maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederland bundelt krachten met Colombia in strijd tegen drugs

Nederland bundelt krachten met Colombia in strijd tegen drugs

-

Does Travel - naar Suriname

Er komt een groot internationaal offensief tegen de drugshandel. De Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz, is hiervoor naar Colombia gegaan om expertise uit te wisselen en de krachten te bundelen.

Onderdeel van de samenwerking is dat Colombiaanse narco-agenten gaan controleren in de Rotterdamse haven, maar Nederland stuurt zelf ook experts naar Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, om drugstransporten al tegen te houden voordat ze Nederland op wat voor manier dan ook bereiken.

Inmiddels zijn niet alleen met Colombia de krachten gebundeld schrijft De Telegraaf vandaag. Ook met Suriname is afgelopen week een overeenkomst gesloten waarmee moet worden voorkomen dat de populaire smokkelroute van Paramaribo naar Nederland veelvuldig wordt gebruikt.

Met het internationaal offensief moet het net zich sluiten rond drugscriminelen. Door geldstromen in kaart te brengen, experts uit te wisselen met andere landen, gezamenlijk jacht te maken op smokkelbendes en criminele kopstukken makkelijker uit te leveren moet Nederland niet langer meer een belangrijke spil zijn in de drugshandel schrijft de krant.

In mei bracht een afvaardiging van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid een beleefdheidsbezoek aan president Santokhi:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Wil je de coca doorvoer bestrijden dan dien je in ieder geval de personen waarvan een ieder in Suriname weet wie dat zijn in een soort van gevangenis op een berg opsluiten.
  Ik zou voorstellen om een gevangenis te bouwen op de Wilhelmina gebergte waaruit ontsnappen alleen via de lucht zou moeten plaatsvinden. Ook de bevoorrading en wisseling van de wacht zal dan via de lucht plaatsvinden.


  gemodereerd
 2. Wat een topvrouw!

  Wat velen nooit durfden, flikt mevr effe.
  Ook de zichzelf rijkelijk beloonde bond en diverse top-popo’s moeten plaats maken. Ik vermoed vervanging door multiculti-meiden, in het kader van ‘woke’, inclusiviteit en diversiteit. 😛.

  Dat laatste is (g)een gein….


  gemodereerd
 3. Gaat dat wel werken met al die MILJARDEN usd/euro’s die de narco terroristen elk jaar verdienen aan deze lucratieve handel?
  Zie Mexico, ligt vlak naast de USA. Ondanks de “oorlog” tegen de drugs sinds eind jaren ’70 begin jaren ’80 vorige eeuw. Wat voor vooruitgang is er geboekt?
  Mexico heeft voor het jaar 2021 al meer dan 33 duizend narco gerelateerde doden op de teller staan!!!

  Kartels deinzen nergens voor terug. Daarom zijn het geen gewone criminelen, maar NARCO TERRORISTEN.


  gemodereerd
 4. Begin de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D uit te leveren aan Nederland om zijn 11 jaar uit te zitten evenals de VP zijn 7 jaar. Dan heb je DAADWERKELIJK iets gedaan om drügscriminelen te bestrijden. Geen loze papieren overeenkomsten.


  gemodereerd
 5. De drugshandel naar de USA is niet Nederlands zorg. De aanvoer naar Europa o.a. via Suriname wel. Laat die Amerikanen hun eigen groep maar opruimen. Overigens wordt er in de Antillen met de Ami’s samengewerkt, maar dat is een slimmigheidje om ze zelf niet te hoeven berechten. Overigens is het criminaliseren van de kweek, transport en gebruik juist de reden dat de handel zo lucratief is. Als het vrij wordt gegeven stort de prijs in elkaar en is het niet meer winstgevend om te exporteren.


  gemodereerd
 6. Criminele organisaties opereren internationaal. Zelfs Taghi heeft banden met Mexicaanse kartels. De reden waarom de Amerikanen Joaquín “El Chapo” Guzmán Loera zo graag wilden oppakken, was juist vanwege zijn capaciteit om in bijna elke hoek van de wereld samenwerkingen aan te gaan met andere criminele organisaties.

  Dat de internationale inlichtingsdiensten elkaar informatie toespelen is niks nieuws. Echter, met het grootste gedeelte van de informatie wordt helemaal niks gedaan. Men is vaak bezig de grote vis te vangen om bij de gemeenschap en de media de indruk te wekken dat er vooruitgang wordt geboekt in de drugsbestrijding. Terwijl in de praktijk de criminele handelingen vele malen verder strekken tot in de bovenwereld.

  In Europa zijn de meeste opsporingsdiensten ook slecht opgewassen tegen georganiseerde misdaad, want ze werken slecht samen. Het enige land met een serieuzer en gestructureerdere aanpak is Italië.

  Op 5 maart 2022 heeft de Groene Amsterdammer een artikel gepubliceerd: Een misdaad zonder slachtoffer

  ‘Als je echt netwerken wil verstoren, is dat vooral een kwestie van politieke wil’, zegt Anna Sergi. ‘Je hebt niet alleen geld en meer mensen nodig, maar ook betere toegang tot informatie. In Italië staat bijvoorbeeld alle informatie over iedereen die ooit bij een maffiagroep betrokken is geweest in één database. Het kan niet zo zijn dat je iets onderzoekt voor een lopend onderzoek, en het daarna vergeet.’ Precies wat in Nederland wel gebeurt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES