dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenToerismeVerenigd Koninkrijk schaft visumplicht voor Guyanezen af

Verenigd Koninkrijk schaft visumplicht voor Guyanezen af

-

Does Travel - naar Suriname

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de visumplicht opgeheven voor Guyanezen, die het land willen bezoeken. Dit maakte de Britse Hoge Commissaris voor Guyana, Jane Miller, vandaag bekend tijdens een persconferentie met president Irfaan Ali.

Miller legde uit dat deze visumafschaffing alleen van toepassing is op Guyanese reizigers die het VK voor maximaal zes maanden willen bezoeken. Ze zei ook dat de afschaffing van de visumplicht een ‘echt teken’ is van de groeiende relatie tussen het VK en Guyana.

President Ali zei dat deze overeenkomst is bereikt na besprekingen tussen de voormalige Britse premier Boris Johnson en koning Charles.

Het staatshoofd van het buurland van Suriname, gelooft dat deze stap zal helpen om meer handels- en zakelijke relaties tussen de twee landen te stimuleren.

De persconferentie is hieronder terug te zien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. De Britten zijn niet dom, maar heel slim. Guyana heeft zoveel aardolie waardoor de economische groei van het land boven de 50% is toegenomen. De Britten willen meeprofiteren van deze economische ‘ boom ‘ en heffen alle beperkingen voor inwoners van Guyana op. Ik ga ervan uit dat hetzelfde tussen Suriname en Nederland gaat gebeuren wanneer de olie-en gasinkomsten van Suriname gaan toenemen. Nederland zal dan alle visumbeperkingen voor Surinaamse onderdanen opheffen.


  gemodereerd
 2. Mooi goed zo
  Suriname heeft jog een hele lange weg te gaan. Zolang de criminaliteit nog zo hoog is, zolang er corrupte figuren in de regering zitten en zolang drugs de boventoon voert in ons mooi lang, gaan verplicht voor ons blijven bestaan. Zie je ooit een fim van een Guyanese topper die met geld smijt, die zn hood zet op borsten van een vrouw, die met drugs bezig zijn etc etc….nee maar die apen in Suriname denken dat de wereld niet naar ze kijkt….sari


  gemodereerd
 3. Dit kon de UK doen omdat zijn na de brexit volledig onafhankelijk zijn geworden van de bureaucraten van Brussel. Helaas kan Nederland nooit zo’n stap nemen voor Suriname omdat Nederland (Schengen verdrag) niet zelf een soevereine beslissing kan nemen zonder inmenging en toestemming van de hele EU en de commissie.


  gemodereerd
 4. Wel. Deze irfan doet tenminste iets positiefs voor zijn burgers. Die van ons en zijn bibis houden ons alleen voor de gek. Je kunt niet eens visumvrij naar Frans Guyana gaan. Een stuk oerwoud net als bij ons . Wat een. Schande.


  gemodereerd
 5. Deze pres weet wat zajen doen is. Niet die van Su.
  Rommel om te fee betalen om naar Su te komen.


  gemodereerd
 6. We moeten het beter doen dan Guyana. Kom op Nederland, schaf de visumplicht voor Surinamers volledig af.


  gemodereerd
 7. Nu kunnen alle op de vlucht geslagen Guyanese criminelen w.o. drugdealers, dieven en moordenaars mooi uitwijken naar het verenigd koninkrijk i.p.v. naar Suriname. En hun vissers kunnen mooi voor de Noordzee visvergunningen aanvragen i.p.v. voor de visgronden voor onze kust.


  gemodereerd
 8. Mooi voorbeeld van Money talks !! onze Leandro wilde dit ook doen, maar had buiten de waard van de Nederlanders gerekend…..
  Je moet iets te bieden hebben voordat ze jou toelaten en Suriname heeft op dit moment NIKS TE BIEDEN !!! Leandro .


  gemodereerd
 9. Ik wens deze man slapeloze nachten toe, zolang deze boeven het Tigrigebied bezet houden.


  gemodereerd
 10. Die gierige Britten hebben het goed bekeken. Nu de Guyanees meer geld te besteden heeft, moet hij zijn geld natuurlijk in de UK uitgeven, het liefst 6 maanden lang. And of course, fly British Airways.


  gemodereerd
 11. ‘10 okt. 2018 — Nederland wil bij de Europese Commissie pleiten voor een onderzoek naar versoepeling of afschaffing van de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen komen’.@@@
  Het gaat tergend langzaam, goed voor de inheemse Nederlanders, die denken aan hun rijkgevulde geldpotten, die zij niet willen delen met Surinamers. Afschaffen van visumplicht gaat nooit gebeuren, dat kreeg Santokhi ook van Rutte te horen.
  Dat er nog Surinamers rondlopen met het idee (mythe) dat Sranan en Nederland een vriendschapsband (hoe zo vriendschapsband!!!) hebben van 400 jaren!!!! sari tori.


  gemodereerd
 12. @mul, zoland Nederland deel uitmaakt van de EU en de Schengen landen kan er geen eenzijdige beslissing genomen worden om visumplicht af te schaffen voor Suriname of welk andere land dan ook.


  gemodereerd
 13. pony , Nederland moet nog niet de visumplicht afschaffen , nu de paarse slm weer gaat vliegen naar Nederland komt er alleen maar paars gespuis naar Nederland he pony , jij bent al daar he , maar jij bent geen Surinamer , Nederland ga je grenzen beter bewaken zodat jullie dat gespuis meteen met de paarse slm retourneren


  gemodereerd
 14. We zullen zien voor hoelang, want boris is ontslagen, the tables are turned. Is dit haar laatste job, in afwachting van..
  Waarschijnlijk net zo snel te niet gedaan als die gecancellede britse min v financiën. President Trudy is nu een wajangpop.
  14 miljoen britten in de armoe waarvan 4 miljoen kids. De ex-koloniën spreken van karma op social media.
  Deze patser wordt misbruikt.

  Suri’s krijgen geen EU visa zolang jullie in de drugs zitten en die dictator niet is opgesloten.
  Punt!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES