Op eerste dag verkeersveiligheidsmaand reeds dode genoteerd

4
brandende kaars RIP

Op de Weg naar Langa Tabiki heeft zich maandagavond een verkeerongeval met dodelijk afloop voorgedaan.

Naar Waterkant verneemt is een auto over de kop geslagen ter hoogte van kilometer 55. Een persoon heeft ter plaatse het leven gelaten. Op het moment van schrijven zijn de verschillende instanties onderweg naar de locatie.

De verkeersveiligheidsmaand in Suriname is maandag 15 augustus begonnen en duurt tot 15 september. President Chandrikapersad Santokhi sprak de hoop uit dat er geen verkeersdoden zouden zijn deze maand, maar op de eerste dag reeds, is er een dode te betreuren.

Het thema voor dit jaar is “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven”. De president bleef stilstaan bij het thema en legde de nadruk op het onderzoeken van de werkelijke oorzaken van verkeersonveiligheid. “Als wij niet in staat zijn elkaar te respecteren, geen goede respectvolle manier van communiceren met elkaar hebben, gaat dat doorwerken in het verkeer,” benadrukte het staatshoofd.

Santokhi gaf aan dat de normen zullen worden herzien betreffende het binnenhalen van auto’s. “Er zullen scherpere normen worden gesteld. Het mag niet toegelaten worden dat iemand met een wrak aan het verkeer deelneemt”. De president maakte ook bekend dat de keuringsinstituten en rijscholen onder de loep zullen worden genomen.

4 REACTIES

 1. Elkaar niet respecteren?? Weet de president wat hij zegt?? Je krijgt wat je geeft. Zelfs aan een kind, een arme of zwerver dien je respect te geven. De maatregelen, straffen en boeten deugen niet.
  Heeft ook niets te maken met auto’s die naar Su gehld worden. De mensen kunnen geen onderdelen kopen om hun auto te onderhouden. Niet iedereen kan met staatsgelden dure auto’s laten halen. Nu kunnen autodealers hun gelden sneller witwassen.
  Er rijden auto’s die al 40 jr zijn in Su. De $$ is te duur
  gemodereerd

 2. niks hoeft onderzocht te worden, er hoeft niet nog een commissie benoemd te worden want we weten allemaal dat de werkelijke oorzaak van verkeersonveiligheid ligt in het gedrag van de weggebruikers en de TE LAGE STRAFFEN voor mensen die hard rijden, zonder rijbewijs rijden, aanrijdingen veroorzaken en sterker nog, aanrijdingen veroorzaken waarbij mensen zwaargewond of zelf dood gaan.
  het kan toch niet zo zijn dat je iemand vermoord door je aso rijgedrag en dat je na een paar maanden en in sommige gevallen een paar weken weer vrij rondloopt en weer deelneemt aan het verkeer!!

  punt 2: het ligt ook niet aan de auto’s die worden binnengehaald…die auto rijdt niet automatisch…er is een bestuurder toch!!

  punt 3: die wrakken op de weg: daarvoor moet chan bij de keuringsdiensten zijn die tjoekoe nemen om deze wrakken goed te keuren EN bij de verkeerspolitie die ook niets doen als ze deze wrakken op de weg tegenkomen. In het buiteland wordt je aangehouden met een wrak en het gaat meteen naar de sloop op kosten van de bestuurder.

  zolang we bovenstaande punten niet aanpakken gaat ons verkeer een rommel en gevaar voor iedereen zijn.
  gemodereerd

 3. @ debby, je zegt weer een hoop stont?
  je hoeft geen dure auto te hebben om veilig te rijden. Aanrijdingen gebeuren in 9 van de 10 keer omdat de bestuurders als marsen rijden dus het heeft niets te maken met de waarde van de auto.
  Ten tweede; als je je auto niet kan onderhouden moet je het niet rijden…ook dat heeft niets te maken met het rijgedrag.
  Ik ken mensen met auto hele oude, goed onderhouden auto’s, maar ze rijden voorzichtig en hebben nooit een aanrijding gemaakt.

  Aso rijgedrag heeft ook niets te maken met het feit dat autodealers witwassen.
  Verantwoord rijgedrag ligt ALTIJD bij de bestuurder

  Debby, gebruik een volgende keer eerst je hersenen voor je iets neerpent.
  gemodereerd

 4. @Moen. Ik ben het helemaal mee eens. In het bijzonder punt 3. Die keuringsdiensten moeten flink onder de loep genomen worden. Het is een corrupte bende. De goede niet te na gesproken. Er zijn zgn. goedgekeurde auto’s in het verkeer, maar ze voldoen niet aan de gestelde eisen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.