maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanhouding verdachten in mega drugszaak verlengd met 30 dagen

Aanhouding verdachten in mega drugszaak verlengd met 30 dagen

-

Does Travel - naar Suriname

De rechter-commissaris heeft vandaag de aanhouding van de drugsverdachten Rohied J. en Rudi B. met 30 dagen verlengd. Dit bevestigt hun advocaat Maureen Nibte tegenover Waterkant.Net.

De twee zijn op dinsdag 23 augustus aangehouden in verband met de onderschepping van 4.022 kilo cocaïne in een container met hout in Nederland.

Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid, maar hun advocaat kon vanwege het contactverbod niet aanwezig zijn bij de voorgeleiding.

De container werd op 17 september 2021 in Rotterdam onderschept. Deze was uit Suriname vertrokken en had als eindbestemming een bedrijf in Polen. De verdachten ontkennen hun betrokkenheid met klem.

De drugsvangst, met een straatwaarde van meer dan 301 miljoen euro, is een van de grootste cocaïnevangsten in de Rotterdamse haven van de afgelopen jaren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Merkwaadige is dat ondernemers zijn verdacht. Geen foetoe boi in zicht. De informatie komt uit NL. Wat zou de brlastende info zijn? Waarschijnlijk zeggen de ondernemers dat zij hout sturen naar Polen. Hoe de drugs in de containers zijn gekomen weet joost.

    Het is wel voorgekomen dat de eigenaar van de lading inderdaad onschuldig is geweest. Anderen hebben de drugs in de container gestopt. Zo hoe sterk is de bewijslast uit NL?


    gemodereerd
  2. nibte staat altijd klaar voor deze gasten en hoe dan ook zij krijgt deze boeven vrij vanwege de zeer goede relatie met de om.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES