dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerkeersveiligheidsmaand voor bewustwording weggebruikers in Suriname

Verkeersveiligheidsmaand voor bewustwording weggebruikers in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers en het Platform Verkeersveiligheid hebben in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie voor de 10e keer de Verkeersveiligheidsmaand georganiseerd. Het thema voor dit jaar is “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven”.

De launch vond plaats op 15 augustus 2022 op het Onafhankelijkheidsplein. Daarnaast werd de opening van de verkeersslachtoffer registratie unit verricht door president Chandrikapersad Santokhi.

Het doel van de veiligheidsmaand is om in deze periode te streven naar nul verkeersslachtoffers en weggebruikers bewuster te maken van verkeersveiligheid. Plaatsvervangend korpschef Stanley Changoer geeft aan dat verkeersveiligheid bij onszelf begint.

“Het Korps Politie Suriname is samen met andere actoren verantwoordelijk voor de handhaving van de veiligheid in het verkeer, maar het is de verantwoordelijkheid van eenieder,” aldus de politiefunctionaris. De plaatsvervangend korpschef roept alle weggebruikers op om zich te houden aan de verkeersregels.

De president bleef stilstaan bij het thema en legde de nadruk op het onderzoeken van de werkelijke oorzaken van verkeersonveiligheid. “Als wij niet in staat zijn elkaar te respecteren, geen goede respectvolle manier van communiceren met elkaar hebben, gaat dat doorwerken in het verkeer,” benadrukte het staatshoofd. De regeringsleider gaf aan dat de normen zullen worden herzien betreffende het binnenhalen van auto’s. “Er zullen scherpere normen worden gesteld. Het mag niet toegelaten worden dat iemand met een wrak aan het verkeer deelneemt”. Het staatshoofd deelde mee dat de keuringsinstituten en rijscholen onder de loep zullen worden genomen.

De directeur van het Verkeersveiligheid Instituut, Joanne Adraai, hoopt dat het instituut het centraal punt wordt waar slachtoffers van verkeersongevallen terecht kunnen. Met de opening van de verkeersslachtoffer registratie unit in Paramaribo hoopt zij een stap in die richting te hebben gezet. Dit is de eerste aanzet, er zullen units in diverse districten volgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Verkeersveiligheid ? dan kunnen ze beter alle auto,s vernietigen
  en ”Boerikie wagie,s aanschaffen” een auto in su betekent
  niet alléén als vervoermiddel maar ook, als status symbool!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Goede actie!

  Wat ook helpt is;
  De accijnzen op alcohol verdriedubbelen, plus de boetes voor rijden onder invloed en drugs verdriedubbelen. De kosten voor het wegslepen vd auto verdriedubbelen én het bedrag om je in beslag genomen auto op te halen verdriedubbelen.
  Invoering kan binnen 1 week.

  Deze maand dagelijks de nieuwe boetes herhalen via de media.


  gemodereerd
 3. Ja, verdubbelen of zoiets. Klinkt goed, MAAR
  de overheid heeft de inkomsten ook nodig. Als je de accijns fors verhoogd dan neemt het gebruik af. Positief
  Maar accijns is een vast bedrag per eenheid, dus X SRD. Als er minder gebruik wordt genaakt, dus minder verkoop alcohol tabak, benzine dan nemen de belastinginkomsten af.
  Wat zwaarder weegt is niet aan economen, maar aan politici


  gemodereerd
 4. Klopt zwaardere straffen MAAR…de.overheid moet ook zorgen voor goede wegmarkeringen en wegmeubilair z.a. borden. Dus hun hebben ook een verantwoordelijkheid.
  Maar de grootste verantwoordelijkheid ligt bij de weggebruikers …ze rijden als marsen…altijd haast…..domme kansen nemen en show maken


  gemodereerd
 5. De rijbewijs pas afgeven wanneer de kandidaat erin slaagt een auto met een breedte van 1,2 meter door een 500 meter lange tunnel van 1,3 meter breed zonder schade door de tunnel te besturen.


  gemodereerd
 6. Doodrijden door roekeloos rijgedrag, alcohol of geen rijbewijs straffen opleggen tussen de 20 en 40 jaar.


  gemodereerd
 7. Alléén in Su vind je een verkeersbord precies 2 meter
  ervoor, om jou te attenderen dat er een verkeerheuvel
  daar is. De bedenker hiervan moeten ze ophangen!
  Het is gewoon een domme zak van OW&V van SU.
  Als deze man / vrouw een Ir : is, dan is hij niet de beste
  wat er daar rondloopt !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES