Advocaat Siebrano vindt dat er enige beïnvloeding van buitenaf is in de zaak

15
Siebrano Pique aangehouden als lockdown overtreder
ARCHIEFFOTO: Siebrano Pique met politie bij zijn vrijlating bij een eerdere aanhouding.

Advocaat Derrick Veira, raadsman van de verdachte Siebrano Pique, zegt desgevraagd aan Waterkant.Net dat naar zijn oordeel in de zaak waarin zijn cliënt Siebrano Pique zich moet verantwoorden voor het beledigen van het Surinaamse staatshoofd, sprake is van enige beïnvloeding van buitenaf.

Het proces dat geleid heeft tot de inverzekeringstelling riekt naar bepaalde beïnvloeding. “Bij de inverzekeringstelling van Pique is het de waarnemend procureur-generaal (PG) die de inverzekeringstelling heeft gelast. Doorgaans gebeurd dit door een waarnemend substituut officier van justitie of officier van justitie die de weekdienst heeft. In dit specifiek geval is het dus de waarnemend PG geweest die de opdracht daartoe heeft gegeven”, aldus Veira.

Bovendien is de bewaring na de rechtmatigheidstoets meteen verleend. Volgens de raadsman kan hij in deze fase van het onderzoek geen verzoek tot invrijheidstelling conform artikel 54a en 54c Sv indienen. 

Pique is op donderdag 3 maart door de recherche van Kapitale Delicten in verzekering gesteld terzake opruiing, belediging van het staatshoofd, smaad en laster. Hij moest zich die dag in opdracht van de politie omstreeks 10.00u aanmelden. Volgens de raadsman was binnen 10 minuten al bekend dat Pique in opdracht van de waarnemend PG in verzekering was gesteld. 

Ook de afdeling Parketwacht was daar aanwezig terzake een openstaande boete van Pique uit 2018. Terwijl deze zaak gaande is confronteerde de politie hem met die achterstallige geldboete van 2018. Hij had toen met een buitenlands rijbewijs gereden en kreeg daarvoor een boete van SRD 750. Indien de boete niet terstond zou worden betaald, staat er een hechtenis op van zes weken. 

Veira had een verzoek op basis van artikel 54a strafvordering ingediend voor zijn cliënt. Echter blijkt dat Pique na zijn aanhouding binnen pakweg 12 uren voorgeleid werd bij een officier van justitie. Vanwege strategische redenen en onderzoeksbelang trok de advocaat het verzoek van de voorlopige invrijheidstelling in. 

“Tot mijn verbazing bleek dat na de rechtmatigheidstoetsing de rechter-commissaris de bewaring in één keer door had verlengd. Dit is naar alle waarschijnlijkheid gebeurd, omdat er in een andere strafzaak, waarin ook het staatshoofd is beledigd, de verdachte vandaag in vrijheid is gesteld. Om daarop te anticiperen heeft het OM zeer waarschijnlijk gemeend om de bewaring meteen te vorderen. Hiermee kan de desbetreffende verdediging geen 54a Sv. instellen noch 54c Sv. Deze verzoeken kan je alleen doen gedurende de inverzekeringstelling”, stelde de raadsman. 

Frappant voor de advocaat is dat Pique reeds in oktober 2020 een aangifte had gedaan tegen de zoon van de huidige president van Suriname. Deze zou Pique via social media hebben bedreigd met enig misdrijf tegen het leven gericht. Piqué die de bedreiging serieus nam stapte naar de politie van Geyersvlijt en deed aangifte. Deze aangifte, althans de zaak tegen de zoon van de huidige president, is volgens de advocaat nimmer onderzocht. Op basis van al deze opgesomde zaken krijgt de advocaat sterk de indruk dat naar zijn mening er sprake is van enige beïnvloeding. 

Pique verklaarde bij de politie dat hij in het filmpje dat viraal gaat, nimmer de naam van de president en van de first lady had genoemd. Zoals hij zelf vertelde bij de politie haalde hij zijn boezemvriend Chan en Mulissa neer die hem moeten betalen. Beiden zitten in het buitenland. In onderstaand filmpje is echter duidelijk te horen dat hij wel degelijk de president noemt als hij zegt “Dan wan MPP s’dong drape lek wan president“. Voor deze zaak werd Pique in de kraag gevat. Hij blijft hangende het onderzoek in bewaring.

15 REACTIES

 1. advocaat huppel de pup , u heeft geen poot om op te staan , u wordt vervangen door …….. en deze …….. is van de ndp
  gemodereerd

 2. Pique verklaarde bij de politie dat hij in het filmpje dat viraal gaat, nimmer de naam van de president en van de first lady had genoemd. Zoals hij zelf vertelde bij de politie haalde hij zijn boezemvriend Chan en Mulissa neer die hem moeten betalen. Beiden zitten in het buitenland. In onderstaand filmpje is echter duidelijk te horen dat hij wel degelijk de president noemt als hij zegt “Dan wan MPP s’dong drape lek wan president“. Voor deze zaak werd Pique in de kraag gevat. Hij blijft hangende het onderzoek in bewaring.
  ===========================================
  Ondanks het harde bewijs probeert hij nog onderuit te komen, echte ndp manieren, de echte leandro’s of na fa deh beng kareng.
  gemodereerd

 3. Kijk eens aan. Piqué word voor iets opgepakt, waarvoor een ander vrijspeL heeft, zelf na
  aangifte. Fa de a man kies eng bigi hap. A ne kis schoonmoeder moro.

  Een dommie zei in een andere piqué post dat de mw wiens tanden 1,5 m afstand houden van elkaar, zijn raadsman wordt😅😅
  Weet die dommie wel wat een strafpleiter is?

  Anyway..

  Werkt de politie/ pg op eigen houtje aangezien er eerst aangifte gedaan moet worden voor men over gaat tot meldplicht en arrestatie? Heeft chan3ka gebeld vanuit Belize? Of deed WAP Mel de aangifte? Kande na schoonmoeder noh?

  BIJZONDER DAT DIT allemaal ZO SNEL GEBEURD. NOOIT SU E WROKO SO SNEL, ZIT NIET ID DNA.
  ZORG, KIDS, VERSTANDELIJK, FYSIEK BEPERKTEN EN BEJAARDEN, WORDEN AAN HUN LOT OVERGELATEN. ER IS GELD GELEEND EN ONTVANGEN GEEN VD EERDER GENOEMDE GROEPEN MERKT HIER WAT VAN. KIDS VALLEN ALS DODE MUSSEN NEER, DAT A KA NO MAN HAASTIE MEK IN ORDE. Dies WEL?

  STEL VERVLOEKTE SATANS BIJ ELKAAR
  gemodereerd

 4. De advocaat heeft inderdaad gelijk, dat er beïnvloeding van buitenaf is, maar dat is dat Sibrano wordt aangestuurd door een politieke partij om dit soort acties te voeren.
  Hij getuigt niet van lef/moet, doch van achterlijkheid.
  Mensen oproepen om wapens te kopen en allerlei zaken uitkramen, die hij niet kan bewijzen.
  Misselijk stuk vreten dat hij is.
  Hij gaat hier de grens van alles over.
  gemodereerd

 5. Beste famiri, ”zo vader zo zoon”, druga baas de oproerkraaier is toch zijn vader?
  Neks no fout, wacht ff papa Deletion gaat je komen redden. FF geduld a.u.b.
  gemodereerd

 6. Deze superlul is dus een notoire recidivist. Fraudeert met rijbewijzen, betaald zijn boetes niet en liegt vervolgens over zijn teksten in het filmpje wat hij zelf online zet. Deze hersenloze paarse rioolrat is een geesteszieke, paranoide en geindoctrineerde Bouta-likker. LOCK HIM UP! Dit soort gevaarlijke gekken moeten NOOIT meer in de buitenlucht los gelaten worden.
  gemodereerd

 7. Allen,

  Invloed van buitenaf of niet, je bent strafbaar als je de President beledigd.
  Wet telt voor iedereen, maar sommige mensen hebben lak aan de wet.
  Daarom zijn er zoveel rovers hier in Suriname, ze hebben lak aan de wet.
  Opsluiten voor lange periode.

  SUCCES
  gemodereerd

 8. Gelukkig is de toepassing van artikel 54 is mislukt. Iemand luistert eindelijk.

  De wijziging van het Surinaams burgerlijk wetboek is vorige week, met 42 stemmen vóór door het DNA aangenomen. Finally!

  Langzaam maar zeker.
  gemodereerd

 9. We weten allemaal wat er in Su gebeurt. Hoop dat er 10.000 mensen iets zeggen dan hft de politie werk.
  gemodereerd

 10. Beste famiri, wie dat ook mogen zijn. Harm heeft het waarschijnlijk over zijn ndpsekte, ik behoor niet tot die famiri. wie is je famiri harmpie?
  De held van rob is verworden tot een laffe hond. Tot een grote poepzak, die bang is geworden.
  wat een schijthond is die heer Pikee Sobranie , haha die pony toch ze schijt in der bijlmer.
  gemodereerd

 11. De eerste vraag die in mij opkwam is,wie heeft aangifte gedaan,Chan of misschien Melissa?
  De indruk ontstaat dat de pg de aangever en tegelijk de insluiter is rara hoe kan.
  Dat Piqué helemaal fout is is voor een ieder duidelijk, maar het is de manier van aanpak door de justitie.
  Lijfwachten van brunsi mishandelen en beroven een journalist waar brunsi erbij staat en maar toekijkt om daarna doodleuk te gaan staan liegen in DNA.
  Voornoemde zaak wordt op een stuntelige manier afgehandeld door de pg die ook nog de feiten komt bagatelliseren en nu wordt er overduidelijk klasse justitie toegepast,is er hier nog sprake van trias politica verdomme niet…
  gemodereerd

 12. Bij het openbaar ministerie is er sprake van een hiërarchie. Als de officier van justitie zijn werk niet doet kan zijn meerdere hem overrulen. Een waarnemend substituut is vaak een politieofficier. Misschien connecties met een bepaalde paarse partij. Waarom is eigenlijk dit figuur bij al zijn acties nooit eerder gearresteerd voor de niet betaalde boete, dat is toch niet deze keer plotseling opgemerkt?
  gemodereerd

 13. Onbeschofte vlegel. Uit een mpp ben je geboren. Dat je datzelfde onderdeel van een vrouw zo uitscheldt zegt al veel over je opvoeding en de environment waarin je bent opgegroeid! Datzelfde onderdeel heb je zelf ook nodig voor je behoeften tenzij je gay bent! Je moet opgesloten blijven en de sleutel moet weggegooid worden! Asociale onbeschofte nietszeggend geval.
  gemodereerd

 14. Wat hij deed was een enorme explosie – een grote vulkaanuitbarsting – van verbaal geweld plegen. Als men dit onbestraft laat, dan kan men net zo goed het netjes opvoeden van kinderen stoppen.
  gemodereerd

 15. ai na miiiiiiii , , , , jij zal straks ook opgepakt worden en minstens 30 dagen vast zitten , je vriend pique vergalde de president en zijn vrouw met zijn stem , maar jij vergalt de president en zijn vrouw met de pen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.