zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinamePremier Rutte houdt woord en geeft vp Brunswijk hand

Premier Rutte houdt woord en geeft vp Brunswijk hand

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse premier Mark Rutte, die momenteel in Suriname vertoeft, heeft zich aan zijn woord gehouden. Gisteren zei hij aan journalisten dat hij de Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk de hand zou schudden als hij hem tegen zou komen.

En dat deed hij vanmorgen ook, toen ze kransen gingen leggen bij Fort Zeelandia.

Brunswijk is in 1999 in Nederland bij verstek veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. Hij werd schuldig bevonden aan drie drugstransporten van in totaal 61 kilo. In de Nederlandse media zei Brunswijk dat hij niets te maken zou hebben met die smokkel.

Rutte zei gisteren over Brunswijk: “Wij hebben ook een opvatting over Brunswijk. Wij respecteren de keuze van de Surinaamse bevolking om hem tot vice-president te maken. Want dat is het soevereine recht van Suriname om dat te doen en wij werken goed samen met de regering van Chan Santokhi.”

Gisteravond hieven ze ook al het glas tijdens een receptie:

opening
Fernandes Express
BODO Party

27 REACTIES
 1. hahaha genieten
  zal boelerse ook genieten. hehehehe je weet toch NIEMAND wil nog iets met ndp te maken hebben. Niemand wil met ze gezien worden, niemand heeft ooit op ze gestemd. hehehe, je weet toch.
  het enige dat nog wat eventueel zou kunnen zou kunnen dus is als iemand verraad waar boefdraad is. hij zal als redder van de partij worden gezien. anders is het over met ndp, ik denk zelf dat adhin al plannen aan het maken is om het land te verlaten met zijn vriendje


  gemodereerd
 2. Rutte heeft het heel professioneel gedaan en dat verwacht je ook van een respectvolle persoon!! De paarse ratten waren gaan poepen! Door gezichtsverlies zijn ze weggebleven en dat zegt al meer dan genoeg!! Een ieder weet wat zij hebben aangericht. Deze gasten kunnen alleen maar kraaien en rel schoppen en dat hebben zij ook bewezen.!! Die dronkaard moet zich doodschamen!! Al met al! het is een goede ontmoeting!! Laat bouta het in zijn broek maar doen samen met zijn kornuiten.


  gemodereerd
 3. Rutte denkt aan olie en gas.
  Denk je dat hij aan Brunsie denkt??
  Hij is met 2 doel gekomen.
  Money talks, BS walks


  gemodereerd
 4. Suriname heeft Nederland harder nodig dan andersom dus als ik de achterlijke vp was zou ik mij minder arrogant opstellen.


  gemodereerd
 5. ” …
  de keuze van de Surinaamse bevolking om hem tot vice-president te maken.
  … ”

  Wat is de kwaliteit van dat volk !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 6. Wat bakras allemaal niet doen voor een beetje aardgas. Net als onze brave Bravo hebben ze geen princiepes.


  gemodereerd
 7. Brunswijk is en in Frankrijk en in Nederland bij verstek veroordeeld wegens drugshandel. Evenals Bouterse. Rutte gaf Brunswijk een hand omdat het de wens van het volk van Surname was dat hij VP werd zoals Rutte toen beweerde tijdens de persconferentie. Ex president Bouterse werd toen ook met voorkeursstemmen gekozen door het volk. Waar is het verschil. Nederland (Rutte) is niet consequent. Rutte heeft altijd al een gespleten tong gehad. Iets waar hij altijd al grote moeite mee hadden.


  gemodereerd
 8. Wat je allemaal wel niet voor over hebt om banden aan te halen met een bananenrepubliek die steevast veroordeelde criminelen aanstelt en zelfs een corrupte minister van financiën had.


  gemodereerd
 9. ach die roy , debby , roodbekje , jullie baas ddb is een heel ander verhaal , in 2010 heeft Nederland comform de regeling dat Nederland financiële steun geeft aan Suriname en overgemaakt , wat deed jullie afgod tevens massamoordenaar , hij stak het geld gewoon in zijn eigen zak en het volk kreeg niets , ja paarse aanhangers wij de echte Surinamers hebben 10 jaar lang niets gehad van die dronken baas van jullie , en Nederland heeft in 2011 het stopgezet , want ze geven geen geld aan boeven, en omdat ze niets meer kregen zijn die paarse ndp-ers niet in het dna verschenen toen Rutte dinsdagmorgen een rede voerde , zo zie je toch dat alle paarsen geen Surinamers zijn , opdonderen met die gasten


  gemodereerd
 10. Vanaf vandaag weer zijne excellentie dus wie Rutte is. Ter aanvulling op die domme ganzen: Rutte is niet uit op olie en gas. Rutte wil met zijn team helpen Suriname uit de shit te halen. Wie zocht ook weer de verschillen tussen 2 door het volk gekozen lijders (met ij): de ene krijgt een hand, de andere niet. Mag die man (Rutte) zelf uitmaken wie hij de hand schudt? Dat doe jij toch ook? De oppositie gaf niet thuis, maar dat zegt alles over die mensen zelf. Bovendien wilden ze niet herkenbaar in het zich, want dan heeft Nederland het plaatje rond welke boef bij welke zaak hoort, bv. de autodief, de NSO, de aardappel- en uien vreter, enz.


  gemodereerd
 11. Bouterse zal wel diaree gekregen hebben toen
  hij Rutte in Suriname zag.Ik dacht dat hij ook een
  uitnodiging zou krijgen als gewezen president.


  gemodereerd
 12. Deze ndp dieven ( er waren 10 op de foto),moordenaars , allemaal in de slm vliegtuig meenemen en boven de Atlantische ocean dumpen.In de volgende vlucht de rest meenemen, tante sidonia,bouva parmisser enz.


  gemodereerd
 13. Mark…..tel vooral je vingers na van de hand waarmee je deze minkukel hebt begroet…….


  gemodereerd
 14. Allen,

  Die negatieve reactie hier over Rutte op deze forum slaan nergens op.
  Suriname is zo goed als failliet, en toch hebben wij een grote mond als Nederland wil helpen.
  Wie moet Suriname anders helpen ?
  Wij klagen hier over de prijzen en dat mensen geen eten hebben, en toch zeuren als Nederland wil helpen.Wij Surinamers kunnen alleen maar klagen en wachten op een pakket.
  Natuurlijk is voor wat hoort wat, Nederland is niet gek.
  De regering van Suriname moet goede afspraken maken, zodat Suriname voordeel heeft in alle zakelijke handeling met Nederland.

  SUCCES


  gemodereerd
 15. En de fossiele paarse doorgesnoven zuiplap en politiek kuikentje, DDB zit op een plastic stoeltje ergens op een grasveldje, onzin uit te braken.

  Het kan verkeren in het leven. KARMA ???

  Grote bek, maar wel wegkruipen….de laffe hond.


  gemodereerd
 16. >>@ WAT & @ Filia

  Helaas wij kunnen er niets aan doen. de aanhangers
  van de NDP zijn allemaal gek. Van alles gratis krijgen,
  zonder er niets voor te hoeven doen. Ze zijn gehersen-
  spoeld door de duivel him self. Met gratis sopi in Ocer
  en gratis vreten, op kosten van degene die wel keihard
  werken. NDP moet worden omgedoopt (tot)(in) NWPS
  (No Wroko Partij Sranan)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 17. @roodbek
  Het verschil is dat bouterse een veroordeelde meervoudige moordenaar is, dus er kleeft bloed aan zijn klauwen.
  Plus heeft hij een coup gepleegd met als gevolg dat duizenden suri’s gevlucht zijn naar Nederland.
  Verder heeft hij suri gemaakt tot cocaïne-doorvoer land en daarnaast onderhoud hij warme banden met de onderwereld.
  Verder heeft hij nog een drugsstraf v 20jr tegoed.


  gemodereerd
 18. Rutte is op bezoek om Santokhi te helpen om zijn imago op te vijzelen. Zal het helpen, want het is niet Rutte die straks op 25 mei 2025 gaat stemmen, dat doet het Surinaamse volk. En het is niet Rutte die de corruptie en criminaliteit zal doen verbleken.

  De stand is nu 2 – 0, eerste helft, in het voordeel van Santokhi, maar als de hulp tegenvalt en de dagelijkse werkelijkheid weer de overhand heeft dan kan het alsnog verkeren, dan wordt het misschien een andere wedstrijd in de tweede helft.

  Eerst zien dan geloven, dus niet te vroeg Juichen. Van Rutte is bekend dat hij niet vies is om spelletjes te spelen, die waait met alle winden mee, komt door de stevige winden aan de Noordzee.


  gemodereerd
 19. hij weet zeker dat chan en zijn vhp nederland slaafs op haar wenken zal bedienen en de rijkdommen van het land aan nederland verkopen! daarom schud rutte de hand van de man die hij crimineel en struikrover heeft genoemd! en die brunswijk is zo geil op zijn tijdelijke titel van zijne exellentie, dat hij niet ziet wat er door nederland en de vhp met ons geliefd land wordt gedaan. ik schaam me dood!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES