VIDEO: Aankondiging premier Rutte in DNA gaat bijna verkeerd

24
VIDEO: Aankondiging premier Rutte in DNA gaat bijna verkeerd
Screenshot van het moment. Filmpje onder.

Een opmerkelijk tafereel, dat zich vanmorgen afspeelde tijdens de buitengewone openbare vergadering in De Nationale Assemblée van Suriname, gaat vandaag flink rond via social media. In een filmpje dat onderaan dit bericht te vinden is, is te zien hoe een medewerkster van het parlement de microfoon geërgerd uit de hand van haar collega grist, omdat de aankondiging van premier Rutte verkeerd dreigt te gaan.

De mannelijke collega vroeg op dat moment aandacht voor de binnenkomst van de Nederlandse minister-president, die een toespraak ging houden voor de leden van het Surinaamse parlement.

Hij zei op onzekere toon: “Dames en heren mag ik u beleefd te gaan staan voor ..het.. binnenkomst …van … het…ko..

Zijn vrouwelijke collega die door had dat dit niet goed kon aflopen, greep meteen in en griste de microfoon uit z’n handen. Aanvullend zei ze luid en krachtig: “…de minister-president van het Koninkrijk der Nederlanden!“.

De vrouw besloot ook de aankondiging van president Santokhi voor haar rekening te nemen.

Beelden hiervan gingen daarna flink rond en de meningen waren zoals altijd weer flink verdeeld. Bekijk een filmpje van de aankondiging hieronder of op ons Instagram kanaal:

24 REACTIES

 1. Vreemd gedrag. De dame had gewoon de zin kunnen fluisteren en die jongen had zijn zin netjes kunnen af maken. Ze pakt de microfoon af als een kleuter op de basisschool.
  Al had deze man de zin verkeerd uitgesproken, dan is dat geen ramp. Het zijn gewoon mensen die daar zitten, geen goden. Rutte gaat naar zijn werk en zelfs naar de koning op de fiets.
  gemodereerd

 2. Het had wat gepaster gekund, maar ik denk dat ze wist dat hij erg zenuwachtig was.
  Kan gebeuren
  Zand erover als er nog zand over is of heeft boeterse al het zand gebruikt.
  \je weet toch hehehe je weet toch hehehe
  gemodereerd

 3. Zoveelste blunder. Hoe vaak moet ik het jog zeggen? Bepaalde mensen zijn niet geschikt voor het werk op niveau. Stel die mensen dan ook te werk waar ze wel goed in zijn.
  gemodereerd

 4. Die mevrouw was heel alert en heeft heel goed ingespeeld op de hachelijke situatie en alles goed laten verlopen op de juiste tijd, het moment en de plaats en Suriname geen gezichtsverlies hierdoor heeft geleden tot op zekere hoogte. Want de beelden zijn er en zijn verspreid in de media.

  Leve:

  mevrouw,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Hiermee toont deze mevrouw, dan vrouwen het beter doen dan mannen.

  Deze man is echt een grote schande voor het mannelijke geslacht. Een te grote broko pondo aan getrokken, die hem niet staat.
  gemodereerd

 5. Ze was heel erg onbeschoft.
  Ooit gehoort van een draaiboek??
  De zaken vooraf afspreken.
  De heer hft niet eens de kans gehad te praten. Slechte protocol is ze.
  gemodereerd

 6. Menselijk gedrag, kan gebeuren, geen kans zicht te herstellen, slechte protocol, Alles is al gezegt, Maar ze heeft haar zelf en hem schande gegeven, had de schande als dat het dan zou zijn bij hem moeten late, nu zijn er twee apen aa het rommelen want hij hoor bij jou. Nu dan Surinamers zijn drama koningen en koninginnen, Nederlanders maken ook fouten in het parlement, dan lachen ze het later weg en gaan weer aan de oefen tafel. Laat hem blunderen het kon zijn dat hij het heel creatief hij het zou oplossen.
  gemodereerd

 7. debby hebt jij wat tegen vrouwen die hun mannetje staan , jij zal wel net zo’n lul zijn als die man daar , wat een eikel , vraag hem als homo vriend , hij zal goed bij jou passen
  gemodereerd

 8. Die heks had het netter kunnen overnemen. Waarschijnlijk was ze boos dat hij de aankondiging zou doen, dus toen het fout ging, nam ze meteen wraak. Ze is een onbeschoft viswijf. Je kan die microfoon toch niet zo uit iemands hand grissen? Rutte zal haar echt geen fooi geven, maar eerder denken wat een ongemanierd wijf ze is.
  gemodereerd

 9. @ Filia Helemaal eens

  Wat een blunder!
  Het komt ervan als de werving en selectie van personeel op basis van friends & family is dan krijg je dit soort taferelen.
  Spelen in de grote zandbak van Suriname.
  gemodereerd

 10. Alsnog ging het fout en die fout wordt nog vaker gemaakt want Rutte is minister president van Nederland en niet van het koninkrijk der Nederlanden het koninkrijk heeft namelijk 4 minister presidenten te weten, Rutte van Nederland, Evelyn Wever Croes van Aruba, Gilmar Pisas van Curacao en Silveria Jacobs van Sint Maarten. Voor wie het niet weet het koninkrijk der Nederlanden wordt gevormd door vier landen waarvan drie landen in het Caribisch gebied Sinds 2010 zijn Curacao en Sint Maarten zelfstandige landen binnen het koninkrijk en Aruba was dit al sinds de vorige eeuw. De eilanden Bonaire Saba en Sint Eustatius vallen onder Nederlands bestuur en zijn sinds 2010 bijzondere gemeenten geworden van Nederland. Dit alles is helaas bij de gemiddelde Nederlander vaak ook niet bekend. Het koninkrijk der Nederlanden heeft als grootste buurland Venezuela maar de meeste (echt veel) Nederlanders denken dat het Duitsland is dus de gemiddelde Surinamer hoeft van dit alles ook niet op de hoogte te zijn maar voor een aankondiging in de assemblee was het misschien wel gepaster om de juiste benaming te gebruiken.
  gemodereerd

 11. Aruba verkreeg in 1986 de status aparte en maakte vanaf dat moment geen deel meer uit van het gebiedsdeel de Nederlandse Antillen en zou in 1996 onafhankelijk worden maar hier is vanaf gezien om meerdere redenen. Vanuit Curacao werden de Nederlandse Antillen bestuurd wat vooral op Sint Maarten vaak als overheersend werd ervaren waardoor er na lange tijd in 2010 zelfbestuur kwam voor Sint Maarten en Curacao had niet langer bestuur over de andere eilanden. De term kolonie wordt nu nog vaak gebruikt terwijl de Nedrlandse Antillen en Suriname in de jaren vijftig van de vorige eeuw geen kolonie maar middels het statuut voor het koninkrijk gelijkwaardige gebiedsdelen werden. Dus de kolonisator was niet het Nederland van na 1954.
  gemodereerd

 12. Als ik dit zo ziet gebeuren, dan krijg ik vertrouwen in de toekomst van switi Sranan.
  Waarom ik dit zo zeg ,deze jonge dame greep in.toen de jonge man de boel leek te verkloten.zo moet het in de politiek ook gebeuren.
  Verkloot je de boel ingrijpen en door een professionele persoon vervangen.
  Deze jonge dame is een groot voorbeeld van hoe het moet als je vooruit wil.
  Het maakt voor mijn niet uit als je man of vrouw bent, als je daar staat dan moet je het goed doen .
  Anders ben je niet geschikt.
  Als wij voor uit willen dan moeten we een voorbeeld nemen van deze dappere dame ‘chapeau ‘.
  gemodereerd

 13. Bepaalde mensen zijn niet geschikt voor hun taak, laat aan deskundigen over.
  Wat een afgang dat een proletariër dit hoogstaand bezoek moest aankondigen.
  Een kudos voor deze oplettende dame.
  gemodereerd

 14. Al met al een gênante vertoning.
  En helaas weer een grote schande voor het land door degene die dit filmpje viraal heeft geplaatst.
  Dat men zich niet realiseert dit soort beelden liever achterwege te laten.
  gemodereerd

 15. Dit doet me denken aan een hele oude tori.
  We hadden een goede kennis. Haar naam was xxxxx en ze kon heel mooi zingen. In een programma van Rapar of Radio Apintie waarin talenten werden gezocht mocht ze haar kunnen komen bewijzen. Ze vertelde heel Suriname dat ze zou optreden , maar op het moment suprême kon ze niets anders doen dan lachen achter die microfoon. Die lieve meid kreeg de zenuwen of moet ik zeggen een aanval van plankenkoorts.
  Haar zangcarrière was in ieder geval voorbij.
  Hetzelfde zie ik nu hier gebeuren. De aankondiger krijgt de zenuwen en zijn vrouwelijke collega probeert de zaak op een niet normale en/of gepaste wijze te redden.
  De vraag rijst: Wie is schuldig aan deze “blunder”.
  Ik geef de organisatie de schuld. Kennelijk hebben ze nooit van een “draaiboek” gehoord. Ga eerst van te voren “droog” oefenen en corrigeer eventuele fouten, die aan het licht komen. Had die lieve meid toch die taak van presentator gegeven wanneer aan het licht was gekomen dat die jongeman plankenkoorts blijkt te hebben. Dit heet plannen en is alweer het zoveelste bewijs dat Suriname de nodige organisatiedeskundigen ontbeert.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.