Opening van Hadassah Opvangcentrum een feit

6
Opening van Hadassah Opvangcentrum een feit
Archieffoto - Opening van Hadassah Opvangcentrum.

Het Hadassah Opvangcentrum van stichting Weid mijn lammeren is woensdagmorgen geopend. De openingsceremonie, door de onthulling van het naambord werd verricht door de Districtscommissaris Suraksha Hirasing. De DC dankte het team van stichting Weid mijn lammeren voor hun inzet voor dakloze kinderen, vrouwen in nood en alleenstaande moeders. De stichting zorgt heden voor de huisvesting, het welzijn en de begeleiding van 35 kwetsbare kinderen en vrouwen.

Pastor Sila Wong Swie San bracht een kort Bijbelwoord gebaseerd op Jeremiah 29 vers 11 waarbij de bewoners werden bemoedigd om te gaan voor een hoopvolle toekomst. Gloria Lie Kwie Sjoe, initiatiefnemer van het Hadassah centrum en algemeen WML directeur dankte alle donateurs, vrijwilligers, voorbidders en vrienden die hebben meegeholpen aan het ontstaan van het nieuwe centrum. Het is gevestigd aan de Santopolderweg.

Het Hadassah centrum is vernoemd naar een bloem die in staat is te bloeien in een zeer droog klimaat. Ook is Hadassah een verwijzing naar een Hebreeuws meisje meer bekend als Esther zij werd geboren als wees. Door haar schoonheid en karakter werd Hadassah een beroemde, heldhaftige en geliefde koningin van haar volk.  

De begeleiding van de gezinnen en vrouwen is een uitdaging waarbij de ministeries BIZA en Sozavo aan stg WML hun ondersteuning verlenen. Vertegenwoordigers van de beide ministeries waren aanwezig en feliciteerden het WML bestuur met de mijlpaal.  Lie Kwie Sjoe gaf aan dat inwonende jongeren en vrouwen een traject doorlopen waarbij ze worden begeleid naar zelfstandig wonen en leven in de maatschappij.

Apostel Kenneth Kasanpawiro zegende het centrum en haar bewoners in door middel van gebed.

Het Hadassah centrum bevat 7 woonunits die elk compleet zijn ingericht. Onder andere Kirpalani NV heeft voor dit doel wasmachines, koelkasten en gasfornuizen geschonken.  De units hebben elke twee tot drie slaapkamers. Voor de kinderen is er een ruime speeltuin, bibliotheek en buurthuis ter beschikking.

In het centrum is er een naai atelier waar de vrouwen aan de slag kunnen om een eigen inkomen te verdienen. Ook is stichting Weid mijn lammeren van plan om een groentetuin op te zetten. Sinds 1997 zet stichting Weid mijn lammeren zich in voor het welzijn van het Surinaamse kind.

De interkerkelijke stichting draait een kinderdagverblijf, peuter en kleuterschool ( opvangcapaciteit 185 per dag). Ook worden er trainingen en activiteiten voor kinderen en kinderleiders ontplooit in stad, district en binnenland. Door de grote nood en vraag naar veilige opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld, misbruik en woningnood is men begonnen met de bouw van een speciaal opvangcentrum voor deze doelgroep. 

6 REACTIES

 1. Jammer hoor, mannen. Is alleen voor kwetsbare vrouwen en kinderen. Mannen zijn niet kwetsbaar, die zijn meedogenloos, de veroorzaker van alle ellende, altijd de schuldigen in elke issue, de wortel van het kwaad, de seksueel belustigen. Absoluut geen plaats voor mannen. Want vrouwen zijn slechts de slachtoffers.
  Ben blij voor Hadassah, maar als je man bent moet je maar op straat blijven, hoor?
  gemodereerd

 2. Heel mooi dat aan deze groep gedacht wordt en niet aan hun lot wordt overgelaten.
  Trouwens als de vader voor de bevalling overlijd en moeder tijdens de bevalling, dan wordt het kind wel als wees geboren. Soms wordt een kind zelfs gehaald als de moeder in coma is. Gelukkig gebeurt dat niet vaak.


  Maak melding

 3. @Mango 19 november 2020 At 10:18

  Met je ondoordachte reactie maak je de bijzaak tot hoofdzaak!!
  1- De hoofdzaak is dat een kwetsbare groep wordt opgevangen.
  2- Ondoordacht omdat veel vrouwen vroeger overleden bij de geboorte en er ook toen veel alleenstaande zwangere vrouwen waren.

  Een goed initiatief moet je niet vervuilen door triviale opmerkingen. Dat geld ook voor enkele andere poster die blijkbaar graag hun eigen naam op internet lezen.


  Maak melding

 4. Mango 19 november 2020 At 10:18
  Halloooo. Niemand is als wees geboren. Je Kunt alleen wees worden NA je geboorte.

  Mango
  Niet waar je kunt ook als wees geboren zijn.
  Bijvoorbeeld
  Ze hebben het kind gehaald terwijl de moeder dood is verklaard en het kind operatief is gehaald. Dus was is het kind nog niet geboren terwijl beide ouders niet meer leven.

  je spreekt van:
  een halve wees als één der ouders is overleden
  een hele wees als beide ouders zijn overleden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.