Bonden bij Justitie en Politie krijgen mandaat leden om samen te bundelen  

6
Bonden bij Justitie en Politie krijgen mandaat leden om samen te bundelen  
Ministerie van Justitie en Politie in Suriname.

De bonden die onder het ministerie van Justitie en Politie ressorteren te weten het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), hebben mandaat van hun leden om een samenwerkingsband aan te gaan. 

De bovengenoemde bonden hebben maandag een algemene ledenvergadering (ALV) belegd. Dit om de leden goedkeuring te vragen om samen te bundelen met het oog om in het vervolg samen te onderhandelen met de werkgever over van de belangen van de leden. De leden hebben hun bestuur mandaat gegeven om samen te bundelen en een vuist te vormen.

De bedoeling is dat de belangen van alle leden gelijkmatig uitgevoerd worden. Er zijn vaste afspraken gemaakt waarbij de voorzitters van alle vier bonden gezamenlijk de pijnpunten met de minister van Justitie en Politie aan tafel zullen bespreken. Er zal niet meer afzonderlijk gecommuniceerd worden met de werkgever. Alle voorzitters zullen vanaf nu deze instructie opvolgen en uitvoeren. 

Vernomen wordt dat op maandag 28 februari een persconferentie wordt belegd, waarbij de voorzitters van de bovengenoemde bonden aan het woord zullen komen om de samenleving te informeren over de gang van zaken. 

6 REACTIES

 1. En wie word de opperleider van al de voorzitters die nu van plan zijn om samen te smelten, zal het Atompai zijn of meneer Eijck? ?? heel vreemd deze move zo vlak voor 25 februari.
  gemodereerd

 2. Vager dan vaag en een gevaarlijke tendens!

  De enige missie v aaitompie is om de minister weg te werken. Dat geeft hij zelf aan in een interview. (Bron:de West). Meneer is boos omdat in zijn optiek, de allerbesten zijn vervangen. Ooh en wie is in het afgelopen decennia in gebreke gebleven om meer professionals op te leiden.

  Wat is de dubieuze rol v Holland. Het lukt niet eens om in je eigen land een goede cao te klaren, maar je zit aan tafel bij een nog dubieuzere bondsman als wat? Aangezien de één na de andere corrupte Hollandse politie topper op non-actief wordt geplaatst, vind ik de bemoeienis uiterst vreemd. Voorzichtigheid is geboden.

  Daarnaast hebben al afzonderlijke groeperingen de afgelopen periode midden in een pandemie gestaakt en meer loon ontvangen. PI heeft zelfs geld ontvangen, maar geweigerd om deel te nemen aan de parade. Dus hoeveel willen ze nog meer….

  Wat zit hierachter, want teveel macht bij één persoon die aantoonbaar ongeschikt is, is smeken om problemen.

  Anyone!
  gemodereerd

 3. De belangrijkste voorwaarde is is dat bonden politiek kleurloos moeten zijn. En dus geen ronselaars van een politieke partij of van een of andere opportunist of profiteur !

  Vakbonden en consumenten organisaties mogen dus geen politieke voorkeuren aansmeren aan hun leden !

  Het moet de leden duidelijk worden gemaakt wat de functies zijn van vakbonden en consumenten organisaties. Leden moeten weten wanneer een vakbond buiten zijn boekje gaat !
  Een oprechte vakbond is politiek neutraal en zet consequent de belangen van haar leden centraal ongeacht welke politieke partij aan de macht is !

  Alle paarse vakbonden moeten sowieso ontmanteld en onschadelijk gemaakt worden !

  Wi mus seti kondre bun, wi no sa frede !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Bonden bij Justitie en Politie krijgen mandaat leden om samen te bundelen.

  En dan kunnen ze ook samen BUNDELEN om het gebouw bij het artikel een likje verf te geven.
  Want het gebouw ziet er heden ten dagen echt niet naar uit.
  Maar het is alom bekend, dat ze nimmer de gebouwen in Suriname wensen te onderhouden.

  En nu gaan de bonden van het KPS, KBS en BBS samen bundelen om met één (MOND) hun problemen op tafel te leggen bij het ministerie van Justitie en Politie.

  Maar vandaag verscheen het volgende artikel in de media over Suriname.
  Politiebond: ‘Suriname dreigt ten prooi te vallen aan georganiseerde misdaad’.
  Bron: (ad.nl)

  NOODBRIEF: De Nederlandse Politiebond (NPB) slaat alarm. Als ons land niet investeert in de Surinaamse rechtsstaat, dreigt het land ten prooi te vallen aan de georganiseerde misdaad. ,,We moeten iets doen, het is nu of nooit”, zegt NPB-voorzitter Jan Struijs.

  Ik hoop dat dezelfde NPB-voorzitter Jan Struijs, ook het zelfde mag vertellen over de recente ontwikkelingen in Nederland m.b.t. de ZWARE CRIMINALITEIT.
  Jammer dat Burgemeester Ahmed Aboutaleb, hem niet recent mee heeft genomen voor een kort bezoek aan Colombia.
  Burgemeester Aboutaleb naar Colombia om cocaïnehandel: ‘Treft heel Europa’
  gemodereerd

 5. wij hebben het al vaker gezegd alle vakbondsleiders zijn paars en Surined al deze gasten gaan hun baas eren op 25 februari bij het revo monument , zou ons benieuwen of de politie daar gaat ingrijpen er zullen wel meer dan 50 daar zijn , een mooie test voor de politie , want zaterdag is er ook iets te doen in ocer
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.