Commissie voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen geïnstalleerd

8
Commissie voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen geïnstalleerd

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft de commissie voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG) officieel geïnstalleerd. De installatie vond plaats op 25 februari 2022 in de vergaderzaal van het ministerie. De commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van alle 17 ministeries, zal ervoor zorgen dat de SDG’s geïmplementeerd zullen worden op elk ministerie. 

De SDG-commissie wordt belast met de inventarisatie en rapportages binnen de ministeries naar de regering toe. “Het doel van de SDG’s is om een leidraad te vormen in het nationaal en internationaal beleid van Suriname”, zei minister Ramdin tijdens de installatieceremonie. De werkgroep is ook belast met het produceren van een actieplan m.b.t. de implementatie van de SDG’s. Dit zal ervoor zorgen dat knelpunten en indicators van de Duurzame Ontwikkelingsdoelens geïdentificeerd en aangepakt kunnen worden. Alles dat gedaan wordt onder beleidsformulering zal afgeleid worden van deze doelstellingen. 

Het ministerie van BIBIS zal de commissie ten volle ondersteunen bij dit project. Er zal een platform komen voor de samenwerking met het bedrijfsleven en de private sector. De samenwerking tussen Nederland en de United Nations Suriname zal een bijdrage leveren ter ondersteuning van het project. Met het voorzitterschap van de Caricom in beeld zal Suriname dit jaar voor het eerst de SDG’s presenteren. Dit zal geschieden tijdens een Caricom-meeting in juli. Minister Albert Ramdin vindt het belangrijk dat Suriname een bijdrage levert aan de uitvoering van SDG’s binnen en buiten de Caricom. Volgens de bewindsman is het zaak goed leiderschap uit te stralen als land.

8 REACTIES

 1. ” …
  Vele Surinamers vinden juiste informatie verzamelen en verwerken te veel werk, ze vinden het moeilijk moeilijk. Zij zullen nooit het nut van commissies en onderzoeken begrijpen maar kiezen eerder voor pur bruku weer bruku.

  Goede informatie kan een oorzaak zijn van een goede beslissing.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. Alweer de zoveelste commissie. Een commissie van bedweters ??? …. lullen en nogmaals lullen … als uiteindelijk resultaat … een nietszeggend rapport dat in een bureau lade verdwijnt.

  Ben benieuwd wie de commissie leden zijn.
  Wie is de voorzitter van deze commissie.
  Zal zeker een vrouw/man zijn, die op de minister van Bibis lijkt.

  Hr. Idris Naipal { wiens brood men eet, diens taal men spreekt } … graag uw reactie op de “nietszeggende zinnen” hierboven vermeld.
  gemodereerd

 3. …….. Minister Albert Ramdin vindt het belangrijk dat Suriname een bijdrage levert aan de uitvoering van SDG’s binnen en buiten de Caricom. Volgens de bewindsman is het zaak goed leiderschap uit te stralen als land.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Volgens de bewindsman is het zaak goed leiderschap uit te stralen als land …. met Santokhi als president??? Waar heeft die goeie man het over ???? Minister Ramdin u bent de lamme die de blinde lijdt of moet leiden.
  gemodereerd

 4. “Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft de commissie voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG) officieel geïnstalleerd.”

  Waarom die engelse afkorting?? Het kan toch gewoon de Commissie duurzame ontwikkelingen worden genoemd?? Een Sdg?? Waarschijnlijk is die engelse titel zogenaamd geweldig…
  gemodereerd

 5. Als je alleen maar de vragen van sommige lieden hier ziet, weet je al dat ze er totaal geen verstand van hebben….
  gemodereerd

 6. Kijk ze werken, ze werken. Komisch

  Zo wordt die imf 85 miljoen duku verantwoord. Kleinschalige boeven commissies, komen nu als paddestoelen uit de grond

  Blijven jullie blind doen jere, aw set eng gi unu
  gemodereerd

 7. En daar gaan we weer. Commissie nummer 1002. De volgende commissie moet eentje zijn die alle voorgaande commissies moet evalueren, dus commissie nummer 1003. Commissie nummer 1004 moet verslag uitbrengen aan wo set eng. En commissie nummer 1005 moet alle commissies ontbinden.
  gemodereerd

 8. ha ha die paarse aanhangers hier zijn van de trekhaak geschoten , ja dat krijg je als je niet deskundig bent en niet weet wat een trekhaak is , zijn jullie in een trens beland , o ja in Nederland noemen ze dat toch een beek of sloot toch
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.