‘Racende auto beschadigt muur historische Oranjetuin begraafplaats’

3
'Racende auto beschadigt muur historische Oranjetuin begraafplaats'
Foto (c) Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES)

De Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) is niet te spreken over een actie van automobilisten, die geleid heeft tot beschadiging van de bakstenen muur van de historische Oranjetuin begraafplaats. “Onverantwoordelijke autobestuurders die het niet zo nauw nemen met het verkeer zijn opnieuw de oorzaak voor het zoveelste gat in de muur”, meldt de stichting vandaag op haar Facebook pagina.

De stichting heeft vernomen dat twee auto’s die aan het racen waren betrokken waren bij een aanrijding, waarbij één finaal de begraafplaats is ingereden en de ander met zijn neus richting Cul op de berm terecht kwam. Het resultaat is een compleet verwoest bakstenen vak allernaast de rechterkolom van de hoofdingang aan de Henck Arronstraat en een kolom die aan de onderzijde is doorgesneden en enigszins van zijn plaats is geraakt.

“Eerder in het jaar werd een ander gat geslagen op de hoek van de Henck Arronstraat en de Swalmbergstraat, precies op de zelfde plek waar een paar jaar geleden reeds een groot gapend gat was geslagen, ook weer vanwege een aanrijding. Het politierapport van deze aanrijding kan tot op heden niet worden verkregen en de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker heeft eveneens tot op heden de schade niet hersteld”, aldus de SGES.

“In 2016 waren alle gaten die in de muur waren geslagen hersteld met behulp van financiering van de Nederlandse Ambassade. De een maakt, de ander breekt…”

3 REACTIES

  1. Laat de veroorzaker alles bekostigen, de auto in beslag nemen en de rijbewijs invorderen als hij dat niet heeft, dan met een bescheiden bedrag van Srd 50.000,= beboeten plus hij moet de hele begraafplaats alles netjes schoonmaken!! Wat erbij nog komt kijken is, dat hij 10 keren rond omheen moet lopen en excuus aanbieden bij elke ronde 10 keren!!
    gemodereerd

  2. jammer dat ze zich niet te plettert gereden hebben , deze coureurs moeten zich niet meer op de weg begeven ,
    gemodereerd

  3. Laat hij alle dode vergoeden en heeft het verstoort en 1 schop in zn kont en 100 duizend vergoeden voor schade
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.