Man opgepakt die zich voordeed als medewerker ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

7
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) in Suriname roept burgers op om geen geld te geven aan mensen die zich voordoen alsof zij grondpapieren kunnen regelen tegen een vergoeding. Op maandag 4 april jongstleden is een meneer door de beveiliging van de minister van GBB op het terrein van het ministerie aangehouden en overgedragen aan de Afdeling Fraude van de Surinaamse politie.

Hij reed het terrein op, belde zijn slachtoffers en deed zich voor als personeelslid van het ministerie van GBB. Deze persoon heeft een groot geldbedrag van iemand ontvangen, aan wie hij aangaf grondpapieren in orde te zullen maken. De persoon in kwestie is geen medewerker van het ministerie.

Op dinsdag 5 april 2022 heeft zich een soortgelijk geval voorgedaan bij het Domeinkantoor aan de Prins Hendrikstraat. De politie is bezig met het onderzoek om te kijken als er meerdere personen zijn, die zich aan dit strafbare feit schuldig hebben gemaakt.

De mensen die in aanmerking komen voor een bereidverklaring of een beschikking, krijgen een officiële oproep via de Afdeling Voorlichting van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Deze oproep zal middels een bekendmaking via de media gedaan worden. Zij die slachtoffers zijn geworden van deze malafide praktijken, worden opgeroepen om zich aan te melden bij de politie.

Het ministerie doet een dringend beroep op de samenleving om alert te blijven.

7 REACTIES

 1. Wat men niet allemaal verzinnen om aan geld tekomen.

  Wie is nog te vertrouwen in sranang?
  gemodereerd

 2. Inventief. Had die energie maar in iets blijvend, groeiend, en legaal gestopt
  gemodereerd

 3. Zet zn foto en naam dan horen we of er meer mensen zijn opgelicht.
  Hoop mensen die op dit ministerie werken hebben niet eens een perceel.
  gemodereerd

 4. @ Sranang

  Tja, de regering verwacht van een ieder om de buikriem steeds strakker aan te trekken. De oplichters worden steeds creatiever.. ! Gisteren nog een winkel bediende gesproken, die verdiend 100 srd per dag, Dat is niet meer toereikend om de kosten van die dag te dekken.

  Dat criminelen ontstaan in deze misere is te verwachten, op de “eerlijke ” manier red je het niet! Pijnlijk om dat te moeten constateren. Als je het mij vraagt, gooien we de President en zijn gevolg ook in het gevang, wegens wanbeleid….
  gemodereerd

 5. konsensie , het zijn wel jou paarse vrienden he die dit flikken he , en jij zit te lullen man , jij verdient niets daar in Nederland , de Nederlandse regering moet stoppen om jullie uitkeringen en gratis ziekenkosten te geven , hier zou jij niets krijgen , ook niet van jou baasje ddb , ja je zal een gratis kogel krijgen , en jij lult dat jij een winkelbediende hebt gesproken hier in Suriname , het was zeker geen paarse vriend van jou , want die werken niet
  gemodereerd

 6. En die Debby met haar “ze moeten naam en foto’s plaatsen”
  Ze moeten naam en foto’s plaatsen van al die paarse dievenbende. Dan kunnen we allemaal zijn wie ze zijn .
  Dan zie je Debby en Robg op de voorgrond.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.