Premier Rutte zal vp Brunswijk een hand geven als hij hem tegenkomt

25
Rutte zal vp Brunswijk een hand geven als hij hem tegenkomt

Premier Mark Rutte ging maandagmiddag in Suriname in op een vraag van een Nederlandse journalist, over de provocerende opmerking van vp Brunswijk ‘Wie is Rutte?‘ en van ex-president Bouterse, die zei ‘dat Rutte moet oprotten‘.

De Nederlandse minister-president gaf aan dat het hoort bij zijn vak en er altijd wel kritiek is op politici. Nederland heeft een opvatting over Bouterse en had geen relatie met zijn regering, aldus Rutte.

Over Brunswijk zei hij: “Wij hebben ook een opvatting over Brunswijk. Wij respecteren de keuze van de Surinaamse bevolking om hem tot vice-president te maken en in die rol schud ik hem ook de hand als ik hem tegen zou komen. Want dat is het soevereine recht van Suriname om dat te doen en wij werken goed samen met de regering van Chan Santokhi.”

De premier heeft geaccentueerd dat er geen samenwerkingsrelatie was met Suriname tijdens de politiek constellatie onder leiding van gewezen president Bouterse. “Dit heeft te maken met politiek principiële redenen. Sinds het aantreden van president Santokhi zijn de betrekkingen weer hersteld”. Hij merkt op dat beide landen voorstander zijn van een evenwichtige relatie.

“Het gaat niet erom dat Nederland, Suriname de les moet voorlezen. Wij kunnen ook veel leren van Suriname”. De premier merkt op dat Suriname een land is met een enorme oppervlakte, hele vruchtbare bodem en een creatieve bevolking om snel oplossingen te bedenken.

Premier Rutte geeft aan dat hij niet van veel praten houdt, maar werken. “Dit merk ik ook bij president Santokhi. Het is belangrijk om over importante zaken te discussiëren en gewoon aan de slag te gaan om praktische dingen te bereiken”. De regeringsleider onderstreept dat het land aan de Noordzee zich sterk maakt om Suriname veel meer te ondersteunen op het gebied van gezondheidszorg.

Suriname maakt een bijzondere ontwikkeling mee op het gebied van olie-en gas. Premier Rutte geeft aan dat er genoeg Nederlandse bedrijven en kennisinstituten zijn die met Suriname kunnen samenwerken om de op handen zijnde olie-en gassector verder te ontwikkelen.

De Nederlandse regeringsleider heeft verder aangegeven ook over Caribische vraagstukken te hebben gesproken met president Santokhi die ook voorzitter is van de Caricom. “De koninkrijksdelen en gemeenten in de regio voelen zich nauw verbonden met Suriname en dat is goudwaard”.

25 REACTIES

 1. brunswijk , dat had je niet gedacht he dat Rutte jou een hand zal geven als hij jou tegen komt , toen Stef Blok hier was gaf hij toch ook een hand aan jou , die Nederlanders zullen ddb nooit een hand geven , ddb zal uit de buurt blijven van Rutte , want zaterdag zij die dronken ddb , Rutte moet oprotten , echt wat is die ddb toch een zielig mannetje en zijn volgelingen hier en in Nederland zijn ook zielig , waardeloze gasten
  gemodereerd

 2. Kijk dit is nu hoe politici zich horen te gedragen. Op en top diplomatieke antwoorden en zich niet door emoties laten leiden zoals de twee achterlijke baboons. Misschien wilde vp Brunswijk de lolbroek uithangen door zich de vraag te stellen wie Rutte is. Misschien ook een gebrek aan algemene ontwikkeling. In ieder geval geeft Rutte aan zeer tevreden te zijn met ZE Santokhi en ook wat de perspectieven voor Suriname zijn. Geweldig toch dat een rijk en ontwikkeld land hulp en zijn diensten aanbiedt. Of willen wij geholpen worden door een land uit donker Afrika? ?
  gemodereerd

 3. Hier heb ik opgewacht!!! Ik teken ervoor en ik hoop ook vele Surinamers die het vooral moeilijk hebben!!!!!
  gemodereerd

 4. Beste meneer Rutte hou beter afstand tussen de genoemde moordenaars en dieven en criminelen.Maak je handen niet vuil.
  gemodereerd

 5. R.Brunswijk is te dom om dit alles te begrijpen, hij is op basis
  van de verkiezing uitslag gekozen tot VP. Niet door zijn kennis van zaken, noch op politiek gebied! ”Hij gewoon geen VP waardig” misschien voor zijn eigen mensen, maar niet voor de
  Surinaamse natie! Hij kan Amper goed ABN lullen, what a shame Man. En je kan niet tegen een Nederlandse politicus
  lullen, hij lult je gewoon onder de tafel. Omdat ze enigzins
  beter onderricht zijn, dan iemand die uit de bush 2x komt!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Politici zijn vaak niet te vertrouwen. Daarom moeten beide politici na het handen schudden nagaan of ze alle 10 vingers nog hebben.
  gemodereerd

 7. Nederland wilt de schatten van Su maar niet de be volking.
  Chan vindt dat de 19,5 miljoen euro de koers in Su omhoog duwt, is deze man wel goed wijs??
  De $ van staatsolie en de multinationals die je op je prive rekening houd is de boosdoener
  gemodereerd

 8. M. Rutte wordt door het werkende Volk van Nederland verguisd,
  maar hij blijft een Diplomaat. En hij zal niet schromen om de
  Domme zg VP van Su, de hand te schudden. M.Rutte is en blijft een Diplomaat, en is overal welkom all over the world! Dat kan
  R.B. niet zeggen, dus hij moet de hand van M.Rutte
  aanvaarden. M. Rutte voert geen oorlog jegens de regering van
  Su,hij zal een Diplomatieke oplossing vinden om Su als het nodig is, uit de slop te halen. Nee…. ik ben geen fan van M.
  Rutte, hij is in mijn ogen een volksverlakker.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. @ Debby

  Debby ga je medicijnen innemen, want je begint weer
  stommiteiten uit te kraaijen. Het liefst zie ik dat je,
  overdosis gaat innemen. ”Dan a tori klari” één ding
  weet ik van je, als je helder bent schrijf je positieve
  dingen. Maar meestal ben je gestoord dus, dat spreekt van
  zelfs dat koeterwaals neerzet!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. Debby….
  “schatten van Suriname”???….rot op, idioot.
  Het is een, door Surinaamse politici, kaalgeplukte, leeggeroofde, failliete FAILED STATE.

  Ben jij wel helemaal goed in die geïndoctrineerde, paranoïde paarse bovenkamer van je….gek !!!!!
  gemodereerd

 11. “Wij hebben ook een opvatting over Brunswijk. Wij respecteren de keuze van de Surinaamse bevolking om hem tot vice-president te maken en in die rol schud ik hem ook de hand als ik hem tegen zou komen. Want dat is het soevereine recht van Suriname om dat te doen en wij werken goed samen met de regering van Chan Santokhi.”

  Oeps, hoe pijnlijk moet dit voor de grootste schaker van het land zijn, checkmate!
  En af geserveerd, die zullen wij als het goed is nooit meer horen.
  Dat is tenminste als hij slim is en toch nog een beetje hersenen heeft overgehouden en niet alles verdampt is door het gebruik van al die drugs en alcohol.
  Suriname is goed op weg…
  gemodereerd

 12. Alla Pier Tifi A No Lafoe, Te Yu De Sji KoniKoni De Go Na Kasabagron

  De aandelen van de VOC waren namelijk de eerste aandelen waarin echte handel plaats vond.

  Nederland weet dat er wat te halen valt in Suriname en daarom zal Suriname het spel goed goed moeten spelen. Het gaat niet alleen om het spel/ de spelregels, maar om het aantal knikkers aan het eind vh spel.

  Nederlanders zijn daar heer en meester in van de wereld. Ze hebben valuta, kennis en ervaring, Zeer goede producten van top niveau. De grootste Zeehaven van de EU, het tweede landbouwland vd wereld na de USA, land uit zee, watermanagement, inpolderen, dijken, kanalen, ITC, enz.

  Rutte komt van het bestuur van Unilever/ Ned-Britss onderneming die allerlei huishoudelijke en voedingsproducten maakt die over de hele wereld gaan. Is president voor de 4 de keer van Nederland, geschiedenis gestudeerd aan de universiteit, geeft ook les op scholen, enz. Weet wat er speelt in Suriname, kent de geschiedenis, enz.

  Mark Rutte is Dominee en ook koopman. VOC mentaliteit. Het Nederlandse belang, daar gaat het om, niet het Surinaamse belang. Suriname zal daarom ook goed op haar belangen moeten letten.

  Suriname heeft de natuurlijke rijkdommen en Nederland, kennis, ervaring, valuta. Het moet een winwin situatie worden voor beide landen.
  gemodereerd

 13. Beste Debby
  De Amerikanen proberen een raket richting de maan te lanceren en misschien gaat dit op 23 of 27 september aanstaande gebeuren. Er is nog plaats voor 1 persoon (hoeft niet astronaut te zijn). Ik zou willen zeggen..meld je aan! Dan zijn miljoenen mensen die wel positief zijn ingesteld jou kwijt.
  gemodereerd

 14. Debieus, je lult weer een lo ka in de ruimte. Heb je bewijs van je bewering, jo paarse heks. Pak je bezemsteel en vlieg heen.
  Beter een hand schudden van de VP dan van deze grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, die denkt dat Suriname zijn prive bezit is.
  gemodereerd

 15. tp klasse antwoord van Rutte. Zo hoort het. Politici zouden hieruit lering moeten trekken want ze zijn teveel bezig dingen emotioneel te benaderen en doen teveel aan karaktermoord.
  gemodereerd

 16. Premier Rutte heeft ondertussen wél geproost met vp Brunswijk. Wie had dat gedacht?

  Toevallig werd op de dag van de aankomst van premier Rutte in Suriname op BBC2 de eerste episode ‘The Guyana Shield’ van ‘Simon Reeve’s South America’ uitgezonden. Brunswijk was daar uitgebreid te zien op ‘Camp Bravo’ bij zijn goudconcessie en lopend met een FN P90 submachine gun, rode baret en in camouflage-kleding. Hilarisch. Echt een goede promotie van Suriname…De aflevering is ook online te zien op:
  https://hdclump.com/simon-reeves-south-america-episode-1/
  gemodereerd

 17. Rutte gaat Brunswijk BBA, MBA ook een tour van Amsterdam geven als hijn maar mee wilt gaan naar Holland op de hollandse VIP plane.
  gemodereerd

 18. Allen,

  Brunswijk is een bluffer en een crimineel.
  Een politicus hoort zich niet zo te uiten over een President van een andere land, welke land dan ook.
  Dit is typisch het gedrag van een ongeschoolde schoft, meer niet.
  Brunswijk is een schande voor Suriname.
  Maar hier zal verandering in komen, gezien de terechte wijziging van de kiesstelsel in Suriname.

  SUCCES
  gemodereerd

 19. Bullshit tijdens bouterse waren we ook een souvereine staat.
  Ook door het volk gekozen.
  Het verschil is Nederland was betrokken bij de overname van bouterse en er valt veel te halen nu weer dat is het werkelijke verschil.
  Die blandas zijn niet gek.
  De pres had toch ook iemand doodgeschoten.
  Interview van zijn moeder is op het net te vinden.
  Breek me de bek niet open.
  Afwachten wat voor verhaal hij mee naar huis neemt
  gemodereerd

 20. Bullshit tijdens bouterse waren we ook een souvereine staat.
  Ook door het volk gekozen.
  Het verschil is Nederland was betrokken bij de overname van bouterse en er valt veel te halen nu weer dat is het werkelijke verschil.
  Die blandas zijn niet gek.
  De pres had toch ook iemand doodgeschoten.
  Interview van zijn moeder is op het net te vinden.
  Breek me de bek niet open.
  Afwachten wat voor verhaal hij mee naar huis neemt
  gemodereerd

 21. Serieus @Steve

  Waarschijnlijk hebben hebben de filmmakers van ‘Narco Saints’, hun materiaal deels daaruit geplukt! 😂😆.

  Bibis moet niet dom doen door een klacht in te dienen. Die serie is geen (historische) documentaire maar fictie gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Als het goed is met een disclaimer!

  Stop nu om alles wat paars beweert uit te zoeken. Het is genoeg geweest!
  gemodereerd

 22. “Alle regeringen zijn tot zekere hoogte een verdrag met de duivel.”

  Friedrich Heinrich Jacobi

  “Een gek, indien hij zwijgen kan, gaat door voor een verstandig man.”

  Huygens
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.