zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname vraagt Nederland om hulp bij onderscheppen drugs en wapens bij oostgrens

Suriname vraagt Nederland om hulp bij onderscheppen drugs en wapens bij oostgrens

-

De Nationale Carrierebeurs

Suriname heeft Nederland om hulp gevraagd bij het onderscheppen van drugs en wapens bij de grens met buurland Frans-Guyana. Het gaat onder andere om boten en ander materieel. Dat heeft de Surinaamse minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi in een gesprek met het ANP gezegd.

De grens tussen Suriname en Frans-Guyana is lang en uitgestrekt waardoor een waterdichte controle lastig haalbaar is. Het verzoek om ondersteuning van Amoksi kwam afgelopen week aan de orde tijdens een oriëntatiebezoek van de Nederlandse politie in Suriname.

Het bezoek van deze delegatie (foto) was in het kader van de ondersteuning van de Surinaamse politie- en justitieautoriteiten, als onderdeel van de hernieuwde samenwerking tussen Nederland en Suriname.

De delegatie die op uitnodiging van minister Amoksi bestond uit de directeur-generaal Politie en Veiligheidsregio, Monique Commelin en Frank Paauw, hoofdcommissaris van politie Amsterdam.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

13 REACTIES
 1. Wat een poppenkast van amoksi.ze weet precies dat ABOP en VHP achterban de grootste importeurs en exporteurs zijn van drugs en wapen zijn.dus aub hoor met je schijnheilig .


  gemodereerd
 2. Goed alle beetjes helpen, want de criminele en misdadige regeringen, ddb-ameerali/boefdraad, ddb-adhin/boefdraad, ook de voorgaande regering jules wijdenbosch/adviseur ddb en dictatuur onder leiding van ddb, paloeloe boy k. hebben van Suriname een criminele land gemaakt van neks no fout, wapenhandel, drugshandel, mensenhandel, smokkelhandel, grote schulden (inter)nationaal, grote armoede en ellende en alles is totaal achteruit gegaan, norm/en, waarden, respect, fatsoen, goed gedrag, respect, principes, enz, Zelfverrijkiing van ddb en gezin, ndp-adviseurs, friends en familie en hun coalitiegenoten.

  ddb, ndp-adviseurs, (ex-) ndp-dna-leden, eens maar nooit meer aan de macht. Eens, maar nooit weer, tenzij a Volk wani dat den kon nyam a moni baka. Zie dictatuur, regering jules wijdenbosch, regeringenn ddb. zie schoolmaaltijden, Carifesta, enz.

  ddb, ddb-kliek, ndp is de paarse vloek van Suriname.

  Laat Z.E. president CS weer orde op zaken stellen in het land en laten we hem daar in ondersteunen. Er is licht aan het einde van de tunnel.

  CS O Set In, alleen dit gaat tijd en energie kosten. Er is geen betere persoon op dit moment in Suriname dan Z.E. president CS die (inter)nationaal deze uitdaging waar Suriname in is op te lossen. Dat moeten de Surinamers goed weten en begrijpen.

  Overal waar gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt, maar deze zijn te herstellen.

  President kijkt u naar de Algemene Doelen van het land en Volk en laat u uw oren niet te veel hangen naar leden met hun eigen belang of eigen groep. Het Algemeen belang is belangrijk voor land en volk van Suriname, ook internationaal.

  De criminaliteit moet keihard bestreden worden, normen en waarden, goed gedrag, respect, samen werken, samen sterker moet terug komen in Suriname.

  Samen Werken, Samen Sterker/ Ook Internationaal


  gemodereerd
 3. Ik beluister Kanape en Neus tijdens het interview. Ja en dan hoor ik Kanape uitleg geven aan het e.e.a. alsook m.b.t. wat wij allemaal wel weten.
  In Suriname is KENNIS hebben geen issue om verder te komen dan de normaal werkende bijdragende burger doch dat je verder komt met KENNISSEN die je de voorrang geven op de normaal werkende bijdragende burger.

  Dit is dus g=het gedrag van deze soort mensen die Suriname wederom stappen terugwerpt in haar ontwikkeling.
  Jammer dat jonge politici zich hiervoor inzetten en het systeem in stand houden.
  Gelukkig heb ik, na mijn patriottisch gedrag en denken, tijdig mijn misstap kunnen corrigeren en het schip verlaten die naar nergens leiden zal.
  Succes Suriname met het bestrijden van criminaliteit doch vooral de wittenboord criminaliteit


  gemodereerd
 4. En waarom niet de fransen??
  Die nederlanders lijken de grens te bewaken tussen frans Guyana en Sur.
  Jullie houden van die nederlanders. Ze doen geen moer voor jullie.


  gemodereerd
 5. Materiaal is nodig, maar het gaat om de kwaliteit van degene die ermee omgaan. Ze kunnen beter om bemanning vragen


  gemodereerd
 6. dus de Fransen doen er niets aan en Suriname kan het niet , nou Nederland trap hier niet in , straks krijgen jullie nog ruzie met de Fransen , en hier in Suriname en ook vele Surinamers daar in Nederland willen niet dat Nederland zich bemoeit met Suriname , mensen jullie weten toch wel wie dat zijn , ja de boutisten


  gemodereerd
 7. Waarom moeten wij, als trots land, voor ieder wissewasje gaan bedelen bij onze ex-kolonisator? Het is wat anders als Nederland, als rijk land, dat er belang bij heeft dat er geen drugs bij hen ingevoerd worden, op vrijwillige basis Suriname steunt bij de drugsbestrijding, maar onze minister van Justitie en Politie moet niet bij die Bakras gaan bedelen om een paar boten.


  gemodereerd
 8. @ Brunsan
  27 mei 2022 Bij 19:28
  Wat een poppenkast van amoksi.ze weet precies dat ABOP en VHP achterban de grootste importeurs en exporteurs zijn van drugs en wapen zijn.dus aub hoor met je schijnheilig .

  Je bent een gefrustreerd hoopje wanhoop. Dankzij ZE Santokhi zit de grootste drugsbaron in Suriname, P. Wortel, vast. Dankzij ZE Santokhi heeft de VS de grootste Guyanese drugscrimineel en vriendje van Bouterse, Roger Khan, kunnen arresteren. Dankzij de VHP wordt nu eindelijk aan het landsbelang gedacht en gewerkt. Enfin dat jij de kant kiest van de fascistische NDP zegt meer over jou dan over de drugscriminelen.


  gemodereerd
 9. Top natuurlijk!

  Waarom zou je geen hulp mogen vragen aan het land, dat het meest last heeft vd suri-coke. Waarom?
  Omdat je je skaamt 🙄, want je bent apetrots.

  Maar je schaamde je niet om (in)direct op een drugsdealer te stemmen, das nou normaal.
  Punten voor de minister 👍. Krachtig.

  Two thousand twenty two moet nog landen bij sommigen.


  gemodereerd
 10. Hoe beschermen?
  Die Hollanders hebben in onze geschiedenis 300 jaar de kans gekregen om de grenzen te bewaken en het is hun niet gelukt. Ik benne benieuwd. De enige manier om dat te doen is enkele F16 permanent in de lucht houden en alles wat probeert de rivier over te steken torpederen.


  gemodereerd
 11. @Roman neen, want Nederland wil niet met misdadigers praten. Overigens kunnen ze beter die boten bij de westelijke grens inzetten. De Fransen zijn heel goed hun eigen grens bewaken, het gaat naar hun niet andersom. De drugs komen over de Guyanese grens.


  gemodereerd
 12. Denken jullie echt dat nederlanders een puf geven aan jullie grenzen. 99,99 % van de problemenzijn zo opgelost als jullie de fransen hun veroordeelden aanbieden zonder aanziens des persoon. Jullie weten wie is bedoel.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES