Twee advocaten en twee burgers in vrijheid gesteld na jagen op Flamingo’s

15
ibis bigi pan
Archieffoto Ibissen te Bigi - Pan - (c) Nickerie Bigi Pan Facebookpagina

Twee advocaten en twee andere burgers die afgelopen weekend zijn aangehouden in het Bigi Pan gebied voor jagen op Flamingo’s, zijn intussen op verzoek van hun advocaten in vrijheid gesteld. Dit bevestigt advocaat Matawlie tegenover Waterkant.Net. 

Tijdens surveillance betrapten alerte jachtopzieners twee mannen te weten advocaat D.M. en zijn medewerker S.G. op heterdaad in het Bigi-Pan gebied. Bij een ingesteld onderzoek werden twee doodgeschoten Flamingo’s en twee illegale jachtgeweren in hun bezit aangetroffen.

Beide verdachten werden samen met de vogels en jachtgeweren overgedragen aan de politie van Paradise. Na afstemming werden advocaat D.M., en zijn medewerker in verzekering gesteld. 

Bij nader onderzoek bleek dat er vier personen op jacht waren. Twee zaten hoogstwaarschijnlijk in een boot. Die twee laatste te weten advocaat S.B en een burger werden zondag ook aangehouden en in verzekering gesteld. 

Advocaat Matawlie zegt dat alle jachtgeweren middels een vuurwapen machtiging zijn gedekt. Nadat zij bericht kregen dat hun collega’s zijn aangehouden voor jagen op beschermde vogels, togen zij vanuit Paramaribo naar Nickerie om rechtsbijstand te verlenen.

Na het invrijheidstellingsverzoek op basis van artikel 54A werden zij allemaal zondag laat in de avond in vrijheid gesteld door het Surinaamse Openbaar Miniserie. 

15 REACTIES

 1. Raar dat deze mensen op een zondag voorgeleid zijn geworden bij de rechter-commissaris en anderen moeten heel lang wachten om voorgeleid te worden!!!!!
  gemodereerd

 2. Echt kansloos

  Ik walg echt van de gang van zaken.
  Een echte failed state, a mang no lei nooit
  gemodereerd

 3. Al de voorbarige reacties en gespeelde verontwaardigingen laten zien hoe men op nieuws uit Sranan reageert. Altijd zo negatief alsof de zaak hen persoonlijk raakt.
  Een ding staat vast: Sranan sma kunnen in de ogen van buitenlanders nooit iets goeds doen, spelen altijd op de man in plaats op de bal sari tori. Dacht altijd dat Calvijn Nederlands was maar klaarblijkelijk heb ik mij al die tijd vergist.

  Deze zaak is duidelijk op een goede sociale wijze afgewogen en afgehandeld, het zijn geen ordinaire criminelen.
  gemodereerd

 4. Je bent erbij en men doet iets illegaal en je staat erbij en kijkt ernaar. Het ergste is dat ze hoop van die beesten schieten en maar paar meenemen. Ze schieten ze voor de lol. Walgelijk.
  gemodereerd

 5. Deze artikel 54a geldt alleen voor friends and families.snel dit artikel verbranden.Er is een levendig handel met de OM, WAT VEEL GELD AAN HUN OPLEVERT.Leve de klasse justitie in Suriname.
  gemodereerd

 6. Pony, het maakt niet uit of je zwerver bent of advocaat. Als ze op beschermde vogels schieten hebben ze dezelfde criminele daad gepleegd en zouden ze door de politie en de rechterlijke macht op dezelfde manier aangepakt moeten.worden.
  gemodereerd

 7. Wisten deze advocaten niet dat flamingo’s tot de beschermde vogels behoren? Of keken ze de andere kant op? Misschien werden ze ook onder schot gehouden, toen er gericht op deze prachtige dieren werd geschoten! Ze zijn even schuldig aan dit strafbaar feit. Je zal maar een zaak bij ze hebben lopen….
  gemodereerd

 8. Vraagje:
  Wordt de flamingo opgegeten of wordt het voor de sier (opzetten) doodgeschoten?

  Is een serieuze vraag. Ik heb namelijk nog nooit gehoord van flamingo’s eten.
  gemodereerd

 9. Zijn deze criminele advocaten door hun collega’s bevrijd?-
  Zijn we ons om die reden bij justigaan nestelen om vriendjes uit het gevang te houden/halen⁉️Een arme stroper die dit als illegaal middel van bestaan zou uitoefenen had zeker langer moeten brommen. Ik hoop dat de zaak tich voor de rechter verschijnt. En dat deze criminelen toch behoorlijk gestraft worden.
  gemodereerd

 10. Henkes 28 februari 2022 Bij 18:36
  Pony, het maakt niet uit of je zwerver bent of advocaat. Als ze op beschermde vogels schieten hebben ze dezelfde criminele daad gepleegd en zouden ze door de politie en de rechterlijke macht op dezelfde manier aangepakt moeten.worden.@@@

  Absoluut, mee eens, er mag geen onderscheidt gemaakt worden in rechtspreking over dezelfde criminele daad. De RC maakt ook geen onderscheidt in haar rechtspraak. De mannen hebben elk een boete gehad.

  Deze zaak is onderzocht en afgewogen door beëdigde functionarissen en afgewikkeld met de tools die zij van de wetgever hebben gekregen. Je mag je twijfels hebben over een afhandeling, ik neem aan dat het gedocumenteerd is, dus iedereen die het niet eens is met deze afwikkeling mag een verzoek indienen voor een “eerlijke” rechtsgang.

  Ravsoe, dit moet je aan de RC vragen, waarom hij zondag is komen opdraven. Ik heb geen verklaring. Ik kan mij wel voorstellen dat een RC haast kan hebben met een zaak, dat hij vindt dat hij/zij buiten de reguliere werktijd kan optreden. Misschien ziet hij dit als een bijzonder geval. Ook hier is een afweging gemaakt door een beëdigde ambtenaar in functie. Ook hier kan je je twijfels hebben.
  gemodereerd

 11. AskingForAFriend 28 februari 2022 Bij 23:19
  Vraagje:
  Wordt de flamingo opgegeten of wordt het voor de sier (opzetten) doodgeschoten?

  Is een serieuze vraag. Ik heb namelijk nog nooit gehoord van flamingo’s eten.
  ======
  In Nickerie wordt het heel vaak gegeten. Daal met rijst en flamingo in massala met flink wat peper. Die rijkelui eten het vaak bij een borrel. Droog gebakken flamingo in massala en een goldlabel. Geef mij liever een boesdoksie hoor.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.