woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSteven Mac Andrew neemt roer over bij Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Steven Mac Andrew neemt roer over bij Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken

-

Does Travel - naar Suriname

Steven Mac Andrew, heeft het roer overgenomen van Rishma Kuldipsingh op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J). Het ministerie is voor hem geen onbekend terrein. Mac Andrew heeft in het verleden inhoud helpen geven aan de introductie van het Decent Work-programma van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in Suriname en is een aantal jaren directeur geweest van de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB).

De bewindsman kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking op het ministerie en zal zich inzetten om het ministerie naar grotere hoogte te tillen. Ook de ontwikkeling van de Surinaamse jeugd heeft zijn aandacht. Mac Andrew gaat de geschiedenis in als de 28ste arbeidsminister. Zijn beëdiging heeft plaatsgevonden op dinsdag 19 april.

Rishma Kuldipsingh, die anderhalf jaar leiding heeft gegeven aan het ministerie van AW&J, heeft aangegeven dat zij goede resultaten heeft bereikt en dat zij altijd de nodige ondersteuning zal geven aan haar collega.

Kuldipsingh zal haar carrière als minister voortzetten op het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI). Zij heeft de directie, staf en medewerkers bedankt voor de goede samenwerking en heeft hen op het hart gedrukt om het goede werk te blijven voortzetten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Wat is de taak van dit ministerie?? Tot nu toe doen ze geen hol.
  Die tante die van hier naar EZ is gegaan heeft ook geen daadkracht.


  gemodereerd
 2. De financiële, economische, sociaale situatie is niet aan de huidige regeringscoalie onder leiding van Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi.

  De oorzaak ervan moet gezocht worden bij ddb en 15 soldaten vanaf 25 Februari 1980, Holland het geld van de verdragsmiddelen bij de 25 November 1975 toegekend op 8 december 1982 heeft stop gezet bij de moorden op 15 Surinamers die vochten voor de democratische rechtsstaat. Zeer slecht beleid van ddb en deze soldaten, paluloe booi, linkse stromingen, cubanen in Suriname, contacten met FARC-strijders in de jungle van Columbia, waarbij militaire wapens werden geruild voor Cocaine, plunderen van de schaarste middelen voor eigen gebruik en voor familie en friends van ddb, ddb-gezin, ndp-ers, enz.

  De regering Venetiaan 25 mei 2000 -25 mei 2010 heeft door goed beleid met ondersteuning van ALCOA bauxiet gelden en Nederland de grote schulden vereffend.

  Toen de regeringscoalitie onder leiding van ddb, ndp, hoefdraad, abrahams, jenny simons, graanoogst, bouva, abdul, ronny brunwswijk van de abop, el somo van Pl, Jules wijdenbosch, carl breeveld van du, de bep enz hebben Suriname weer in de huidige grote schulden met heel hoge renten bij crediteuren (inter)nationaal te recht laten komen.

  Bij de aanvang van deze regering werd de huidige regeringscoalitie onder leiding van Z.E. president Chan Santohki met deze grote schulden geconfronteerd, de nyan a moni die de rgeringscoalitie onderZ.E. EL Vene weer in de kas van de staat bracht en alles in balans was baka. boefdraad eerst directeur van CBvS en in de volgende regering ddb was hij minister van Financiën is op de vlucht geslagen en niemand weet waar hij is. Door het Corona-virus en de varianten en de oorlog van Rusland/poetin met Oekrainie is het niet gemakkelijke op geworden. De Olie-en gasprijzen zijn gestegen en daardoor is alles duurder geworden. Suriname heeft ook met deze gevolgen te maken. Suriname worstelt met de aflossing vd grote schulden met hoge renten en de staatskas is leeg voor de vele financiële, economische en sociale uitdagingen op dit moment.

  ddb ea van de 8 december 1982 moorden is door de rechtbank/krijgsraad in Suriname enkele jaren geleden veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf, maar hij is in verzet/hoger beroep gegaan en loopt nog steeds vrij rond, ondank de grote misdaden tegen de menselijkheid en grote criminaliteit/ is veroordeeld voor 11 jaar gevangenisstraf in Nederland. De goederen, vermogen, goud, hout, domeingronden, scalient, et cetera van ddb, ndp-kliek zijn nog steeds niet in beslag genomen.

  De opbouw van Suriname zal afhangen van de Surinamers, hun mentaliteit zullen ze moeten veranderen. Ondernemen moet het sleutelwoord voor alle Surinamers worden. Een goed product maken en verkopen, niet het land zal het voor ons doen, wij zullen het zelf moeten doen. Vertrouwen In Eigen Kunnen.

  Er zijn genoeg kansen in oa, ec-toerisme, visserij, landbouwproducten exporteren en valuta verdienen, pluimvee en valuta mee verdienen, goudsector valuta mee verdienen en rondhout verwerken tot eindproducten en exporteren en valuta mee verdienen, alleen zullen we het zelf moeten doen en valuta mee verdienen. Waar liggen de kansen om valuta te verdienen en wat doen we ermee? Surinamers moeten vertrouwen in eigen kunnen hebben en dat ontbreekt bij vele Surinamers.

  Suriname heeft niet eens een goede goud onderneming, terwijl als al de porknokkers zijn allen voor zich zelf bezig, terwijl als ze zich zouden bundelen in een grote onderneming en op een verantwoordelijke goudsector bezig zouden zijn, zouden ze veel meer geld verdienen en ook een behoorlijke bijdrage leveren aan de economie van Suriname net als Staatsolie Suriname. Let op! De porknokkers betalen ook geen belasting, terwijl al het goud dat in de grond van Suriname zit van Suriname is. Het is dus gewoon diefstal wat deze porknokkers doen.

  Porknokkers verenigen jullie je in een onderneming en ga op een verantwoordelijke manier goud winnen, waardoor jullie meer goud kunnen winnen, meer kunnen verdienen en ook de staatskas behoorlijk kunnen ondersteunen en net zo groot of zelf groter kunnen worden dan Staatsolie Suriname.

  Er is Hoop;
  – De huidige regering is beter met IMF orde te brengen in de grote schulden die Suriname heeft met de crediteuren,

  – Voor de Wilde Kust in oa blok 58 is een Bonaza aan aardolie en aardgas gevonden, dus ongeveer in 2024/2025 gaat er meer valuta het land binnen komen.

  Er zal goed beleid en bestuur moeten zijn en deze huidige regering doet er alles aan om in de huip hopen, grote schulden aan crediteuren, nyam a moni van ddb, ndp, en ndp-kliek.

  Vertrouwen in Eigen Kunnen.

  De export moet stoppen en we moeten onze eigen producten op de markt brengen in de CARICOM

  De mentaliteit van Suriname moet veranderen. Er moeten geen gelukszoekers/arme vreemdelingen naar Suriname komen, maar mensen met valuta, ondernemers waar Surinaamse ondernemers samen mee kunnen werken.

  STOP De IMPORT van producten die we zelf kunnen maken.


  gemodereerd
 3. Het Surinaamse Volk is ern laffe volkje.

  Ze weten wie ze straatarm heeft gemaakt en weten waar deze lafaads en misdadigers en de grootste criminelen van Suriname wonen.

  En ze spelen stoppen hun koppen in het zand.

  In landen als Libie, Irak wisten ze wel raad met de dictators gadafi en sadam hoesein, ook de Fransen wisten raad met de Franse Koning rn bestormen vd Bastillie.

  De Surinamers zijn sufferds en weten niet wie verantwoordelijk is voor hun armoede en ellende.


  gemodereerd
 4. Ala den wisselende wachten, krijgen ze hun geld wel op tijd gestort? Anders als de rest die soms maanden op loon of verhoging moet wachten?

  Pensioen, seti voor life.

  Mo kon suku wan junta in a regering drape jere. Bel me Chan, mi ab dieet advies toe. Ik ben van alle markten thuis


  gemodereerd
 5. De import van goederen die Suriname zelf kan maken en haar eigen bevolking kan voorzien moet stoppen en de productie en export moet vergroot worden.

  De Surinamers spelen Struisvogels en stoppen hun koppen in het zand.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES