Ministers en DNA-leden bezoeken WML opvangcentrum ‘Hadassah’

2
Opening van Hadassah Opvangcentrum een feit
Archieffoto - Opening van Hadassah Opvangcentrum.

Sinds 1997 zet stichting Weid mijn lammeren zich in voor het welzijn van kinderen in nood in Suriname. Hierbij focust zij zich in het bijzonder op de hulpverlening en bescherming van kwetsbare kinderen. Maandagmiddag brengen assembleevoorzitter M. Bee, minister Vorswijk, minister Ramsaran en DNA leden M. Huur en O. Kanape een bezoek aan het Hadassah Noodopvangcentrum van stichting Weid mijn lammeren.

Het WML opvangcentrum ‘Hadassah’ is in 2020 opgericht. Het is een toevluchtsoord  met 12 woonunits met gratis opvang, noodhulp en intensieve begeleiding voor dakloze alleenstaande moeders en kinderen. De opvang bestrijkt een duur van twee jaar waarbij er wordt gewerkt aan de mentale gezondheid en economische zelfredzaamheid. Helaas zijn de  moeders gedemotiveerd en wanhopig door het gebrek aan een toekomst perspectief. Want al zouden ze een eigen baan hebben, hoe kan een alleenstaande werkende moeder zich bij de huidige prijsontwikkelingen ooit een eigen huurwoning of koopwoning  permitteren?

Tijdens het bezoek zullen  de Hadassah moeders  hun situatie voorleggen aan de voorzitter van De Nationale Assemblee dhr Marinus Bee, minister Uraiqit Ramsaran van Sociale zaken en Volkshuisvesting en Minister Dinotha Vorswijk van Grond en Bosbeheer.  De kinderen van Hadassah zullen hierbij een petitie aanbieden. Aan het eind volgt een rondleiding door het Hadassah opvangcentrum annex groentetuin, computerruimte, naaiatelier, bibliotheek, Kantine, Kopieerservice en buurthuis.

Datum:  maandag 28 februari ’22
Tijd:      17.00u 
Locatie:  Santopolderweg 5, Wanica

2 REACTIES

  1. Het zou mooi zijn als jullie er naartoe waren geweest en een plan op tafel hadden gezet. Maandelijks een bedrag geld, helpen bij nog meer ruimten. Hier moesten Bibis minister en Fin minister gaan.
    gemodereerd

  2. ach debby , kun jij wel lezen , dit opvangcentrum is in 2020 opgericht , en 18 maanden later is het opengesteld , kon jou baasje dat niet eerder realiseren , hij had zeker geen hart voor kwetsbare kinderen , dus het klopt jou baasje had ook geen hart voor het volk , en daarom is er nu bijna niets , of heel duur , maar het zal jou toch een worst zijn daar in Nederland
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.