OPINIE: Welles/Nietes!

16
Beeld: Facebook page Welles

[INGEZONDEN] – Nooit gedacht dat ik over dit trieste verhaal ooit een column zou kunnen schrijven, iets wat ik altijd heb vermeden. Puur om het feit dat ik persoonlijk vind, dat je mensen die het zwaar hebben qua ziekte met rust moet laten.

Maar ja ik ben ook maar gewoon Appie en ook mens en dan gaan bepaalde uitspraken soms ook bij mij door merg en been, sterker nog het raakt de krater van mijn persoonlijke vulkaan tot op het irritatie niveau en komt de eruptie.

Het gaat niet om de persoon die ik straks heel veel sterkte zal wensen met haar strijd tegen deze vreselijke ziekte hoor, want die wil ik juist alle rust geven. Het gaat mij meer om de wezens die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, zonder man en paard te noemen.

De laatste dagen is er veel te zeggen omtrent de 18e rangs acteur Ruben Welles op social media en in mijn ogen, geheel terecht ook. Ik zeg altijd maar een slechte acteur kan niet ineens een wonder verrichten.

Deze man heeft het vast allemaal goed bedoeld hoor, maar om in november 2021 met een Jip en Janneke tekening op tv te durven komen waarop hij uitlegt dat suiker en vetten slecht zijn voor kanker en wat zelfs kanker kan tegenhouden, kan mij als NIET arts noch FB-dokter totaal niet bekoren.

Maar enfin voordat je een uitspraak gaat doen moet je eerst informatie inwinnen en dat heb ik ook gedaan en het blijkt dus dat een (en ik haat dit woord) kankerpatiënt juist suiker nodig heeft om zijn of haar energie te kunnen behouden. Dus dan vraag ik mij af van welke tegeltjes wijsheid deze 18e rangs acteur dit vandaan heeft.

Het enige wat ik te horen krijg, is dat hij in overleg met de “specialist” (mag aannemen dat het hier een oncoloog betreft) zonder naam, tot dit besluit is gekomen. Waar hij niet alleen zijn lieve vrouw de moeder van zijn kinderen maar ook nog anderen op het totaal verkeerde been heeft gezet en vervolgens zelf op safari is gegaan in de kanker jungle der kwakzalvers en met dit Eureka naar buiten is gekomen.

Deze man weet totaal niet wat hij zegt en gaat nu de schuld schuiven in de schoenen van de mensen die hem nu zwaar bekritiseren op social media (Iets waar blijkbaar alles voor hem om draait). Auw, tja en dan trap je deze meneer tegen het verkeerde been en krijg je vervolgens na een emotioneel interview van zijn vrouw een smeekbede van hem op Facebook. Een post waar menig narcist jaloers op mag zijn. In elke zin staat het woord IK en dat tig keer achter elkaar en kan het nog erger denk je dan? Jawel, afsluiten met je eigen foto. Dit is niet alleen triest te noemen het zelfs nog erger.

Daarom is mijn boodschap aan alle mensen die aan deze vreselijke ziektes lijden, luister naar je dokter en zeker niet naar het onzinnige gelul van hem of anderen, want je maakt families hiermee die het al zwaar hebben met dit leed totaal kapot. Zij blijven achter met het verdriet en dagen, weken, maanden of jaren vol tranen.

Waarom? Puur omdat een kwakzalver het zogenaamd beter wist dan de specialist vooralsnog zonder naam, mocht zijn of haar naam naar buiten komen en hij of zij daadwerkelijk heeft gezegd wat Ruben Welles met zijn Jip en Janneke tekening heeft uitgelegd, dient hij of zij direct voor de medische tuchtraad te verschijnen en ontheven te worden van zijn of haar taken.

Meer woorden wil ik eigenlijk niet meer kwijt aan deze pedante 18e rangs acteur en al die andere kwakzalvers hoor. Ik zei zaterdag 19 februari 2022 al dat het nu wel Welle(tje)s is en daar blijf ik ook dan ook bij.

Rest mij en dat meen ik uit de grond van mijn hart aangezien ik denk aan de mens en niet zoals al die FB-doctoren en al die andere kwakzalvers aan hun portemonnee. Wil ik Cheryl Rijger en al die anderen mensen die er zijn ingetrapt heel veel sterkte toewensen. Ik kan slechts een voorstelling maken door welke hel jullie moeten gaan en daarom wens ik jullie veel sterkte, kracht en liefde toe en please blijf luisteren naar de mensen die er ECHT verstand van hebben. Lobi.

p.s. dit is absoluut niet bedoeld voor sensatie of om iemand zwart te maken, maar puur omdat ik vind dat je over de ruggen van ernstig zieke mensen geen misbruik moet maken.

Warme groet,

Appie König

16 REACTIES

 1. Dus aan de hand van hoe het geschreven is had ik al een voorgevoel van wie de schrijver zou moeten zijn……. En toen las ik “groetjes appie könig”😂😂😂 en precies daar zag ik yet ” ik ken mijn mensen al te goed😬
  gemodereerd

 2. Aangezien geen enkele arts precies weet hoe kanker succesvol te behandelen, kan en mag niets uitgesloten worden. Dus ook suiker als boosdoener mag niet worden uitgesloten.
  Ik durf te beweren dat een maand lang alleen op noten-fruit-zaden-melk(producten) leven ook een positieve bijdrage kan leveren als behandeling.
  gemodereerd

 3. Ik hoop dat Cherryl dr social account allemaal opheft om de stress te ontwijken, leuke dingen doet met dr kleintjes, en schrijven in een dagboek.
  Ze mag ook schrijven over haar leven vanaf geboorte zodat haar kids dat eens hebben mocht ze komen te overlijden voor ze volwassen zijn. Laat dat gehaal en trek. Je gezondheid staat op nr 1 en je hebt rust nodig. Stay strong want je hebt je kleintjes.
  We blijven bidden vr je. Je gaat moeilijke en vooral dure tijd tegemoet. Medicijnen vr kanker zijn er niet allemaal.
  gemodereerd

 4. Appie , ook ik sta volkomen achter je.
  Op Google staat voor elke kwaal / ziekte zoveel informatie op medisch gebied, die wetenschappelijk bewezen is. Je moet wel de goede website hebben bijv Kanker.nl of Hematon.nl speciaal voor lymfeklieren.
  Ook op deze website kun je ervaringen lezen van lotgenoten.
  gemodereerd

 5. Het ergste wat een mens ken treffen in het leven is mi een ongeneeslijke “dodelijke” ziekte. Als patiënt en omgeving van de patiënt doe je er van alles aan om de ziekte en de therapie(n) zo dragelijk te maken. Het is een tijd van wanhoop en zoeken en blijven zoeken naar die ene speld in de hooiberg die hoop kan bieden op eventuele genezing of stilzetten van het ziekteproces. Soms stelt men zich zo hoopvol op dat men elke strohalm aangrijpt die geboden wordt. Vaak is dat het geloof in het één of andere geloof of een werker in de natuurgeneeswijzen. Ik be of veroordeel niemand in deze zoektocht. Zo is het bv bekend dat zout,suiker en vetten (mn onverzadigde) slecht zijn voor het menselijk lichaam. Daarvoor hoef je geen afgestudeerde medicus te zijn. Maar het zijn ook smaakmakers die we lekker vinden en die vaak ook als conserveringsmiddel worden toegevoegd aan producten en om het lekker te maken.
  Als patiënt wordt je afhankelijk van elke tip(soms met verhalen van anderen als voorbeeld), die genezing zouden kunnen brengen.
  Nee lieve mensen je krijgt extra tijd maar eens is er net als bij elk leven(gezond en/of ziek) daar het einde.
  Het is zaak om voor elke dag die je nog mag aanschouwen dankzij de bij je ziekte behorende therapieën dankbaar te zijn en vooral stressvrij proberen te genieten.
  Als je geen verstand van de materie hebt, speel dan geen sabiman om tegelijkertijd je zak te vullen want dan ben je een crimineel die zn zakken vult over de hoofden van wanhopige mensen en hun naasten/geliefden.
  Ik denk terwijl ik dit schrijf, aan Bibian Mantel een Snoboard kampioene die verschillende vormen van Kanker heeft ondergaan en behandelingen heeft gehad. Ze was tot op het laatst verbonden met het leven en haar geliefden maar niets en niemand heeft haar ondanks haar vertrouwen in de medische wetenschappen en haar vechtlust, het eeuwige leven kunnen schenken. Ze was op maar ze heeft wel een mooi leven gehad naast haar ziekte met de hulp en liefde van haar naasten.
  Geef zieken geen valse hoop maar liefde en help ze waar je kunt om het leven dragelijk en mooi te maken voor de tijd die rest.
  Ik wil iedereen zowel de patiënten alsook hun omgeving heel veel kracht en sterkte toewensen in de voor hun zeer moeilijke tijd.
  gemodereerd

 6. Een ding weet ik wel, zolang iemand kanker heeft moet hij of zij per direkt stoppen met zuiker. Het dieet moet gewoon verandert worden punt.
  gemodereerd

