zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSerie over Koreaanse drugsdealer in Suriname vanaf vandaag op Netflix

Serie over Koreaanse drugsdealer in Suriname vanaf vandaag op Netflix

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf vandaag is de Koreaanse misdaadthriller ‘Narco-Saints’ op Netflix te zien. Het gaat om een serie waarin een gewone ondernemer meewerkt aan een geheime missie van de overheid om een in Suriname werkzame Koreaanse drugsbaas op te pakken.

Ondanks het feit dat de serie zich afspeelt in Suriname, werd er niet voor gekozen om daadwerkelijk in het land te gaan filmen. De opnames zijn dan ook gebeurd in respectievelijk Zuid-Korea en op de Dominicaanse Republiek.

In de serie maken we kennis met een bescheiden ondernemer genaamd Kang In-su die een bezoek brengt aan Suriname voor zaken. Hij wordt er echter ingeluisd door een Koreaanse drugsbaron waardoor zijn leven in één klap helemaal op z’n kop komt te staan.

Verder in de reeks wordt de man ook nog eens in een geheime missie gelokt door een agent van de Koreaanse Nationale Inlichtingendienst.

Het plot van de reeks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vermoedelijk gaat het over een 59-jarige Zuid-Koreaanse man met de bijnaam Cho. Hij richtte in de jaren negentig een drugshandel netwerk op in Suriname, samen met het grootste drugskartel van Latijns-Amerika.

Cho huurde Koreanen met geldgebrek in om drugs Europa binnen te smokkelen. Hij werd ervan verdacht 12 Zuid-Koreanen in Suriname in dienst te hebben genomen om tussen 2004 en 2005 48,5 kilo cocaïne in Europese landen als Frankrijk en Nederland te bezorgen.

Hij werd in 2009 in Brazilië gearresteerd en op verzoek van de Koreaanse autoriteiten uitgeleverd aan Zuid-Korea.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Ik heb de eerste twee afleveringen gezien. Zelden zoiets slecht gezien, van het allerlaagste niveau. Het zijn geen A, B of C-acteurs maar verder in het alfabet. Het lijkt voor geen meter op Suriname en wat ze over het land zeggen, is is voornamelijk onjuist, beledigend, denigrerend. Het is een schande dat we toelaten dat men Suriname zo wegzet. Als Surinaamse regering zou ik tegen Netflix een rechtszaak aanspannen. Wij als Surinamers moeten dit niet accepteren. Dat kan echt niet. Je staat voor de hele wereld voor joker.


  gemodereerd
 2. Is het een vriendje van didibri? Want hij begon zijn snode daden in Su in de bloeitijd van didibri .Netflix wanneer halen jullie die serie van didibrie and friends van de plank?


  gemodereerd
 3. Nou ik begrijp je mening maar ik deel die niet tot wat ik nu gezien heb vindt ik het een goeie serie. Ja ze zijn Suriname aan het stereotyperen.. maar dat doen ze in alle films voor mij gevoel zal deze serie Suriname juist bekend maken. Ondanks dat de serie niet in Suriname opgenomen wordt krijg je als kijker wel het idee dat de serie zich daar afspeelt. Nou ik vindt het geweldig en ik ben trots dat ze alles doen in de film om Suriname na te maken. Echt een spannende serie 🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷👍👍👍


  gemodereerd
 4. deze grap is gefilmd in de dominicaanse republiek.
  die meneer verteld alleen leugens… wie kent een Koreaanse pastor in suriname wonende in een gigantische villa? met gewapende gangster notabene die in pickups rondrijden in een surinaamse china town… zeg me waar die Chinese china town is? wie kent de gangs die in suriname drugs deden Baja? heb je ooit Chinese gangsters hier zien lopen en ook gangster lopen te spelen om drugs lokaal te verkopen? hebben we een meth-drugsprobleem in suriname. dat heel verhaal is fictie. De Chinese gemeenschap en Koreaanse minigemeenschap in suriname zijn een zodanig kwaad daglicht gesteld, dat het niet meer te corrigeren zal zijn. Dit is wat men gaat denken van Suriname. We moeten als Surinamers massaal vertellen dat het onzin is. Bijna wil ik niet meer naar Netflix kijken


  gemodereerd
 5. Dan die intelligensie van die Netflix kijkers zal niet zo hoog zijn, zal die maker van die serie misschien hebben gedacht.


  gemodereerd
 6. Ik vind dit echt een enorme misser van de makers van de serie. Vooral hoe Suriname helemaal onjuist wordt neergezet.
  Ik zocht nog naar recensies op het net en 1 was gewoon belachelijk. De persoon dacht dat Suriname een fictief land was.
  Een andere recensent die wat verstandelijker bleek te zijn die deed tenminste de moeite om achtergrond info op te zoeken over Suriname en DDB, want de legerleider in de serie heet DELANO…

  Normaal vind ik Koreaanse films en series van beter niveau. Maar de makers van narco-saints hebben toch echt de plank misgeslagen door Suriname helemaal onjuist neer te zetten. Van mij krijgen ze een dikke onvoldoende.


  gemodereerd
 7. Ik vind het raar dat jullie nu anders reageren.vaak zijn jullie zelf die Suriname belachelijk aan het maken zijn. Heel vaak les ik hier dat Suriname een bananenrepubliek is, dat Surinamers dieven zijn ,en dat Surinamers lui zijn , en drugs dealers zijn enz.enz.
  Nu wordt er een film van gemaakt wat jullie zelf vinden en nu zijn jullie boos , kwaad en vinden dat Suriname gedenigreerd wordt.
  Daar hebben jullie toch ook zelfs een bijdrage in.
  Vaak heb ik aan gegeven dat dit poepen in je eigen nest is.
  Als wij het tegendeel willen bewijzen dan moeten we massaal op komen voor switi Sranan en deze negatieve reacties en film keihard afkeuren .


  gemodereerd
 8. Mensen wat een geklets allemaal het is maar een film . In zoveel landen worden er mafia films gemaakt ook Nederland, Columbia, België en Curaçao zijn er vele series die met drugs te maken hebben en niet zo’n klein beetje ook en niemand heeft er ooit wat van gezegd, wil dat dan zeggen dat deze landen dan ook uitgemaakt worden voor narcostaten ? Waarom moet er zo’n ophef gemaakt worden over deze serie dat zich niet eens afspeeld in Su maar er wel over Su gesproken wordt enzovoort. HET IS NIKS BIJZONDERS MENSEN IS EEN FILM !!! ALS HET JE NIET BEVALT KIJK NAAR WAT ANDERS DAN !!!!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES