Vandaag Internationale Dag van de Chocolade

3

Chocolade is een van ’s werelds meest geliefde voedselproducten en dat wordt jaarlijks op 13 september gevierd met de ‘Internationale Dag van de Chocolade’ (International Chocolate Day).

Chocolade wordt gemaakt van de bonen van de cacaoboom. De bonen worden gedroogd, schoongemaakt en geroosterd. Dan wordt de schil verwijderd en worden de bonen vermalen tot cacaomassa, dat is pure chocolade in ruwe vorm. Deze massa wordt vloeibaar gemaakt en vervolgens verwerkt in cacaobestanddelen en cacaoboter. Ze worden beiden gebruikt voor de productie van chocolade.

Chocolade is wereldwijd vooral bij vrouwen erg populair. De grootste producent van chocolade is niet Zuid-Amerika, waar het oorspronkelijk vandaan komt, maar Ivoorkust in Afrika. En de beste chocolade wordt geproduceerd in Zwitserland, België, Frankrijk, Spanje, de VS, Oostenrijk en Duitsland.

De datum van de ‘Internationale Chocolade Dag’ is de dag waarop in 1857 Milton S. Hershey werd geboren, een Amerikaans banketbakker en oprichter van de ‘Hershey Chocolate Company’, producent van de populaire Hershey-chocoladereep.

Er is trouwens nog een Wereld Chocolade Dag die op 7 juli wordt gevierd, de dag waarop in 1550 chocolade voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd.

3 REACTIES

 1. Wat is dat nu weer voor onzin? Laten de rijke chocolade vretende Europeanen en Amerikanen de cacao boeren in Afrika en Latijns Amerika meer betalen voor de grondstof en minder invoerrechten heffen op de eindprodukten gemaakt van cacao in die landen, waardoor er eindelijk een chocolade industrie (dat is geen rocket science) van de grond kan komen in die landen.
  gemodereerd

 2. Chocolade waar kinderen het zware werk doen??
  En die kinderen die het werk doen weten niet eens hoe chocolade proeft.
  gemodereerd

 3. Het is niet de schuld van de europeanen alleen, maar van de overheid van afrikaans landen zelf@debby in afrika is er geen eens onderwijs hun baren kinderen als mieren daar, de kinderen daar moeten ook gevoed worden. De europeanen ook in nl zijn niet echt eerlijk denk maar aan de slavernij maar 100 procent de schuld bij de europeaan is ook niet fair. Gelukkig hebben de straatarme afrikanen een hoop anders roofmoorden en haat nog sterker daar in straatarme afrika. Ik zou liever cacao uit india en sri lanka willen zou beter zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.