 7. Beste Appie,

  Prachtig geschreven,
  Zo verging het ook Sylvia Millecam,
  God hebbe haar ziel,
  Mw. Rijger heel veel sterkte.
  gemodereerd

 8. Appie jij wordt beloond mt n tros harde banaanbacoven vr dit perfecte samenvating. Ga zo door.🐵🐒🐵🐒🐵🐒
  gemodereerd

 9. Meneer is het achterlijk nichtje van de wkn “paardenfluisteraar”. De enige reageerder die gebruik maakt van J&J.

  Nou zeg, bemoei met je eige meid, ik kan mij niet voorstellen dat een echte man zich bezig houd met het huwelijk van een ander, pffff. Hoe noemen zo iem ‘oema-wedje’.

  Breaking bad on a stormy sunday afternoon….
  gemodereerd

 10. Ik ben zelf al jaren kankerpatiënt, ik heb 3 x kanker gehad en woon in Nederland. God zijn dank dat ik een welvarend land woon. Toen ik in het ziekenhuis lag, lustte ik Coca Cola na de operatie en m’n moeder zei neen dat mag niet omdat je ben net terug van de OK. ze wist niet beter.
  M’n schoonzus heeft mij toen Coca Cola gegeven. Ik heb het gedronken en na een boer direct overgegeven, maar ik was verlicht van de misselijkheid. Ik was niet meer misselijk. Later in de avond kwam de Professor langs. Een bekende Professor in Suriname die hij vrouwen gratis een consul gaf en opereerde voor de tijd van Bouterse. Dus ik zei, Professor ik moet wat zeggen, ik heb Coca Cola gedronken. Hij gaf als antwoord, Coca Cola is de beste middel tegen misselijkheid en pijnen. Maar toen ik met m’n chemo bezig was, kregen wij als patiënten Mars, Twix, Coca Cola, Ice Cream zoveel mogelijk zoet en volop aandacht van de verpleegkundige, je mocht ze lastig vallen voor lekkernij tot 21.00 uur. Ik was in 2013 een lotgenoot gaan bezoeken AZ Zkh tijdens haar chemo, daar heb ik gehuild voor de verzorging van mij lotgenoten en ook hoe onbeschoftheid van de verpleegkundigen zijn en ik was ook voor de professor op onderzoek, die ze niet wisten. Toen ik dat ik vertelde ik namens de professor ook hier was, werd mij verzocht niets negatief naar buiten te brengen. In Suriname mm iets met geld smijten om zorg te krijgen, hoop dat het beter zal gaan. Regering Bouterse heeft mij toen ook tegengehouden voor m’n lotgenoten iets op te zetten, ik moest eerst met geld komen.
  Door m’n kanker en pijnen heb ik Coca Cola leren drinken, ik hield NIET van Coca Cola. Ook om mijn zoon dronk ik geen soft, liefst zelf gemaakte stroop of vruchten sap en vers dit gebeurde in weekend, wij drinken veel water, zeker 2 á 3 liter per dag en per persoon.
  Mensen vragen mij waarom heb jij zoveel Cola in huis en ook in de auto.
  Als ik m’n pijnaanvallen krijg dan is Coca Cola m’n Eerste Hulp, het verzacht mijn pijnen. Net als bij suikerpatiënten als zij een aanval krijgen zoveel mogelijk suiker toedienen.
  gemodereerd

 11. “Beste stuurlui staan altijd aan wal”. En jouw specialist heeft het wel aan het juiste eind?! Dat suiker WEL goed is?! “Schoenmaker houd je bij je leest” zeg ik dan!!!!
  gemodereerd

 12. Weed olie, en CBD. Ook voor uw huisdier.

  Tegen wondjes, verdoving en om de eetlust op te wekken. Het liefs verwerkt in stroop, chocolade, gebak, of druppels in de thee of jus💚.

  (Vriendin met borst k, verbrand na de chemo, wond genas maar niet, waardoor volgende operatie niet mogelijk was. Wekenlang pijn. Bang om de weed olie te smeren, maar de pijn deed haar het toch proberen. Chocolaatje infused met wiet olie. Binnen 10 dagen, wond genezen opgedroogd, ready vd volgende operatie. Jaar later, schoon!)

  Met vriendelijke groeten,

  Uw internet dokter.
  gemodereerd

 13. Een klein glaasje cola na het eten doet wonderen voor de spijsvertering. Het zuur en echte suiker in de cola zijn daar verantwoordelijk voor. Dus cola met echte suiker, niet die namaak suikers.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.