dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIntroductie Centrale Bank Certificaten (CBC)

Introductie Centrale Bank Certificaten (CBC)

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal in het kader van haar Open Markt Operaties (OMO’s) overgaan tot de introductie van Centrale Bank Certificaten (CBC). Dit zijn waardepapieren die als aanvullend instrument van het monetaire beleid dienen en ondersteunend zijn aan de reguliere OMO’s m.n. de veilingen van termijndeposito’s voor algemene banken.

De CBC’s zijn in de eerste plaats bedoeld om de bankreserves op een zodanig peil te houden dat deze overeenkomt met de inflatiedoelstelling van de Bank. De secundaire doelstelling is het opgang brengen van de verdere ontwikkeling van de geld- en kapitaalmarkt waardoor het rente-transmissiemechanisme in werking treedt.

De uitgifte van CBC’s zal in de eerste fase bestemd zijn voor de algemene banken, niet-bank financiële instellingen en bepaalde rechtspersonen (ook wel CBC-veiling participanten genoemd). Deze participanten behoren tot het “wholesale” segment. In een tweede fase zullen huishoudens en overige rechtspersonen in de gelegenheid worden gesteld om te participeren in CBC beleggingen. Deze groep behoord tot het “retail” segment. Voor de “wholesale” segment alsook het “retail” segment zal een minimale inleg gelden van respectievelijk SRD 50,000.- en SRD 10,000.-.

De CBC’s zullen voor het “wholesale” segment via een veilingplatform worden aangeboden alwaar ook een rente via biedingen tot stand zal komen. Deze rente zal ook gelden voor het “retail” segment.

De CBC’s zijn verhandelbaar en kunnen alleen via de Vereniging van Effectenhandel in Suriname (“Suriname Stock Exchange”) worden verhandeld, waarbij rechtstreekse verhandeling tussen beleggers niet is toegestaan. De Bank streeft ernaar om de CBC in de derde week van juni 2022 uit te geven.

De afdeling Open Market Operations (OMO) van de CBvS is belast met de uitvoering van deze operatie. Voor meer informatie over de CBC’s bezoekt u de website (www.cbvs.sr ) van de Bank.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Volgens mij luisteren ze in ons geliefde land naar adviezen die hier worden gegeven. naar mijn weten is dit een paar jaar geleden door iemand geadviseert. 👍👍👍👍👍
  ik weet niet precies meer wanneer en wie het was.


  gemodereerd
 2. de rijken worden rijker ( alle paarse stelers) en de huishoudingen hebben geen geld , stelletje mafkezen daar bij de cbvs , die roemer moeten ze per direct ook opsluiten , hij doet het zelfde als wat van trik deed , mensen die roemer is daar neergezet door ddb en deze regering trapt en met twee benen in
  echt deze regering weet ook niets van wanten en doen het zelfde als 10 jaar ddb , en daarom loopt die ddb nog steeds vrij rond
  regering trek eerst de stekker van de slm eruit en dan de stekker van regering santokhi-brunswijk


  gemodereerd
 3. Een synoniem voor pyramidespel? ⬆️Lees het artikel‼️

  Net geld printen bij de printshop..doesn’t make it valuable


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES