Faranaaz Hausil na ruim twee jaar voorwaardelijk in vrijheid gesteld

16
Directielid Faranaz Hausil van de Centrale Bank van Suriname

Faranaaz Alibaks-Hausil, ex-directeur Legal, Compliance and International Affairs van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is maandag voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Ze was veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 100.000 te vervangen door tien maanden hechtenis.

Hausil werd op 14 juli 2020 gearresteerd door de Surinaamse politie en heeft dus meer dan twee van de drie jaar gevangenisstraf uitgezeten. Op basis hiervan vroeg haar advocaat voorwaardelijke in vrijheidstelling aan, een wettelijke voorziening voor personen die tweederde van hun straf hebben uitgezeten.

Het voormalig directielid van de CBvS dat altijd heeft gezegd onschuldig te zijn, werd op 31 januari dit jaar veroordeeld voor het overtreden van de artikel 13 lid 1a van de Anticorruptiewet.

Rechter Maytrie Kuldip Singh achtte bewezen dat Alibaks-Hausil in de periode van juni 2019 tot september 2019 samen met Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), minister van Gillmore Hoefdraad en Ginmardo Kromosoeto, toenmalige directeur van de Surinaamse Postspaarbank verboden handelingen heeft verricht en dat aan de CBvS hierdoor opzettelijk financieel nadeel is toegebracht. 


16 REACTIES

 1. Intussen weten we nog steeds niet ‘pé Hoefdraad nanga un moni dé’. En zoals het eruit ziet, komen we dat nooit te weten..
  gemodereerd

 2. jonge jonge jonge , weer een dwaling van de rechtbank , voorwaardelijk in vrijheid gesteld is gewoon vrij , verdomd , maar deze criminele vrouw wordt zeker met openarmen ontvangen door ddb en zijn paarse boevenbende de ndp die door haar toedracht rijker zijn geworden , maar die hausil zal een moeilijk leven krijgen , ze wordt door het volk straks genegeerd en terecht
  gemodereerd

 3. Veel te snel vrijgelaten. Deze crimineel had veel langer opgesloten moeten worden.
  gemodereerd

 4. Ma ze was onschuldig.
  De vuile vieze smerige dief de crimineel de voortvluchtige ex minister van financien heeft NOOIT zijn ontslag ingedient, terwijl hij hoofdverantwoordelijk was. Zoveel governors die ontslagen werden NOOIT heeft deze klojo de verantwoordelijkheid genomen. Natuurlijk niet hij moest blijven stelen hij moest aan de macht blijven anders zou men zien wat hij had gedaan. saka saka dagoe
  En dan is er een losgeslagen idioot die van mening is dat de huidige minister van financien zou moeten opstappen. Hoe stom kan je wel niet zijn? Met je kop in een sceptic tank blijven vastzitten? hebben die worongs je hersenen aangetast?
  gemodereerd

 5. Beste famirie
  Ma ze was onschuldig.
  De vuile vieze smerige dief de crimineel de voortvluchtige ex minister van financien heeft NOOIT zijn ontslag ingedient, terwijl hij hoofdverantwoordelijk was. Zoveel governors die ontslagen werden NOOIT heeft deze klojo de verantwoordelijkheid genomen. Natuurlijk niet hij moest blijven stelen hij moest aan de macht blijven anders zou men zien wat hij had gedaan. saka saka dagoe
  En dan is er een losgeslagen idioot die van mening is dat de huidige minister van financien zou moeten opstappen. Hoe stom kan je wel niet zijn? Met je kop in een sceptic tank blijven vastzitten? hebben die worongs je hersenen aangetast?

  Gado de we fesi mang
  gemodereerd

 6. Twee jaar vastzitten en een boete van omgerekend 4800 euro. Wat een lachertje! De rest van je leven genieten want je hebt het verduisterd geld van het volk, veiliggesteld.
  Het volk van Suriname heeft voorbeelden genoeg. Daarom is het stelen en bedriegen wat de klok slaat. Beveiliger, politie militair of directeur, ze proberen allemaal hun slag te slaan.
  Mijn geboorteland is naast Narco-staat ook een Schurken-staat!
  Ik schaam me diep….
  gemodereerd

 7. En nu kan ze gaan genieten van de miljoenen.
  Zo zie je maar dat stelen en roven wel wat oplevert na het uitzitten van je straf.
  Nu is ze lachende 3e want werken hoeft niet meer. Ze heeft nog al haar bezittingen waarmee ze kan gaan genieten
  gemodereerd

 8. Zo’n deftige achternaam deze vrouw, maar als crimineel ruim 2 jaar vastgezeten. Ik begrijp niet wat deze vrouw bezielde en toen belandde ze in gevangenis hoe heeft ze in santa boma zolang doorgebracht.
  gemodereerd

 9. Gezellig hoor.Hele toekomst van land en volk naar de verdoemenis geholpen.En ja hoor na een paar jaar lachend naar huis. Suriname voorwaards. Sraks ook de 2 andere heren kromo en trikkie.
  gemodereerd

 10. Reken maar dat deze dame straks ook nog gaat onderduiken in een anderland zoals boefie en notabene wordt onderhouden ook door ddb. In SU kan er van alles gebeuren, volk te bang, dat was al zo door de kolonisators bij hun ingeprent. De eerste opstandelingen waren de marrons tijdens slaventijd, daarna in de moderne tijd tijdens arron, de paarse rat ddb en na de coup was dat brunsi. Nu, heden, proberen deze aasgierien de rijkdommen van SU toe te eigenen met de gedachte na mij, de zon-vloed. Dat is de realiteit. En een heleboel zien dat niet en willen ook mee graaien uit de pot. Daarom worden de armen nu armer dan tevoren en het gaat nooit meer goed in SU. Want een betere leider dan nu is er niet en door de etnische samenstelling willen ze elkaar niet makkelijk accepteren. Geloof me, na 5 jaar wordt het slechter, al is er zoveel goud en olie voor het oprapen, de politiek bepaalt waar SU naartoe gaat, niet het volk.
  gemodereerd

 11. Men had geen keuze dan haar vrijlaten. Nu verdwijnen ook tientallen miljoenen en de verantwoordelijken, de minister van financiën en de president van de centrale bank blijven rustig op hun post. In een bananenrepubliek is alles mogelijk.
  gemodereerd

 12. Stuivertje verwisselen. De een eruit, de andere erin. Hausil moest plaatsmaken voor die andere graaister Kom. Hopelijk krijgt deze laatste het tienvoudige van hausil aan straf.
  gemodereerd

 13. Zo zie je maar, deze mensen hebben Suriname naar de afgrond gebracht.

  De demonstranten die demonstreren tegen de regering omdat het financieel niet goed met Suriname gaat, moeten bij deze mensen thuis demonstreren en het geld terug eisen, zij hebben het land kaal geplukt. Maar daar hoor je ze niet over, zij geven de huidige regering daar de schuld van.

  Terwijl de demonstranten van nu zich destijds lieten omkopen met pakketten en gestrooide geld door op de NDP te stemmen. Ja 10 jaar NDP heeft Suriname alleen ellende gebracht.
  En nog steeds gaan ze door met stelen.

  De NDP heeft nooit een onderzoek ingesteld waar het gestolen geld gebleven is.
  De huidige regering stelt tenminste nog een onderzoek in naar wat en door wie er gestolen is.
  gemodereerd

 14. ach eigen+ mening jij vangt haar toch op daar in de bijlmer , hier zal ze niet meer kunnen wonen , ze zullen haar negeren en dan wil ze graag weer terug in de bak en dan verkwijnd ze
  ddb zal haar wel een ticket geven om naar de bijlmer te gaan , en ja met de KLM want hij weet al lang dat het volgende week met de slm gebeurt is , en met hem ook a.s. vrijdag
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.