dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBilateraal drugsoverleg tussen Suriname en Nederland

Bilateraal drugsoverleg tussen Suriname en Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen donderdag heeft in Paramaribo het bilateraal drugsoverleg tussen Suriname en Nederland plaatsgevonden. De Surinaamse delegatie werd voorgezeten door het Openbaar Ministerie en bestond verder ook uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, NV Luchthavenbeheer, het Justitieel Interventie Team, de Douane en de Douane Recherche.

De Nederlandse delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Openbaar Ministerie en de Koninklijke Marechaussee en de politie liaison van Nederland in Suriname. Tijdens dit overleg zijn er een 13-tal besluiten genomen waaraan beide delegaties zich zullen committeren om zodoende de samenwerking te intensiveren op het gebied van drugsbestrijding.

Het overleg wordt afgesloten met een bezoek van de Nederlandse delegatie aan de Jules Sedney Haven en de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Op de foto de ondertekening van de besluitenlijst door mr. C. Bruining en Drs. M. Smidts respectievelijk vertegenwoordigers van het OM Suriname en het Ministerie van Justitie en Veiligheid Nederland. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Bilateraal drugsoverleg tussen twee narcostaten.
  Waarover spraken zij, die twee daar aan de desk?


  gemodereerd
 2. Wordt hiermee Bouterse en zijn criminele drugsvrienden en ABOP z’n drugsbaron gepakt.


  gemodereerd
 3. De republiek Suriname moet uitkijken dat ze niet Nederland, justitie, OM enz, voor hun laten komen bepalen wat getekend moet worden en wat niet.

  Nederland is de grootste drugsdoorvoerland van de wereld en laat ze daar de oplossing voor gaan vinden, alvorens ze naar andere landen, cq Suriname.

  Ik ben ook vel tegen drugsgebruik en doorvoer en de criminaliteit erin, maar ze moeten niet bij alle betrouwbare gegevens van Suriname komen. Waar is men in Suriname mee bezig. Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi stop er onmiddellijk mee en denkt u ook aan de belangen van Surinamer, Surineds, dat hun uitkeringen niet worden gekort enz. Waar ben je toch mee bezig. Wat geeft Nederland Suriname daarvoor terug. Niets! STOP ER ONMIDDELLIJK MEE.

  Nederland verdient miljarden in de drugshandel en ze doen er niets aan om het te stoppen, omdat dit ook goed is voor de Nederlandse economie.

  Nederland heeft nooit, never, notie, nada, nul iets voor Suriname en de Surinamers gedaan. Dus stop ermee. Nederland is de koopman en de dominee, ze kijken wat er te halen valt in Suriname en ze kijken naar de aardolievondsten en gasvondsten van Suriname en hierin flink te gaan verdienen.

  Wat de uitdaging van het wateroverlast in Suriname betreft zal Nederland met hun kennis en ervaring van watermanagement, waterinfrastructuur met hun ondernemingen komen om het water te beheersen.

  Suriname let op uw eigen zaken en loopt u niet aan het handje van Nederland.


  gemodereerd
 4. Toppie!

  Voor het eerst in de geschiedenis. Dit is uiteraard een perfecte samenwerking.

  Suri was verworden tot cokeland, grootste doorvoerland, klein schiphol op de Tafelberg, met als gevolg;
  1000 % controle, toevluchtsoord voor internationale drugsdealers, mensenhandelaars, witwassers en tig geposte junkies die nu vrij rondlopen in Paramaribo.

  Een vruchtbare samenwerking toegewenst.


  gemodereerd
 5. Passant alles heb je goed verwoord.
  Daarom wil Marokko niet dat ze bemoeien met hun belangen.
  Deze regering is een kontlikker van de witman.
  Een witman zal nooit en te nimmer helpen als er niks te halen valt. Kijk maar naar hun plunderingen in het verleden


  gemodereerd
 6. @Passant
  Moet toch even wat kwijt aan je, want je lijkt wel een achterdochtige doorgedraaide gek.

  Wat een angsthaas ben jij zeg, waar ben je zo bang voor?
  Dat ze je uitkering uit Nederland gaan stopzetten?

  Natuurlijk moet men bij elkaars betrouwbare gegevens komen!
  Voor zover die er zijn natuurlijk, want in Suriname gaat alles nog met het handje (contantje).
  De Surinaamse automatisering reikt helaas niet verder dan hun mobieltje met Facebook/WhatsApp.

  Dus Suriname zou hier zeker voordeel aan hebben.
  Laat ze al dat gajes wat in Nederland een uitkering trekt, maar wel grond en (vakantie)woningen in Suriname bezit, maar eens een aanslaan voor vermogensbelasting met terugwerkende kracht. Dan kan dat eindelijk ten goede komen aan de echte Surinamers die er wel wonen, werken en niet alleen maar huilebalken die parasiteren op Suriname, maar wel o zo graag hun geld uit Nederland willen krijgen.

  En is Nederland het grootste drugsdoorvoerland van de wereld?
  Is dat zo?
  De ligging van Nederland is geschiedkundig natuurlijk uiterst ideaal, automatisering op orde, veel opslagruimte, diepe havens, perfecte infrastructuur, toeganspoort voor geheel Europa enz.
  Dus logisch dat de drugsbaronnen daar voor kiezen.

  Wel frappant dat het altijd containers uit Zuid-Amerika zijn, waar de drugs in zit verstopt.
  Vliegtuigen uit die landen idem dito en maar janken over de 100% controle, dat is niet voor niks vriend. Maak er maar 1000% controle van wat mij betreft.

  Nederland heeft nooit niks voor Suriname gedaan?
  Dan ben je duidelijk niet naar school geweest.

  Dankzij Nederland bestaat Suriname immers, wellicht had jij nog steeds in je blote kont rond een kampvuur gedanst in het land van je voorvaderen en in een hutje van koeienstront geleefd en gras gevreten.

  Ook jij bent 100% helemaal geen originele bewoner van Suriname, dus je hebt tevens helemaal geen recht van spreken, je lult maar wat en je gedraag je als een bezetter.
  In Suriname is er helemaal niks van jou bij, ook het goud en de olie niet.
  Wat heb jij persoonlijk bijgedragen aan Suriname?
  Je hebt alleen jezelf in leven gehouden en geparasiteerd op een samenleving die anderen voor je hebben opgebouwd.

  Durf te wedden dat jij niet eens belasting betaalt in Suriname maar natuurlijk wel alles gratis wilt, maar zo werkt het niet in de echte wereld.

  99,9% van de inwoners van Suriname is gewoon import, accepteer dat, want het is zo, en dan moet je geen grote mond hebben dat jou alles toekomt. Klinkt als een bezetter!

  Mijn blanke voorvaderen waren immers veel eerder in Suriname woonachtig dan jouw voorvaderen, dus je hebt totaal geen recht om zo te janken.
  Dat je er misschien bent geboren maakt je immers nog geen originele bewoner, vergeet dat niet!
  Of ben jij ook zo’n nep-indiaan als het grote opperhoofd van Leonsberg.

  En natuurlijk komt Nederland met hun eigen kennis en eigen ondernemingen inzake de wateroverlast. Ze komen immers omdat ze gevraagd zijn, om hun kennis en vaardigheden, vergeet dat niet.
  Wat had je dan verwacht.
  Als alles op de Surinaamse manier moet gaan, is al het geld uiteindelijk verduisterd, al het materieel onderhands doorverkocht en wordt er nooit geen onderhoud meer gepleegd.
  Alles kraakt en piept en wordt met plakband bij elkaar gehouden.

  Met jou denkwijze zou Suriname over 10 jaar, wellicht 1 groot zwembad zijn, wil je dat dan?
  Vermoed daarom ook dat je niet eens woont/werkt in Suriname, anders zou je wel anders piepen.

  Bovendien, jij hebt de waterbouwkundige kennis niet, het materieel niet, de inzet niet, dus niet janken angsthaas!

  Wees blij dat er eindelijk wat gaat gebeuren, door wie of wat, is nu even niet belangrijk.
  Belangrijker is dat de mensen die getroffen zijn door de ernstige wateroverlast geholpen gaan worden met een hopelijk blijvende oplossing en dat de jeugd weer normaal naar school kan gaan.

  Maar de geschiedenis herhaalt zich, Surinamers en onderhoud, bestraat dat eigenlijk wel? Dus het zal wel weer iets van tijdelijke aard zijn.
  Dadelijk in de droge tijd, is men alles weer vergeten en gaat men weer over tot de orde van de dag.

  En jouw angst wat betreft olie en gas.
  Nederland heeft de grootste gasbel van Europa, de Noordzee zit er ook nog vol mee, moet alleen nog uit de grond gehaald worden. Als ze willen en Groningen stribbelt niet meer tegen, dan is er geen probleem.

  Maar als je zo angstig bent, haal dan zelf alle grondstoffen uit de grond en transporteer, raffineer en verkoop het dan zelf.
  Maar dan moet je wel de juiste infrastructuur hebben, olietankers/pijpleidingen/treinen/diepzeehavens hebben enz.en goed opgeleid personeel.
  Dus geen illegale Brazilianen.
  Leidt alle werkeloze Surinamers maar op, richt het onderwijs in op de grondstoffen.
  Zoiets als de Surinaamse Shell, dat zou prachtig zijn wat mij betreft.
  Maar hetzelfde geldt voor al het goud. Nu is heel de goudsector 1 groot wild-west tafereel. Laat de Surinamers zelf maar hun grondstoffen gaan delven, waarom moeten dat altijd anderen zijn.
  Werkelozen genoeg zou ik zeggen, leidt ze op.

  Het duurt (helaas) jaren voordat men iets uit de grond kan halen, dus tijd zat om te studeren of mensen op te leiden.

  Vermoed dat tegen de tijd dat Suriname dat goed en economisch verantwoord voor 100% zelf kan doen, dan rijdt vermoedelijk heel de wereld alleen nog maar elektrisch, dus die vraag naar olie wordt ook steeds minder.

  Verder denk ik dat Santokhi wel degelijk bezig is met de belangen voor de Surinamers.
  Ik geef toe, had er toch wel meer van verwacht.
  Echter Suriname heeft gewoon veel te veel jaren stil gestaan door bepaalde lamzakken en al die ellende kan niemand in 10 jaar oplossen, ook Santokhi en opvolgers niet, wen er maar aan.
  Slopen gaat nu eenmaal makkelijker dan iets opbouwen.
  Keulen en Aken zijn immers ook niet in 1 dag gebouwd.

  Maar liever Santokhi dan een dronken nep-indiaan met een meterslang strafblad en vele moorden op zijn geweten, die alleen de zakken van zichzelf en familie aan het vullen was.

  Toen dacht men helemaal niet aan het volk van Suriname, anders was het nu niet zo’n uitzichtloos gebeuren.

  Maar waar was je toen, Passant?


  gemodereerd
 7. @lam
  Prima verwoord. Beter had niet gekund. Al die doemdenkers die alles wat er in Su gebeurt zitten af te keuren moeten nou eindelijk hun bek dichthouden en nagaan welke hun positieve bijdrage zou kunnen zijn.


  gemodereerd
 8. @Uiy
  Hé weer een uitkeringstrekker / raccist / angsthaas gespot!
  Vast ook bang dat zijn uitkering wordt stopgezet.

  Frappant dat Nederland letterlijk uit zijn voegen barst door de asielzoekers, in de praktijk veelal gelukzoekers uit alle windstreken.

  Hier in Nederland beetje ielig doen, uitkering, en te dom/lui om te werken, maar in het thuisland wel grond/huizenbezit.
  Raar hè dat Nederland dat wilt weten.

  Krijg ik ook gratis geld/gratis zorg/gratis woning/gratis inrichtingskosten als de witman in het buitenland aanklopt voor hulp, dacht het niet!

  “Een witman zal nooit en te nimmer helpen als er niks te halen valt.
  Kijk maar naar hun plunderingen in het verleden”

  Zo, ook jij hebt duidelijk niet vooraan gestaan toen de hersenen werden uitgedeeld.
  Wat een domme denkwijze en nog dommere uitspraak zeg.

  Het is inmiddels 2022!

  Noem mij eens 1 land welke vroeger niet geplunderd heeft?
  Noem mij eens 1 land welke vroeger geen mensen hebben onderdrukt?
  Noem mij eens 1 land welke vroeger niet aan slavernij deden?
  Heel de geschiedenis bestond letterlijk uit landjepik en baasje spelen over anderen!

  Maar veel belangrijker is, welke landen doen dat nog steeds?
  Ken jij je eigen geschiedenis wel?
  Heb jij wel eens een bibliotheek van binnen gezien?

  Er hoeft maar ergens 1 ramp in de wereld te zijn en de Nederlandse inzamelacties doneren letterlijk vele miljoenen aan hulp/goederen naar het buitenland.

  Er zijn nergens in de wereld zoveel goede doelen als in Nederland.

  Hoeveel mensen gaan er niet jaarlijks naar Nederland voor dringende medische ingrepen, veelal gratis omdat het eigen land de kennis of de middelen niet heeft.

  Hoeveel stagiaires/vrijwilligers werken er wel niet in Suriname, om hun medemens te helpen.

  Wel eens gehoord van artsen zonder grenzen.

  Niet alles is de schuld van de witman.
  Steek eerst maar eens je hand in eigen boezem.
  Wat heb jij bijgedragen?

  En dan nog je volgende onzin.
  “Deze regering is een kontlikker van de witman.”
  Nee, vriend, geen kontlikker.

  Deze regering weet dat er hulp is en maak er tactisch gebruik van, daar waar nodig.

  Dat noemen ze nou voortschrijdend inzicht, beseffen dat je hulp nodig hebt en dat die hulp er is en daar dan handig gebruik van maken!

  Dat getuig van intelligentie, iets waar het de vorige regeringen overduidelijk aan ontbrak en helaas ook aan een groot deel van het domme meeloop volk (helaas nog steeds).

  De vorige regering had niks op met de witman, omdat de witman geen respect kan/wil opbrengen voor criminelen, zo werkt dat in een beschaafde wereld.

  En door de pure onkunde van al die vorige regeringen zit je nu op de blaren, huilebalk!

  Overigens de meeste zakkenvullers van de vorige regering en hun familieleden hadden allemaal een witman paspoort en/of een woning in witman land en/of ze lieten hun kinderen studeren in witman land en/of lieten hun vrouwen/kinderen op kosten van de Surinaamse belastingbetaler gratis shoppen in witman land en/of liezen zich op kosten van de Surinaamse belastingbetaler medisch behandelen in witman land, daar hoor ik je niet over?

  En dan kom jij nog met je Marokko geklets aan…
  Marokko is één grote vieze zandbak (ben er helaas 6x keer geweest werkgerelateerd) met verder helemaal niks, daar wil je nog niet dood gevonden worden.
  Is toch niet te vergelijken met het paradijselijke mooie groene Suriname.

  Over Marokko gesproken, dat land wil niet eens zijn eigen criminele burgers met Marokkaans paspoort terugnemen (en ja dat zijn er heel erg veel, de gevangenissen in Nederland puilen uit van deze criminelen).
  Maar de Marokkaanse koning wil wel elke maand de kinderbijslagen en uitkeringen uit Nederland blijven ontvangen.
  Waarschijnlijk betaalt hij daarmee zo zijn stiekeme bezoekjes aan Amsterdamse homo-nachtclubs (algemeen bekend).
  Vergeet niet dat Nederland, Marokko zo letterlijk in leven houdt met deze duizenden uitkeringen die elke maand naar dat land worden overgemaakt.

  En wie betaald die bepaald!
  Dus dat stopt gewoon een keer en dan is het heel hard huilen in Marokko en terecht.
  Want hoe komen ze dan aan hun glimmende Euro’s want de Dirham is slechts 15 zandkorrels waard.


  gemodereerd
 9. Ooit jezelf afgevraagd wat er met de drugsmiljarden gebeurd die in beslag worden genomen? Onroerend goed etc. Komt dit niet in de economie van een land terecht?


  gemodereerd
 10. Ga dat zelf onderzoeken als Nederland een heel grote doorvoerland van drugshandel is.Waar denk je dat de de grootste zeehaven van de EU is?

  Ga zaken zelf onderzoeken, dan zal je wel zelf achter komen.

  Nederland doet alles voor haar eigen belang en gunt een andere niets.

  Surinamers zullen niet op anderen moeten wachten die hun zaken voor hun gaan oplossen, Surinamers zullen het zelf moeten doen.

  Ook ik dacht da Nederland Suriname op een hogere level zou brengen, maar dat gaan ze niet doen. Het draait bij hen om valuta voor zichzelf te verdienen.

  Jij weet weinig van het drugsgebeuren of tolereren van drugs of koffieshop in Nederland, drugstoerisme, doorvoer vanuit Nederland door de hele EU, enz. De grote jongens ervan zitten in Nederland en hebben hun vertakkingen naar al de grondstoflanden ervan. Bepaalde Zuid-Amerikaanse landen zijn de grondstoflanden van Cocaine, daar zitten de grote jongens, maar die hebben hun netwerk ook met de grote jongens in Europa, USA, Midden-Amerika, Caribischgebied, Afrika enz. Het is een niet te stoppen organisatie, omdat er altijd weer nieuwe bazen opstaan als men de huidige oppakt. Het gebruik van Cocaine moet met stop zetten. Dat zal ook niet gebeuren. Dus verdienen velen van de boven wereld en onderwereld hun kapitaal mee.

  Als meer gaat lezen en onderzoeken zal je beter geïnformeerd zijn.

  Zaken t.a.v. olie voor auto’s en ondernemingen zal veranderen door duurzame energie. ( schone energie, goedkoper, lagere kosten, enz Ook dat is niet nieuw voor mij, maar dat zal niet van de ene op de andere dag gebeuren.

  Ik steun Z.E. president Chan Santokhi ook, maar dat wil niet zeggen dat we ook goed op onze zaken moeten letten. Want Nederland is met haar eigen zaken bezig. Suriname heeft tijd nodig, maar goed bestuur en plannen zijn wel nodig.

  Let op! Vele grondstoflanden zijn ook arme landen, vele niet grondstoflanden behoren tot de rijke landen en hebben veel goed opgeleide mensen. Wat ook mee speelt is dat het westen bepaalt en instanties heeft en beheert en bepaalt.

  Voor een klein land als Suriname moeten wij het redden, ondanks dat er veel laag geletterden zijn. Klein zijn heeft ook talrijke nadelen voor Suriname. Ondanks dat kunnen wij met onze natuurlijke rijkdommen, Moderne Zeevisserij, eco-toerisme, moderne Landbouw. oa rijstbouw, moderne houtverwerking tot eindproducten ( (huizenbouw, deuren, raamkozijnen, meubels, kasten, bedden, tuinmeubelen, vloeren, plafonds, hekken, enz als er goede plannen zijn het wel redden. Suriname heeft grote schulden die door de criminele ddb en ndp is/zijn gemaakt en dat moeten we aflossen met inkomsten van de olie -en gasvoorraden en er zorg voor dragen dat voor de olie-en gasvoorraden op zijn in de sectoren die ik noem zaken in orde zijn voor middelen van bestaan voor de komende generaties.

  Er is tot nu toe maar 1 persoon die ik een goede plan van aanpak heeft gemaakt voor Suriname en dat is de drs Eddy Jhairap met Staatsolie Suriname.

  Een andere Surinamer die het ook probeerde was ir Frank Essed met het West Suriname plan. Alleen heeft ddb het stop gezet en Suriname was afhankelijk van kapitaal vd verdragsmiddelen van Nederland.

  Het komt goed met Suriname alleen met de juiste mensen op de juiste plaats en de juiste doelen en zeer goede plannen. Vergeet niet dat vele mensen in Suriname gewoon snel een nyan willen maken. Ook in deze huidige regering zijn zaken fout gegaan, zie Surfin NV en die onderneming van Denemarken die zaken in Suriname wilde doen. Het Deense bedrijf Hybrid Power System Group (HPSG) gaat 1,2 miljard dollar (ruim 1 miljard euro) investeren in de bouw van een grote waterstofcentrale in Suriname. Gelukkig dat men erachter kwam dat het een foute boel was.

  Het komt wel goed met Suriname, maar scherp moeten we wel zijn en de doelen moeten duidelijk zijn, er moet doet worden gecommuniceerd en het algemeen belang moet goed voor ogen worden gehouden. Als er lieden zijn die voor hun enige eigen belang gaan, is Suriname verloren.


  gemodereerd
 11. Laten we elkaar niet voor de gek houden. Over drugs??
  Je gaat een cocktail bar openen, waar komt die man met zoveel geld vandaan??


  gemodereerd
 12. als Suriname en Nederland wat samen willen doen dan moet Suriname bouterse en brunswijk uitleveren naar Nederland , maar dat zal wel niet gebeuren want santokhi is bang van bouterse en brunswijk , dus die bilateraal drugsoverleg is gewoon masseneus


  gemodereerd
 13. Wat heeft Ned voor Suriname gedaan?

  Kom met voorbeelden en kijk ook wat Nederland of de Ned kolonisten uit Suriname hebben gehaald.

  Suriname was niets anders dan een wingewest en uitbuiting.

  Pas tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte Suriname een ontwikkeling mee waardoor het land zich heeft verheven en dat kwam door de USA.


  gemodereerd
 14. Valt me nog mee dat ze in het vliegtuig geen drugs hebben gevonden. Of het wordt misschien uit beleefdheid niet bekend gemaakt.


  gemodereerd
 15. Tsja, iemand moet de coke testen tok @lawmangdatra. Dus na regelmatige testing heb jij alweer een patiënt met zero brains en uitgebrande neusgaten erbij, Lucky you!

  Natuurlijk gaat het in beslag genomen geld naar de staatskas. Het gaat niet alleen om een lijntje coke, maar veel meer.
  -tieners die geronseld worden en de rest v hun leven ‘verzorgd’ worden in een tbs-kliniek of jeugdzorg. Kost geld.
  – uithalers met een strafblad v 2 jr, alweer op kosten vd belastingbetaler in de bijstand.
  – moord en doodslag, rommel opruimen kost geld.
  – prostitutie en mensenhandel, kost geld.
  – diverse speciale eenheden kost extra geld.
  Etc etc.

  Dus wat nou economie.


  gemodereerd
 16. Suriname heeft veel meer kwaliteit dan Nederland op allerlei gebied. Ned heeft alleen maar kwantiteit. Suri’s zijn nog steeds zo dom om te geloven dat Ned beter is. enige probleem van Su is de slechte economie.

  Kijk maar naa die actuele stikstof torie met die boeren in Ned, waar de natuur dreigt te verdwijnen. Dus ik zou maar alvast beginnen ee toontje te zinge hier in dit achterlijke racistische boerenland.


  gemodereerd
 17. bennie , jij bent een racist , en als jij Suriname zo hoog inschat , kon dan naar Suriname , maar jij zal wel niet komen , daar hebt jij zeker een uitkering en gratis huisvesting en gratis zorg , als jij hier komt hebt jij niets , en je moet nu naar je uitspraken over de boeren in Nederland oppassen ze zullen jou vinden


  gemodereerd
 18. @iam
  praat over jezelf en niet over mij. Jij bent niets anders dan een papiergewicht.

  Want alles wat je zegt, kan ik je de wind van voren geven.


  gemodereerd
 19. Surinamers gaan jullie hiernaar luisteren en Z.E. president Chan let op de belangen van Surinamer en laat Nederland Surinamers vernietigen. De deur niet wagenwijd opzetten voor de Nederlanders. Als Nederland ons wil helpen, geef u de terreinen duidelijk aan.

  Surinamers gaan jullie hier naar luisteren

  Youtube
  RadiotamaraONE 27 juni 2022 Ludwich’s Column


  gemodereerd
 20. Meneer Wat, ik leef. Maar u wordt geleefd, gezien uw uitspraken. Ik schud mense nog wakker. Maa u wil nie wakker worde, u wil lekker door drome en slape.


  gemodereerd
 21. Sommigen hier op wtk, zijn helemaal doorgedraaid, zien beren en leba’s waar ze niet zijn. Pure doemdenkers die niet beseffen dat hun geboorteland een grote cronto-fabriek is geworden en hulp van Nederland bij de bestrijding van drugscriminaliteit zien als een bedreiging. Er zouden dingen kunnen worden opgelegd. Deze gasten worstelen nog elke dag met hun slavernijverleden. Sommigen zijn fel gekant tegen alles wat Nederland betreft, maar wonen wel hier en genieten elke dag van die uitkering, zorgtoeslag en/of andere sociale voorzieningen.


  gemodereerd
 22. Inderdaad,

  Het artikel gaat om hulp bij de bestrijding v drugscriminelen. Die ludwig v m is een getraumatiseerde paarse leba. Niet naar luisteren.

  Willen jullie méér of minder coke-overlast. 😛


  gemodereerd
 23. Dezen die aanstoot nemen aan me posting hebbe gee flauw idee , waar zij zich bevinden. Ze zijn echte blinden, die maar wat uitkraaien. Als ze wisten wie ik was, hadde ze met rust gelate.

  Want wie in t Licht leeft, praat woorden van het Licht. En hen die in t Licht wandelen, beamen dat en juichen het toe.
  Maar die in de duisternis rond dolen, verstaan deze woorden niet, want ze kennen de dingen des Lichts niet, want ze verkeren continu in de duisternis. En het Licht getuigt van hun boze duistere werken , die ze in de duisternis doen. Daarom voelen zij zich bedreigd en schuwen het Licht. Want wanneer zij tot het Licht zouden komen, zouden hun boze werken aan t licht komen.

  Want ik zeide: De boeren, die zogenaamd naar de kerk gaan, moeten voorzeker getemperd worden, want de tijd dringt heel erg; want er staat geschreven in het boek Genesis:

  “Gij zult de aarde bewerken én BEWAREN”.

  In Su is het nog helemaal nie zo zorgwekkend met de natuur.

  Ook zeide ik: ‘Ned is een racistisch boerenland’.
  Want er zijn gewoon teveel boeren, en ze ontvangen ook nog s teveel subsidie (uitkering).
  En t blijkt ook telkens weer hè, hoe racistisch Ned is. Kijk maar wat er nu gebeurt met de Syrische vluchtelingen hier en vergelijk dat met Oekraiense. Beide dezelfde Russische bommen ….

  Ik heb de waarheid gezegd hier; de waarheid zit in het Licht.
  Doch, de duisternis bedient zich van de leugen en van gissingen.

  Ik heb de moeite genomen, om deze mensen die aanstoot nemen aan me posting, bewust te maken , waar zij zich bevinden. Ze bevinden zich ver van de Waarheid.


  gemodereerd
 24. @Benny

  Doet dat nou veel pijn als je zo’n kokosnoot op je kop krijgt?
  Het is daarna nooit meer goedgekomen met je, dat is wel duidelijk, dus ik kan je niks kwalijk.


  gemodereerd
 25. @Passant
  “Want alles wat je zegt, kan ik je de wind van voren geven.”

  Pardon, jij?
  Sorry hoor knul, maar met slechts 5 jaar lagere school ga jij het niet redden!
  Misschien dat ze jou thuis aanbidden, maar gezien je domme gebral hier, weet je helemaal niet hoe het er in de echte wereld er aan toe gaat.

  Passant, is nog nooit verder geweest dan de hoek van zijn straat en denkt dan mee te kunnen praten met de grote meneren over grote mensen problemen.

  Ga terug naar school en leer, want je maakt je eigen alleen maar belachelijk met je totale onkunde.

  Ik pas.


  gemodereerd
 26. @Iam
  Wat een geweldig goed gemotiveerde reactie waar geen woord van gelogen is.
  Zo is het maar net en ik vrees dat de racismefobie nog vele generaties de ontwikkeling (zie samenwerking met Westerse landen) van Suriname zal tegenhouden.


  gemodereerd
 27. Iam is helemaal de draad kwijt ; zie hem gissingen doen in de duisternis nu. Jammer, want ik ga hem overslaan nu. Me vorige posting was genoeg voo hem en iedereen. Soso las ting!


  gemodereerd
 28. Van elke 1 US $ uit het westen in die in de derde wereld gestopt wordt, gaat er 10 US $ terug naar het westen.

  Waarom mag dat niet gezegd worden?

  Youtube

  Zie:
  – Stealing from Africa/ Why Poverty?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES