vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBewustwordingsactiviteit in verband met Wereld Anti-Tabaksdag

Bewustwordingsactiviteit in verband met Wereld Anti-Tabaksdag

-

Does Travel - naar Suriname

In verband met Wereld Anti-Tabaksdag, op dinsdag 31 mei jongstleden, heeft het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met de Pan-American Health Organization (PAHO) een bewustwordingsactiviteit gehouden op het bordes van het commissariaat te Nickerie.

Roken is één van de belangrijkste risicofactoren van de welbekende niet-overdraagbare aandoeningen (ncd’s) zoals hart-en vaatziekten, kankers en chronische aandoeningen van de luchtwegen en longen, welke meer dan 60% van de sterfgevallen in Suriname omvat. Aangezien de NCD en Mental Health teams van het ministerie en PAHO aanwezig waren in Nickerie voor een driedaagse Suïcide Preventie training, is van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze dag te belichten in Nickerie.

Het thema van dit jaar was “Tabak: een bedreiging voor ons milieu”. Tijdens de activiteit zijn de bezoekers voorzien van informatie over de nadelige gevolgen van tabaksgebruik voor ons gezondheid middels demonstraties, posters en folders. Tevens een video tentoonstelling over de milieueffecten van tabak teelt, productie, distributie, consumptie en afval na consumptie (denk maar aan de sigarettenpeukjes). Het bezoek werd afgesloten middels een quiz waarbij men en leuk presentje kon winnen. De organisaties blikken terug op een geslaagde activiteit aangezien ze druk zijn bezocht, door vooral jongeren.                   

Tabak doodt jaarlijks meer dan 8 miljoen mensen en vernietigt ons milieu, waardoor de menselijke gezondheid verder wordt geschaad. De Tabakswet van Suriname, 20 februari 2013, houdende regels ter beperking van het gebruik van tabak en tabaksprodukten heeft als doel om de huidige en toekomstige generaties in Suriname te beschermen tegen de schadelijke gezondheidseffecten van het gebruik van tabak en tabaksproducten en de blootstelling aan tabaksrook. Het ministerie van Volksgezondheid is momenteel in het proces om de huidige wet te wijzigen, waarbij ook regels zullen worden opgenomen ter bescherming van ons milieu als gevolg van tabak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. wat een domme onwaarheden weer in dit stuk
  60% toeijzen aan iets wat niet feitelijk bewezen kan worden.
  ja roken mag niet goed zijn voor je lichaam, maar er is tot nu toe nog steeds niet feitelijk bewezen in hoeverre dat is.
  en dan zeuren over sigarettenpeukjes terwijl je hele land vol ligt met afval? pet flessen. gebruik van kwik om goud te vinden?
  2 dingen die heel makkelijk wettelijk tegengehouden kunnen worden, maar dat levert natuurlijk geen geld op.
  “Tabak doodt jaarlijks meer dan 8 miljoen mensen en vernietigt ons milieu”
  een opmerking die feitelijk niet aangetoont kan worden
  en het is niet tabak die het millieu vernietigd maar de mens die dat doet.
  door middel van overbevolking van de wereld.
  de oorzaak van alle huidige problemen zoals oorlog covid en de klimaathoax
  het grootste sterftecijfer is te danken aan? juist…..de mens zelf


  gemodereerd
 2. vergeten jullie niet iets om ook te vermelden , niet alleen tabak is schadelijk voor je longen en andere organen , maar wat dacht je van hasj en wiet vermengd met tabak deze maken je longen kapot en vele hersencellen sterven af , en dan zijn er veel mensen die willen dat hasj en wiet legaal wordt en ze zijn tegen tabak , nou raar hoor


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES