zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNationaal Leger gaat politie ondersteunen om orde en veiligheid te garanderen

Nationaal Leger gaat politie ondersteunen om orde en veiligheid te garanderen

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nationaal Leger van Suriname heeft bijzondere voorzorgsmaatregelen getroffen om te garanderen dat de Surinaamse politie ondersteund wordt bij het garanderen van orde en veiligheid op het totale grondgebied van de republiek. Zo is de staat van paraatheid van het Nationaal Leger verhoogd, terwijl de gezamenlijke surveillance met de politie ook is opgevoerd.

De bewaking van strategische objecten en infrastructuur is ter hand genomen. Aan de samenleving wordt het beroep gedaan om strafbare handelingen achterwege te laten.

Volgens luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, is er respect voor het recht op vrije meningsuiting en vreedzame betogingen. Het mag volgens hem echter nimmer de intentie zijn om anarchie te creëren.

Met de protesten op de verschillende locaties de afgelopen dagen is de verkeersdoorgang gestremd geraakt en de handel belemmerd. Er is gepoogd bouwsels en of tenten op te zetten op publieke plekken zonder toestemming van het bevoegd gezag. Er zijn “Molotov cocktails” gegooid op minstens twee locaties. Ook zijn er barricades van de openbare wegen op verschillende locaties opgeworpen, waarbij veel burgers de dupe ervan zijn geworden.

Volgens de legerbevelhebber is het ook de verantwoordelijkheid van protesteerders zelf om krachten, die slechte intenties hebben, continu te weren. “Momenteel gaat het om vreedzame betogingen en het is de wens dat het ook daarbij blijft. De ordehandhaving in dat kader is een verantwoordelijkheid van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger ondersteunt de politie daarbij op basis van onze grondwettelijke taken.

Aan de mannen en vrouwen uit de defensieorganisatie wordt het beroep gedaan om ons professioneel te blijven opstellen, zoals wij dat altijd hebben gedaan. We zijn ook deel van de maatschappij en wij hebben ook te maken met de sociaaleconomische omstandigheden. Echter zijn we genoodzaakt om als veiligheidsinstituut op te treden voor land en volk. Geen enkele anarchie zal ons goed doen”, aldus de legertopman.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. als die demonstranten nog meer rotzooi schoppen en de veiligheid van de burgers in gevaar brengt dan is het goed dat het nationale leger mee helpt


  gemodereerd
 2. Waar was ogrie movement toen:
  “…
  De Surinaamse president Desi Bouterse heeft de omstreden militair Hans Jannasch benoemd tot waarnemend hoofd van de Surinaamse inlichtingendienst CIVD. Dit meldt de goed ingevoerde Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Jannasch kreeg in 2004 acht jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij het opzetten van een laboratorium in Paramaribo voor de productie van xtc.
  …” (Volkskrant)

  Hypocriet of niet.

  Slim-Suriname is een Mamoet beweging en zal niet zwichten !

  Wi sa seti kondre bun.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. Goed besluit. Er moet ook gewerkt worden om
  geld/ valuta te verdienen, rust en orde en veiligheid moeten ten aller tijden gewaarborgd zijn.

  Onrust stokers moeten niet de gelegenheid krijgen om de samenleving, bestuur, werkgelegenheid te ontregelen en vast te laten lopen.

  Er moet gewerkt worden door andere etniciteiten, vooral die niet in overheidsdienst zijn. Er moet geld/ valuta verdiend worden, voor brood op de plank en andere zaken te kunnen betalen in hun leven om de economische behoeften te bevredigen.


  gemodereerd
 4. De grote vraag hierbij luidt: in hoeverre heeft opa D nog invloed in het NL en waarom heeft het NL niet gelijk hun wapenarsenaal , die aangetroffen was aan de patrijsstraat 28?
  Dus wij benne benieuwd.


  gemodereerd
 5. Dit kan wel eens een aanleiding worden tot de volgende staatsgreep. Alles gepland in Leonsberg. Die Gentle zit ook lekker te stoken en de zaak op te ruien.


  gemodereerd
 6. Allebei corrupt en incompetent. Zal de situatie alleen slechter maken.


  gemodereerd
 7. Leger hoor geen politie taken uit te voeren. Ze zijn niet voor opgeleid. Blijven jullie lekker in de kazerne. Het lijkt een vorm van intimidatie van het volk. Bouterse is weg en nu krijg je dit. Ze hebben de ouwe schoenen weggegooid en nu hebben ze exact dezelfde terug gekocht, maar wel een andere merk met hetzefde gevoel aan je voeten. Sranamans wordt wakker… . Alle oude politieke partijen eruit. Ze zijn niet meer van deze tijd en hun aanhang ook.


  gemodereerd
 8. De Huidige regeringscoalitie wil met de leiders van de huidige protestacties praten

  De huidige regeringscoalitie onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santohki staat open en of is beried om met alle leiders van alle actievoeders te praten op elke moment van de dag of de nacht. Waar wachten ze nog op. Oplossingen kunnen alleen plaats vinden als er aan tafel tussen de regeringscoalitie/ Z.E. president Chandrikaperkash Santohki en leiders vd actievoerders gesproken wordt over de uitdagingen. Let op er is geen geld. Van een kale kip kan men geen veren plukken.

  De huidige regeringscoalitie is bezig met crediteuren te praten over herschikking vd grote leningen met hoge renten die de regering ddb en aloebaba en boefdraad gemaakt hebben.

  De huidige regering werkt, kei en keihard met de crediteuren om de grote schulden met hoge renten onder betere voorwaarden en een andere looptijd af te lossen. Deze besprekingen zijn nog in volle gang met de crediteuren. Pas wanneer hiervoor een oplossing in gevonden is zal er meer geld beschikbaar kunnen zijn voor de huidige uitdagingen voor het Surinaamse Volk, de ambtenaren, de Surinaamse economie.

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Surinamers, past u op voor wolven in schaapskleding

  Surinamers vergeet u niet wie u in deze grote schulden met hoge renten terecht heeft laten komen. Let op! Die staan nu voorop in de demonstraties heel hard te schreeuwen om meer loon. Ziet u, deze wolven in schaapskleding voorop lopen bij de huidige demonstraties.


  gemodereerd
 9. Geweldige set heer president. Zet het nationaal leger in tegen de bevolking. Laat ze proeven wat uw macht is. Torpedeer daarmee het democratisch recht van de bevolking van Suriname. Ik hoop dat de ogen van de legertop zich zullen openen en dat ze zich zullen richten op het werkelijke gevaar in de natie.


  gemodereerd
 10. Oppassen, overal zitten paarse ratten op de loer om hun slag te slaan, dus chan en brunsi, het is jullie geraden, laat het volk ook meeleven en voelen in hun zak en geef wat terug, laat de koers droppen, bezine prijs lager, zoals beloofd voor de verkiezing, niet doen als de vorige regering maar doen wat jullie gezegd hadden anders stemt niemand meer voor jullie de komende verkiezing. Schrijf dat maar aan jullie voor hoofd. Trouwens deze regering laat het toe dat ze gaan protesteren op straat, bij de vorige paarse regering moet je een vergunning aanvragen die nooit was goegekeurd en werd je opgepakt. Dus is nog niet telaat, we geloven nog in jullie, draai het roer om!!!


  gemodereerd
 11. Het Nationaal Leger van Suriname moet zijn spierballen niet tegenover het arme volk van Suriname tonen, maar tegen de guyanezen die een groot grondgebied van Suriname hebben gepikt. Laat die mensen vreedzaam demonstreren. Laat de president zijn arrogante houding achterwege laten.


  gemodereerd
 12. @Glenn
  Alle oude politieke partijen eruit. Deels met je eens, echter wat voor alternatief heb je in su? Antwoord: geen enkel. Wanneer ze aan de kantlijn staan weten ze allemaal beter, net als bepaalde media die heel erg goed zijn in het leveren van kritiek. Te weinig deskundig kader bij de politieke partijen en dus ook in geheel su.


  gemodereerd
 13. Ik ben bang dat het Nationaal Leger er alleen voor staat. De heren van de SPB hebben de politie in hun macht en willen hun collega’s niet inzetten.
  Wat een situatie in het land, onvoorstelbaar, wat een land…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES