Ruim 6.000 kilogram cocaïne uit Suriname in België onderschept

21
drugs gevonden in Suriname
Voorbeeldfoto ter illustratie

De autoriteiten in België hebben vandaag 6.044 kilogram cocaïne in beslag genomen, in containers afkomstig uit Suriname. Dat meldt de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.

De douane kwam de drugs op het spoor na melding van een verdachte situatie op kaai 361, aan de Zwarteweg.

“De drugs zaten verstopt in twee zogenaamde ’20 voet’-tankcontainers, afkomstig uit Suriname en werden in beslag genomen”, zegt woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën. Het gebruik van tankcontainers is vrij uitzonderlijk bij de invoer van cocaïne.

De straatwaarde bedraagt circa 300 miljoen euro. federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen zet het onderzoek verder. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt.

21 REACTIES

 1. Het is een puinhoop in dat land. De criminaliteit neemt elke dag toe. Justitie deugt van geen enkele kant. De president, meneer de babbelaar zal zo gauw mogelijk een commissie of platform moeten installeren om de criminaliteit te bestrijden. Suriname wordt met dit soort activiteiten letterlijk op de wereldkaart gezet als narcostaat. Heel triest. Meneer wo set eng, prudent beleid en babbelaar doe er iets aan.
  gemodereerd

 2. tijdens regering bouterse had j nooit zoveel drugs vangsten dan nu bij regering chan.men probeert dor drugs de koers naar benede te brenge,mar ja helaas lukt t nit.vandag s d koers al bove 30srd.liever was bouterse door gebleve,was de koers 10 gebleve.
  gemodereerd

 3. Zet de daders op een hoop vuurstapel zoals bij weg naar zee en in de fik steken!! probl. opgelost!!
  gemodereerd

 4. Een zware dobber voor de afzender, 300 miljoen € a no dja oen dé mang !!!!

  bun tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Hoeveel mensen zullen door deze onderschepping geliquideerd worden? Bij voorbaat RIP en sterkte aan de families, vrienden en kennissen.
  gemodereerd

 6. Het Europees Parlement is in Brussel gevestigd en heeft veel van een fort als men naar de bewaking en beveiigng van kijkt als men naar politiebewaking en andere beveiligingsmensen kijkt. Daarnaast ook beveiligingscamera, inlichtingendiensten, enz. Het Europese Parlement en Leden worden zwaar beveiligd en beschermd, ook als andere regeringsleiders, enz daar komen en gaan.

  De Suri criminelen willen nu hier in Fort Brussel hun criminele daden gaan uitoefenen. In Suriname zullen ze wel heel snel merken hoe dat hele criminele cocaine poppenkast heel snel afgelopen gaat zijn.
  De inlichtingendiensten die in EU werken zijn de cream de la cream van de wereld, getraind, beste equipment, internet en internationale samen werken, onveiligheid, bedreiging, gevaar snel in kaart brengen en de veiligheidsautoriteiten heel snel in het Europees Parlement besluiten nemen en tot actie over gaan.

  De parvinders in Suriname kunnen zich maar beter rustig houden. Het Europees Parlement is niet y. elstak of henk aron. Het is oa NAVO.

  De onschuldige Surineds en Suribelg moeten rekening mee houden, zich zorgen maken als ze in Belgie of Brussel lopen, ze moeten wel rekening mee houden dat door deze criminele daden van deze Suri’s de veiligheidsmensen in Belgie ze wel in de natte straatkeien van Brussel zullen laten bijten als deze hen in hun nekvellen gaan pakken en op de grond deukken. Al hun gouden gebit/ gouden snijtand zal als hoe herfstbladeren vd bomen vallen uit hun muilen vallen en er zal niers meer van te vinden zijn. Het zal minder dan stof goud zijn. Nada, notie, neks, nul, negatief als hun familie ee naar gaan lopen zoeken. Get zal gewoon goud zijn dat in de Surinamerivier drijft, Gewoon poep.
  gemodereerd

