zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie4.022 kilo cocaïne in container uit Suriname onderschept in Rotterdam

4.022 kilo cocaïne in container uit Suriname onderschept in Rotterdam

-

Does Travel - naar Suriname

De douane in Rotterdam heeft vannacht in de haven 4.022 kilo cocaïne onderschept. De cocaïne werd gevonden in een container uit Suriname, die gevuld was met hout. De container was bestemd voor een bedrijf in Polen, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.

De drugsvangst met een straatwaarde van meer dan 301 miljoen euro, is grootste cocaïnevangst in de Rotterdamse haven van de afgelopen jaren, bevestigt een woordvoerder.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Is het niet opvallend dat sinds Chan aan de macht is in Suriname dat ze veel drugs in Suriname en uit Suriname onderscheppen.
  Tijdens het bewind van Bouterse werden al deze zendingen en droppingen gefaciliteerd.


  Maak melding
 2. Opmerkelijk dat zulke grote hoeveelheden alle controle posten in Suriname hebben gepasseerd. Is er geen procedure waarbij de douane bij het laden controleert wat de inhoud is van de container en heeft SBB ook de andere kant uitgekeken? Een prachtig resultaat van de de controleurs van Rotterdam!


  Maak melding
 3. inderdaad, sinds het aantreden van de nieuwe regering worden er veel drugs onderschept. een tegenslag voor DB en zijn diaspora in Ned. Nu de drugs niet omgezet kunnen worden in EUR zal een groot deel van het volk in Sur nog meer honger lijden met als gevolg dat diefstal en berovingen toe zullen nemen. Amoksi zit met handen in zijn haar. Debby, helaas voor jou. Je zult tot je pensioen awara’s blijven verkopen op de hoek van je straat. Je hebt de groeten van een mooie en intelligente dame, Melissa.


  Maak melding
 4. Wow!

  Nou ze mogen de controle opvoeren naar 1000%. Made in suri is fucked up!
  Welk houtbedrijf, waarom wordt dit niet bekend gemaakt?

  Suri Haven geen controle.
  Houtbedrijven geen controle.
  Lekker hoor, daarom willen ze geen onbekende als politie inspecteur, zo doorzichtig.

  Waar in suri zit die coca-aanwas, nergens dus. Is iedereen doof en blind of zo. Dat spul komt toch ergens binnen.

  Suri als doorvoerhaven zorgt voor een slechte reputatie.


  Maak melding
 5. De mensen die verantwoordelijk zijn voor dit verlies zullen nu wel het in hun broek doen. Wanneer je met deze zaken bezig bent en het gaat zo mis, wacht je hetzelfde te wachten als die 3 mannen in die zwarte Ford Ranger.


  Maak melding
 6. Altijd hun tijd ver vooruit!
  Uitstekende onderzoeksjournalistiek, een stukje:

  “er is nu zelfs sprake van een intensivering en institutionalisering van deze vorm van zware criminaliteit met tal van vertakkingen binnen de publieke sector.
  De vele onderscheppingen van cocaïne in de Dr. Jules Sedney Haven, de grote onderscheppingen van drugsladingen aangevoerd met kleine vliegtuigen in ons binnenland: Tafelberg, Goliath, Kaaimangrasi, Afobakaweg enz. en ook de onderscheppingen in West-Europese staten van duizenden kilo’s cocaïne tussen scheepsladingen ingeladen in Suriname, hebben gemaakt dat men ons al geruime tijd neerzet als drugshol.
  We zullen ons over enige tijd moeten verantwoorden tegenover de Caribbean Financial Action Task Force, CFATF, en kunnen aantonen, dat we geen witwasactiviteiten uitvoeren en niet aan de financiering van terrorisme doen uit misdadig verkregen fondsen.”
  Bron: de West 110921 (Voorname partner in het circuit).

  De rest zelf opzoeken.


  Maak melding
 7. Debby
  17 september 2021 At 19:32
  Diaspora zag het al zitten. Rijk komen spelen. Het geld konden ze zo naar Su smokkelen. Ze zouden Chan helpen met dat vliegtuig. Schoonpapa zit ook in hout export.
  Het gaat maar niet goed met hun business.. melissa je hoeft niet in nl te blijven, je hebt niets mee te nemen. Ding lay lasie. De vis met coke was afleiding. Hout was de grote boy.
  Wat is Chan ineens in mexico gaan zoeken??

  Volgens ben je behoorlijk van het padje. Wat heeft de FL en de Prime minister hiermee te maken? Als jij van beiden de betrokkenheid kan aantonen dan pas mag je het zeggen. Zolang het bij vermoedens blijft, moet je je grote kwebbel dichthouden. Een van de redenen waarom deze samenleving geen eenheid kent, komt doordat een groot deel van het volk onderontwikkeld wenst te blijven.
  Slimme opmerking van jou?
  Mi mars Papi !


  Maak melding
 8. Henkes
  17 september 2021 At 20:03
  Deng @#$& é por Sranan nanga Srananman bun neng

  Wat heeft Deng Xiaoping hiermee te maken? Al zo vaker tegen jiu gezegd om van de felgekleurde snoepjes af te blijven.


  Maak melding
 9. De hele politiekorps lijkt te zijn gecriminaliseerd dankzij en door regering Bouterse-Adhin. Hoe kan bij God 4000 kg cocaine Suriname hebben verlaten zonder dat het opgevallen is.
  Daarom willen deze stront honden als Atompai en Prade geen buitenstaander als Commissaris van Politie.
  Ik vraag mij af en continu ben ik in verwarring. Waar zitten en wie zijn de grote criminelen in Suriname? Hebben ze daar een uniform aan met sterren en balken?? Allemaal NDP gefaciliteerd. Wanneer maken ze schoon schip bij het Korps Criminaliteit in Suriname??


  Maak melding
 10. Je hoort niets meer van de vangst in de smaragdstraat, niets over de gewezen commissaris van Politie, die persoonlijk de lading naar paramaribo heeft gebracht. Men wil gewoon onze president in verlegenheid brengen.
  Chan, lever de veroordeelde drugsdealers uit. Ze kunnen geen kant op en blijven hun coke maar uitvoeren.
  Het stinkt behoorlijk bij de douane. 200 en zoveel kilo,s wel vinden bij het scannen van lege containers en 40022 kilo niet kunnen zien.?????.
  De georganiseerde internationale drugsbende hier, heeft velen op de loonlijst.
  Er moet acuut de bezem ter hand genomen worden.
  Daarom zeg ik, geen enkel persoon die veroordeeld is voor misdrijven plaats geven in ons staatsbestel en andere diensten. Deze mensen ondermijnen de staat Suriname.
  PG, lever de boy,s uit. Wij weten met z,n allen, wie dat zijn.
  Bad company.


  Maak melding
 11. Chan e set ing!! Ik had eerder al aangegeven dat de financiers van de VHP onder deze regering vrij spel krijgen. Je moet natuurlijk ook weten dat wat onderschept wordt slechts het topje van de berg is. De VHP is al druk bezig de verkiezingskas te spekken, want dit keer gaan ze vele malen meer geld nodig hebben om mensen om te kopen, nu het volk heeft gezien wat voor rommel deze regering is!!


  Maak melding
 12. Correctie, 40022 kg moet zijn 4022 kg. Mmm .
  Lucien is dat inderdaad zo, hetgeen je beweert.
  Wel, ze pienaren en zou er niet veel geld nodig zijn om het stemvee richting stembus te krijgen, als dat zo mocht zijn.
  Bij de ndp kregen ze alles voor niets en werd door fatu buloe met geld gestrooid. Van de strooiers zou er onomstotelijk kunnen worden vastgesteld, dat ze tot hun nek in zitten of niet.
  Men zal kennelijk weer gaan demonstreren omdat de lading is onderschept, waardoor ze werkloos zijn als straatventer in de grote steden in Nederland.


  Maak melding
 13. Die container heeft vast een timeline waar het verschillence controles heeft gepasseerd. Begin met het schorsen zonder salaris van de zogenaamde inspecteurs en hun bazen.


  Maak melding
 14. Ik wacht eerst de onderzoek af alvorens andere de schuld te geven. Velen zijn hier heel snel met hun conclusies. .. De daders kan allerlei politieke kleuren hebben. Dat is altijd zo geweest.


  Maak melding
 15. Sinds de paarse Bouta-maffia is gedegradeerd tot een clubje POLITIEKE KUIKENTJES, houden ze zich weer bezig met hun aloude stiel. Afkomstig uit het narcofiliaal Patrijsstraat 28, Leonsberg.


  Maak melding
 16. domme paarse ndp-ers , hoop geld misgelopen he keutels , en iemand zei het hier al , door de paarse korpschef prade kan het schip zo vertrekken , maar jochie prade de douane in Rotterdam zijn niet gek he


  Maak melding
 17. Zijn het niet de zelfde houtblokken dat in beslag was genomen???????????? Het val wel op dat als een bepaald iemand in Nederland zit grote partijen drugs wordt onderschep


  Maak melding
 18. Tijdens het bezoek van Chan was de Rotterdamse haven hoog op de agenda en weet je wie daar een aanmeer steiger en loods heeft ???
  Mangli ik zeg niet dat de drugs van Mangli is.
  Als de President naar Nickerie vliegt met zijn helicopter weet je waar hij neer land???
  Bij Mangli zijn rijst pellerij.
  Oja nog steeds komen de namen van de 400+ drugs die in een bestel busje op een woon adres geconfisqueerd is geworden niet naar buiten.
  Oja er zijn 2 namen naar buiten gekomen maar die kunnen nog niet aangehouden worden.
  De lijfwacht van Brunswijk en een ex commissaris van Politie.
  Hoe dan??? Tak nanga mie.
  Oja gie staat het met het binnenland waar de privé vliegtuigjes landen???


  Maak melding
 19. Wat!!!!!
  Prade is geen Douane….
  Wat!!!!!
  Wie zijn de gasten van de vliegende brigade?
  Wat!!!!!
  Hun hebben meer macht dan de Douane en en mogen gevraagd en ongevraagd de haven aandoen.
  Wat!!!!!
  Doe maar je recherche werk beter.
  Wat!!!!!
  Van wie waren de blokken hout die een paar maanden in beslag zijn genomen.
  Wat!!!!!
  Tak nanga mie.


  Maak melding
 20. Chan lekker op vakantie in mexico en zie dit. Typische met haat en gescheld als@ redskin en @ Wat worden duivels en verdedigen tot hun tanden uit hun bek vallen. Hun ratelen door alle wkn artikelen als slangen. En Ric Aruba leert @Wat de les @Wat denkt hij kan mag alles schrijven. God zij met mij. Arme @Debby veel sterkte je wordt flink belaagd zo erg zijn @Resdkin en @ Wat nou eenmaal een paar debielen zitten overal. Mij van de politie en douane in Rotterdam flink snuiven en dol worden dan worden ze misschien aardig en vriendelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES