea te kunnen gaan studeren.

  Ze gaat dit zeker voor jullie in orde maken.
  gemodereerd

 13. Ook mijn oom geboren en uit Suriname heeft aan deze oorlog deelgenomen onder de Nederlandse Vlag. Nederland heeft weinig of niets voor hem gedaan toen hij naar Nederland terug keerde.

  De Zuid-Koreaanse regering heeft hem wel met een medaille geerd en werd iedere jaar uitgenodigd om met andere Koreaanse Surinaamse en Nederlandse militairen op de Koreaanse Ambassade aanwezig te zijn om dit te gedenken, samen te zijn, elkaar weer te ontmoeten, onder een drankje en hapje.

  Velen, ook hij, zijn inmiddels gestorven.

  ps

  Wat Surinamers vergeten en dit moet ook aandacht krijgen, is dat Surinamers, Surinaamse militairen ook hebben meegevochten in de politionele actie van Nederland tegen Indonesie van Soekarno en Hatta. Niet alleen de Molukkers hebben tegen Soekarno en Hatta gevochten, maar ook de Surinaamse militairen. Ze vochten voor de koningin en het vaderland Nederland. Ze vochten dus voor de onderdrukkers/ het kolonialisme en uitbuiting van Nederland. Dit moet een keer duidelijk ook door Surinsmers worden. Zij streden aan de verkeerde kant. Daarvoor vond Nederland dat ze wel Nederlanders waren. Nederland heeft weinig of niets voor hen gedaan. Velen, wellicht allen, zijn inmiddels gestorven.
  gemodereerd

 14. Hey Passant. Ik zie dat onze levenswegen elkaar op bepaalde gebieden kruisen. Je bent goed bezig, maar moet nog even worden aangevuld.
  Ik ben een onderzoek begonnen naar het wel en wee van de Surinaamse jongens in de oorlog en het waarom professor de Jong het Surinaams aandeel in de 2e wereld oorlog als niet belangrijk heeft bestempeld. Anders gezegd: Waarom hebben mijn vader en oom geen stuiver pensioen ontvangen van de Nederlandse regering voor het wagen van hun leven tijdens de ii wereldoorlog en de Korea oorlog. Mijn mening: Professor de Jong wilde de beerput niet opentrekken. Mijn onderzoek verruimde en was meer gericht op het zoeken naar het antwoord op de vraag waarom er zoveel betalingsproblemen waren ontstaan tussen Nederland en onze jongens. Bleek dat Nederland eenzijdig de contracten met onze jongens had veranderd. Maar dat was niet het enige probleem. Nederland was boos en ook teleurgesteld in onze jongens vandaar de tegenwerking. Waarop baseer ik mijn mening?
  Als je kijkt naar het einde van de 2e wereldoorlog (1944) en de terugkeer van onze jongens met de Bloemfontein naar Suriname (1947) is er een verschil van 3 jaar. Ik ben dus gaan zoeken naar het: ” Wat hebben onze jongens in die 3 jaren uitgespookt. En dan kom ik op jouw terrein. Onze jongens werden gebruikt voor de politionele acties in Indonesië zonder hun om toestemming gevraagd te hebben. En dat was de grote fout van Nederland geweest. De Javaanse militairen weigerden te vechten tegen hun eigen mensen en liepen bij bosjes over, de Surinaamse jongens weigerden tegen de Javanen, die in Suriname hun buren zijn , te vechten en melden zich massaal ziek. Ik heb een verhaal over een Hindoestaanse jongen gevonden, die naar Suriname wilde maar geen toestemming kreeg. Zelfs toen zijn moeder overleed kreeg hij geen toestemming daarvoor, dus pleegde hij zelfmoord. En zo ben ik druk bezig verhalen te zoeken over die periode.
  Mijn conclusie is dus dat Nederland die halsstarrige Surinamers een lesje wilde leren en afstraffen.
  En zo heb ik veel meer kunnen achterhalen van de teruggekeerde ” Australigangers”.
  Simon Sanches, die een staatsgreep wilde plegen in Suriname. Ed Ruimveld, die een machinale landbouwbedrijf wilde beginnen op plantage Slootwijk – genaamd Emergo – om werkloze ex-militairen aan een baan te helpen en die werd tegengewerkt door politicus Waller. Teveel om op te noemen. Er komt een boek hierover ter nagedachtenis van mijn vader.
  Ik heb het al eerder gezegd: Het wordt tijd dat de Surinamers hun eigen geschiedenis gaan (her)schrijven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.