 7. Ze pakken nooit die bigi boys..die zitten in de politieke top
  je moet wel multi muljonair zijn om zulke hoeveelheden te kunnen verschepen
  Drugsdealers moeten eens america proberen.
  Durven ze niet want die americanen weten hoe ze moeten handelen.
  Kijk maar naar die columbianse drugsbazen als pablo ..ze zijn als de dood voor america.
  Ook ex panama pres noriega zat een behoorlijke straf uit en nu vraagt frankrijk zijn uitlevering
  Die hele economie hier wordt draaiende gehouden door narco,hoe zouden we anders kunnen importeren
  Is dea nog niet in sr?
  In sr hebben ze nooit een grote drugsdealer gepakt want zijn lijnen lopen naar politieke partijen
  gemodereerd

 8. Aanbod vindt altijd vraag en cocaine is geen uitzondering. The zogenaamde “war on drugs” is een verloren zaak. Een van de side effects van onze narco economy is dat de valuta koers altijd omhoog gaat als het goed gaat in de narco handel en dan klagen de mensen over prijzen.
  gemodereerd

 9. Oh, 6 ton = 6.000 kilogram = 6.000.000 gram noh??! 6 miljoen …. mi ga doooh ..

  Wie het hardst poept, poept het best.
  Want als je zacht poept, poep je niet best nu hor… Heel veel mensen hebben de komende maanden continu een bruin streepje in hun jockey. Vooral daar aan de Westcoast.

  “Blakblam, blam till them fall”…
  gemodereerd

 10. Het enige export product dat volledig in handen is van Surinamers….
  De vraag is hoe het heeft kunnen gebeuren dat deze containers ingeladen zijn. Er zal ongetwijfeld veel tjoekoe betaald zijn aan jan en alleman.
  Gezien de hoeveelheid,…a basi na wan bigie dagoe….
  Voor de Surinaamse recherche; het is makkelijk na te gaan wanneer de containers in Suriname zijn ingeladen en wie er dienst had. Dat zijn de loopjongens. Zet die een maand in een cel, zonder contact en eten en deze tingie fowroe’s zullen zeker gaan piepen….
  gemodereerd

 11. @. Rasta opmerking europa heeft heel veel junkies. Europa zit vol met witte jantjes, zwarte jantjes met lange voodoo rasta haren en niet te vergeten bruine jantjes die lusten ook een coke shot vooral in belgie veel zwarte jantjes met lange rasta haren uit suriname en antillen in belgie, oja ik ken veel moppen over zwarte bruine jantjes! Enge jantjes allemaal wit, zwart,of bruin.
  gemodereerd

 12. Er gaan nu weer de nodige doden vallen, afrekeningen.

  Mooi zo, roei elkaar maar lekker uit.
  Zo te minder van dit gespuis des te beter is het.
  gemodereerd

 13. Ik vermoed dat de douanes van de EU zelf maar een land van herkomst verzinnen.
  Bijv. als het uit Brazilië komt, geven ze Suriname aan, omdat Suriname diplomatiek weinig voorstelt.
  gemodereerd

 14. Allen,

  De vraag is:
  Wie is er zo rijk in Suriname die zoveel drugs kan smokkelen of laten smokkelen naar het buitenland.
  Want laten wij eerlijk zijn, de gewone man met een normale salaris kan dit niet.
  En waarom kunnen deze mensen niet opgespoord worden in een land met om en bij 700.000 inwoners ?

  SUCCES
  gemodereerd

 15. Je moet wel miljonair zijn zo’n berg cocaine te exporterem
  De daders worden nooit gepakt
  Waar was de douane toen rijst in container werd geladen?
  Waarom gaan ze de vs market niet op?
  In europa stellen die straffen niks voor.
  Ik las vanmrg in de krant dat columbianse drugsbaron in vs een straf van 35jr moet uitzitten en usd45miljoenboete
  Dat noem ik een straf
  Zelfs columbianse drugsbarron vechten hunuitlevering nr vs aan
  gemodereerd

 16. Reinste flauwekul. Dit rotspul is ergens ander ingeladen. Maar su wordt op de blacklist geplaatst.Wie in su gaat 300 euro miljoen vergokken. Su is geen heiligland wat drugs aangaat.
  Maar voor dit bedrag,no mang.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.