maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameLandmacht Suriname hervat specialistische en tactische trainingen

Landmacht Suriname hervat specialistische en tactische trainingen

-

Does Travel - naar Suriname

Om de paraatheid van het Surinaamse Nationaal Leger op te krikken, heeft de Landmacht de specialistische en tactische trainingen weer hervat. Gedurende twee weken hebben militairen van het Infanteriebataljon hun vaardigheden aangescherpt tijdens gevechtsoefeningen in bebouwd terrein (Military Operations in Urban Terrain- MOUT).

De focus van deze training is in stedelijk gebied. Dit is veel complexer, want je kan niet alles zien in zo’n omgeving. Van kamer naar kamer, ruimte naar ruimte. Correct contacten leggen, de juiste mensen uitschakelen en gegijzelden bevrijden.Tactieken moeten daarom steeds aangepast worden naargelang de situatie en de omgeving.

Vanwege de Covid-19-pandemie is er langer dan 2 jaar geen aandacht besteed aan specialistische en tactische trainingen. Volgens luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew, commandant van de Landmacht, dient het Nationaal Leger echter altijd klaar te staan om ingezet te kunnen worden tegen elk mogelijke dreiging waarmee de staat Suriname geconfronteerd zou kunnen raken.

Het is daarom van belang dat alle militairen zowel op fysiek en tactisch gebied goed voorbereid zijn. De trainingen worden verzorgd door het Korps Speciale Troepen (KST) en andere specialisten binnen de Landmacht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Laat ze zich een goede plan van aanpak maken, strategisch en tactisch, goed en betrouwbaar en binnen 1/2 uur ddb uit te schakelen, in zijn nekvel te pakken en naar een goed beveiligde en zwaar bewaakte cel SB te brengen.

  Het Nationaal Leger kan hiermee bewijzen dat ze geen padvinders zijn.


  gemodereerd
 2. Alle gelederen van Suriname worden naar hogere levels getild !

  Tja go. Set kong !

  We krijgen een mooi Suriname terug.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. Er is een heel mooie oefenterrein in leonsberg.daar heb je alle omstandigheden om te trainen als of het echt is.
  En neem voor één persoon daar alvast wat luiers mee.
  Hij wil toch oorlog.


  gemodereerd
 4. Oeng loek boeng, Suries bekeren heel snel.
  Boenoemang Debrie Bouterse doet wonderen.


  gemodereerd
 5. Leger moet de grenzen beter gaan bewaken, Dit is trainen voor verwachte binenlandse ongeregeldheden want men weet dat die onverwacht de kop zal opsteken.


  gemodereerd
 6. Alleen de zin al ‘De focus van deze training is in stedelijk gebied’, heeft mn aandacht.

  In stedelijk gebied vechten tegen wie? Laten ze water gaan helpen ruimen, en helpen dammen bouwen. Is ook een soort bescherming vd burger tegen ongewenste invloeden. Of schat ik dit leger te hoog in?

  Hebben ze in elk geval wat nuttigs te doen, ipv oorlogje spelen, die er helemaal niet is


  gemodereerd
 7. De grootste live poppenkast van het caraibische gebied,zij lopen op patta pattas en dalaila slippers.ondrobroekoe tak pee pot mie.


  gemodereerd
 8. Is wel moeilijker dan iemand overvallen met een houwer. En inderdaad waarom stedelijk gebied, wie gaat de aanvaller zijn waar in die omstandigheden tegen te vechten. Ga liever jungle training doen, daar liggen de mogelijke conflicten en illegaliteit. De stad kan de politie en douane wel af


  gemodereerd
 9. kijk , ai na miiii , damsco en a3 , ook deze paarse ratten zijn bang dat het leger na deze training hun baasje ddb gaan ophalen op leonsberg , hij wil toch oorlog die seniele klojo , ha ha ha ddb zal paarse poep schijten , ddb dit leger zal jou niet meer steunen maar opruimen voor alles wat jij het Surinaams volk hebt aangedaan


  gemodereerd
 10. Zij zouden in de buurt van het Tigri-gebied dit soort trainingen moeten houden.


  gemodereerd
 11. @ WAT

  Ik ben met heel veel dingens met je eens maar dit niet, de oude gaarde in het leger
  bestaat nog uit de mensen van DDB tijd ! En juist die mensen maken de dienst uitik denk niet dat zij hun baas gaan aanvallen. 95 % is pro DDB nog, dus dat wordt
  een probleem.

  @ Damsco
  Fa waka yu da libi été, langa mi no yére noti fu yu mang !
  Het Surinaamse leger worden opgeleid om tegen hun eigen volk
  te vechten, het liefst ongewapende burger. (Erfgoed van DDB)
  Anderen kunnen zich niet inhouden en beginnen nu al te roven
  en mensen met (houwer) te bedreigen!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. Jacko , de rotte appels zijn ook bang geworden dat ze eruit gegooid worden , nou in deze tijd waar het slecht gaat dankzij ddb willen deze rotte appels gewone appels worden en zullen zich keren tegen ddb om hun baan te houden


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES