dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse leerlingen krijgen toegang tot oefensite BiZoon

Surinaamse leerlingen krijgen toegang tot oefensite BiZoon

-

Does Travel - naar Suriname

Leerlingen van de kleuterschool tot en met leerjaar 8 krijgen toegang tot de oefensite BiZoon. Het is een initiatief van Cyriel Lamesie, die de Nederlandse docent Bianca Augustuszoon ertoe overhaalde om hieraan te beginnen. Kinderen hebben hiermee toegang tot schoolopdrachten voor Nederlands, rekenen en leervakken.

Om de leerachterstand, veroorzaakt door de covidpandemie te minimaliseren heeft Bianca Augustuszoon, in samenwerking met Cyriel Lamesie gewerkt aan de website. Augustuszoon begon in Suriname met haar studie aan het Christelijk Pedagogisch Instituut en heeft in Nederland haar master in Gedragswetenschappen behaald. “Een methode uit de kast pakken en die te digitaliseren gaat niet”, stelt zij. Augustuszoon heeft gewerkt aan het didactische gedeelte, terwijl Lamesie het geheel gecoördineerd heeft vanuit Suriname.

Er is vooraf onderzoek gedaan om het materiaal te richten op het Surinaams onderwijs, alsook het Surinaams kind. Hiervoor is er gesproken met onderwijzend personeel en Surinaamse auteurs als Ismene Krishnadath en Marciano Naarden. Verder is er contact gemaakt met het onderwijsveld op verschillende niveaus. De website is zodanig gebouwd dat er rekening wordt gehouden met tweetalige leerlingen. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan materiaal voor moeilijk lerende kinderen. Vanwege de nauwe grens met Frans-Guyana is besloten Frans toe te voegen bij de leerstof. Met behulp van video’s kunnen leerlingen op hun tempo werken. De methode op de site is zodanig in elkaar gezet dat er statistieken uitvloeien die zullen aangegeven waar een leerling aan moet werken.

Momenteel wordt gewerkt om het perfectioneren van het materiaal voor de basisschoolleerlingen. Het is in de planning om hierna materiaal op VOJ- en VOS-niveau te creëren. De oriëntatie en gesprekken hiervoor zijn al gaande.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Als zelfs Google NL niet weet wie of wat BiZoon is, en alleen resultaten weergeeft over bison lijm, en BIZON online/ virtueel leren, dan mi no mang reageer wan bung fasi jere.

  Dus BiZoon bestaat sinds? En heeft nu een test omgeving? Waarom is er dan niets over BiZoon te vinden, online?

  BiZoon Japan?


  gemodereerd
 2. als je naar de foto kijkt,
  als je de grote tekst leest,
  moet je een master in Gedragswetenschappen zijn.


  gemodereerd
 3. Heel makkelijk gevonden:
  bizoonleerwerkportaal.sr

  Ziet er goed uit.

  Tja go. Set kong !

  We krijgen een mooi Suriname terug.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. Ai na mi, inderdaad levert een zoektocht naar BiZoon op google niets over de website op. Cyriel Lamesie levert slechts een zanger op die bralt dat men jaloers is op zijn succes. Ik zou, op mijn leeftijd, ook wel gebruik willen maken van deze website, die zoals beschreven is, iets wegheeft van Sesam straat, misschien zou ik op die manier een paar Surinaamse moedertalen en Frans beter onder de knie krijgen.


  gemodereerd
 5. Een goed initiatief. Het ondersteund de scholing en computervaardigheden.
  Wel is er een kloof omdat een grote groep geen computer en internet heeft. Hier moet ook, in een aansluitend project, aandacht aan worden besteed.


  gemodereerd
 6. Dank vd link.. Ik heb Google nog nooit zo zien falen, alhoewel.

  Ik kwam op de Japanse site terecht, via Japanse google, google.jp, die ook over online leren gaat. Dus dit is een kopie site, of wordt ondersteund door de Japanners?

  Beetje Columbus ontdekt het ei, aangezien er vele Belgische en Nederlandse websites zijn, met taal en rekenen spelletjes, bladen met oefeningen die je kunt uitprinten, anno 1990 tot heden. Bijv. http://www.reken-taal.be/

  Wat heb je aan zo’n site als je geen computer en printer met internet hebt, thuis. Maar men besluit tijd en geld te steken in een website die onderhoud kost.

  Probeer eens via 1 vd overheid websites iets voor elkaar te krijgen, soso , berichten komen niet aan, servers te vol. VORIGE (durf foe tak eng), ja en WAT DOET DE HUIDIGE AD BEREIKBAARHEID VOOR BURGERS IN BINNEN EN BUITENLAND?

  Huur wan toe ict’ers, of we wakti foe kies eng gratis?? Laat de buitenlandse ict-diensten een tal mensen binnen de overheid, op scholen opleiden, mek den kies certificaat, zodat deng kan leer anga jepi trawan. Dat is wat er nodig is.

  Toe maar, schaapjes. Blijf het lenen om te blijven lenen maar ondersteunen. De ene spendeerde het openlijk, de ander doet het in het geheim.


  gemodereerd
 7. BiZoon, bedankt dat jullie zo vlot, zonder kapsones, de link hebt geplaatst, ik zal het bekijken en ik wens jullie veel succes met het project.


  gemodereerd
 8. Je eige best wel erg lang krom lulle omdat je een simpele site niet kunt vinden, whoehahahaha. 🤭😅🤣😂.

  Tuurlijk goegle faalt, echt niet normaal.
  Stoute goegle punt en elle. PROEST!


  gemodereerd
 9. Soms praat ik ook tegen mezelf, dan lachen we allebei.

  Tegen je scherm aan proesten, is niet van deze tijd. Zet je klauwen voor je bek, besmettingsgevaarte


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES