Beveiliger aangehouden in berovingszaak

4

De 53-jarige Irving R., een beveiliger die werkzaam zou zijn op het kabinet van de vicepresident van Suriname, is maandag door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving aan de Van Kallenweg.

Vier mannen, van wie twee gewapend met vuistvuurwapens hebben zondag een beroving gepleegd aan de Van Kallenweg. Ze hebben daarbij twee slachtoffers beroofd. De buit betreft een halsketting, 4.000 SRD en een tas inhoudende een telefoon toestel.

Na de daad verlieten de rovers de plaats in een Toyota Vitz. Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben maandag na intensief speurwerk eerst de bestuurder Vincent D.(33) aangehouden.

Hij verklaarde de Toyota Vitz te hebben gehuurd en daarmee de mannen op het vermelde adres op te hebben opgehaald. In de auto werd de buitgemaakte tas en 78 gram marihuana aangetroffen. Ook werd de gestolen zaktelefoon aangetroffen.

Later werd Irving meer bekend als ‘Barba’ opgespoord en aangehouden. Barba gaf bij de politie te kennen, dat hij een beveiligingsman is van de vicepresident. Ook toonde hij een ander pasje van een security bedrijf.

Volgens Barba was er een drugsdeal tussen twee partijen gaande, waarbij een woordenwisseling ontstond. Hij bemoeide zich met de zaak en is er met de spullen vandoor gegaan.

Bij de aanhouding van Barba is een vuistvuurwapen bij hem aangetroffen. De politie heeft de herkomst van het vuurwapen nagetrokken en het blijkt dat de verdachte zonder toestemming van het security bedrijf, op wiens naam het wapen staat geregistreerd, heeft meegenomen.

Behalve het wapen werden ook 86 gram marihuana, 33 gram hasj en bijkans 200 XTC pillen bij Barba aangetroffen en in beslag genomen. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld.


4 REACTIES

 1. Als ik dit allemaal lees, vertrouw ik zelfs mijn kat niet meer !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Vice president heeft ondro gron mensen in dienst noh om hem te beschermen.
  Sari torie dat een vice president zich op zulks nivo begeeft
  gemodereerd

 3. Beveiliger? Ja toch, zijn taak was de buit veilig te stellen 😂. Mooi verhaal voor een spannende film
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.