Regering stelt platform in voor oplossing problemen rijstsector

6
rijst

President Santokhi heeft met het oog op het verhelpen van de problemen binnen de rijstsector, belanghebbenden ontvangen op zijn kabinet. Partijen hebben zich gisteren gebogen over de pijnpunten en uitdagingen binnen de sector. Dit na een protestactie van de padieboeren vorige week.

Op 23 april zal het staatshoofd een platform installeren om ervoor te zorgen dat de rijstsector beter tot ontwikkeling komt. Hij riep de diverse stakeholders in deze sector op, zoveel als mogelijk samen te werken, zodat problemen sneller aangepakt en opgelost kunnen worden.

Tevens benadrukte het staatshoofd dat de regering niet kan subsidiëren, maar wel kan inkomen met middelen om de boeren een hand te reiken samen met de diverse fondsen die hiervoor zijn opgezet, met name het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA-fonds).

Er werd tijdens deze ontmoeting een richtprijs van SRD 470 bepaald voor padie. Dit zal over twee weken weer bekeken en eventueel herzien worden tijdens de installatie van het platform.

In het platform zullen stakeholders uit de rijstsector zitting hebben. En vanuit de regering zullen de verschillende ministeries zitting hebben.

6 REACTIES

 1. Alweer een platform. De zoveelste. Het komt op me over dat, zodra de regering met de handen in het haar zit met betrekking tot een probleem, ze een platform installeren. Niet om het probleem op te lossen, maar kunstmatig naar de toekomst te verschuiven. Kom op VP Bravo. Je bent tot Universitair afgestudeerd. De oplossing moet je toch voor de hand hebben Even uit de mouw schudden. Laat merken dat je niet dom bent.
  gemodereerd

 2. Tevens benadrukte het staatshoofd dat de regering niet kan subsidiëren….

  Dit heeft alles te maken met een gebrek aan daadkracht en wil om het volk tegemoet te komen. IMF bepaald nu het beleid! Chan moet zich schamen, nadat hij luid heeft geroepen dat ” wo set ing”! Hij kan het niet, minister van bibis ook niet. IMF e set san no en Chan heeft geen moer te vertellen. We laten buitenlandse instellingen bepalen wat kan en wat niet kan. Alleen maar om bij die witte mensen, witte voetjes te halen. Deze regering is slap en heeft geen idee hoe de productie in Suriname op gang te brengen. Alles is weer duurder geworden, nu ligt het aan de gevolgen van de oorlog! Gisteren 85 srd betaald voor een fles zonnebloemolie!

  Dit kan en mag niet zo verder. Regering bedankt u aub en geef anderen een kans om het land te besturen. Wij wachten met smart op uw vertrek
  gemodereerd

 3. De president, tevens voorzitter van de VHP heeft geen keuze dan deze Nickerianen tegemoet te komen. De grootste verkiezingswinst heeft de VHP in dat district behaald en dan moet je de beloftes ook nakomen, desnoods op je knieën.
  gemodereerd

 4. Noemen we ze geen commissies meer?

  Prima, dan zeggen we gewoon platform. No problem
  gemodereerd

 5. konsensie jij lult vanuit Nederland , jou baasje ddb deed helemaal niets , o ja toch , hij stal geld van het volk en vermoorde echte Surinamers , dus deze regering doet tenminste wat , nogmaals jou baasje ddb heeft vanaf 1980 alleen maar ellende gebracht in Suriname en de duivel zal hem spoedig ophalen , hebt jij daar in Nederland met srd betaald voor een fles zonnebloemolie , , lullemeier
  gemodereerd

 6. wat deze regering ook moet doen is al die luie ndp-ers te werk stellen daar , zij hebben ons land vernietigd , dus zet ze aan het werk en degenen die weigeren van die lui gewoon opsluiten in het toilet van de jail , nou ze gaan als nog werken om die toiletten schoon te houden
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.