‘President Santokhi vindt kritiek op zijn jaardagdans overdreven’

52
'President Santokhi vindt kritiek op zijn jaardagdans overdreven'

President Santokhi heeft maandag gereageerd op kritiek die de afgelopen dagen is losgebarsten, naar aanleiding van zijn verjaardagsfeest op 3 februari jongstleden. Op beelden die op het feest gemaakt zijn, is kort te zien dat de president met een groep familieleden aan het dansen is.

De president ging in op de kritiek tijdens de live uitzending van Radio SRS in het programma ‘Tak’ nanga yu pres’. Santokhi noemt de kritiek overdreven, meldt het kabinet van de president maandag.

Het kan er bij hem totaal niet in dat er zwaar gefocust wordt op het momentum van zijn korte jaardagdans, die niet gepland was, terwijl hij de volgende dag ‘bezig was stroom te brengen voor burgers in het achterland’“, aldus het bericht van het kabinet.

“Iedereen viert zijn jaardag, maar uiteraard zit je nu met een andere situatie. Enerzijds je bent president. Al wil je geen jaardag vieren en dat heb ik ook gezegd. Ik wil geen jaardag vieren, maar dan is er toch een groep van medewerkers, een groep om je heen die zegt nee, wij willen. Uiteindelijk ga je iedereen de ruimte moeten geven. Ik had graag gewild dat ik met de hele samenleving iets gedaan had, maar mijn opdracht was duidelijk. Geen feest, vanwege Covid”, zo reageert president Chandrikapersad Santokhi op kritiek vanuit de samenleving op zijn bekritiseerde jaardagdans.

De president zegt slechts toestemming te hebben gegeven om een dankdienst en felicitatiemoment te organiseren. “Ik heb dat aan het personeel overgelaten om te organiseren. We hebben een gebedsdienst thuis gehad, en een dankdienst en felicitatie aan het werk.” Op de kritiek vanuit de samenleving over zijn dansje op zijn jaardag, zegt hij dat het personeel bij zijn vertrek na de formaliteiten erop aandrong, dat zij hem nog even wilde zien bewegen, want de politiekapel is er. “Er is helemaal geen sprake geweest van een feest met Kasimex Houseband. Het was de politiekapel. U kunt toch zien dat het om geuniformeerde personen gaat.”

“Het is vervelend dat het zo is overgekomen dat de president aan het feesten is, terwijl er Covid-beperkingen zijn. Ik heb zelf geweigerd toen het programma gemaakt werd, maarja wat moet je doen als je op het punt staat te vertrekken en het personeel zegt we willen de president ook even zien swingen”, aldus het staatshoofd.

De president vindt het totaal niet correct dat personen dat van zijn werkplek vergelijkt met daarbuiten waar mensen tien tot twaalf bands inhuren en commercieel gaan feesten, met alle risico’s. “Op het kabinet zijn de meeste mensen gevaccineerd. Dat is de opdracht. Elk personeelslid moet gevaccineerd zijn. We hebben de bijeenkomst ordelijk georganiseerd. Het is even uit de hand gelopen, dat de president om een dansje gevraagd is. Een dansje, goed bedoeld, maar verkeerd overgekomen. Daarover moet er goed gecommuniceerd worden, maar er is nimmer een feestje gepland”, beaamt het staatshoofd.

52 REACTIES

 1. Santhoki: Je snapt er werkelijk geen reet van. Je hebt een totaal verkeerd signaal afgegeven met jouw verjaardagsfeestje.

  Het volk mag niet feesten op straffe van een boete van10000 srd. President Santhoki: Jij had het voorbeeld moeten geven.
  Volgens mij heb je je hieraan bezondigd

  Shame on you president om te zeggen dat je de volgende dag stroom hebt gebracht de volgende dag in het achterland.
  gemodereerd

 2. hij mag vinden wat hij wilt
  net als degene die kritiek hebben, dat mag ook
  dat is democratie
  dat jan doedel zich er druk om maakt??? dat is pas génant
  gemodereerd

 3. President , de beelden laten zien dat U ook de regels van covid aan Uw laars gelapt hebt , dus trek Uw boete kleed aan en zeg sorry tegen het volk , en en zeg ook ik ben geen goede president en trek mij terug want dat zal juist zijn.
  gemodereerd

 4. Waren er overtollige feestvierders aanwezig?
  Als het niet zo is het geen ramp , laat die van zijn verjaardag genieten hij toch ook een mensen die het recht heeft om te ontspannen.
  Als gaan dingen niet zo als het volk dat verwacht kan hem toch een beetje CREDIT geven om tot BEZINNING TE KOMEN.
  PEOPLE DON’T TAKE ME WRONG WRONG.
  IK BEN GEEN VOORSTANDER VAN POLITIEKE PARTIJEN OF LEIDERS ” ☝️ik ben voorstander van goed bestuur voor land en volk 🤗😍🇸🇷🙏
  gemodereerd

 5. Een glaszuivere afgang. Dat Chan t nog goedpraat verraadt de kwaliteit van zijn karakter. Zwak. Geef dan de toestemming om ook verjaardagsfeestjes te houden. Dan sta je recht. Hopeloos walgelijk.
  gemodereerd

 6. Wat een slap gelul van de pres .
  Hij Wilde niet maar mensen om hem heen wel…..pfffff….om te zien dat die mensen geen respect voor hem hebben. Want als ik nee zeg ….is t nee….ook al komt jezus op aarde….nee is nee. Dus pres ….ie faya in a disie.
  Bordo gaat boos worden….zn feest gaat gewoon door straks en no wan monkey no man stop a show. En dat heeft prea zelf in de hand gewerkt.
  gemodereerd

 7. İk was een fan van deze man tot 2021.Hij kent zijn taak niet als een president of een leider of hij is arrogant of blind door macht.
  Hoe vaak is hij niet op zijn leugens betrapt ::- De video zegt genoeg er is altijdt daar gefeest, terwijl het volk mag niet, dan kom je een Lauwsie vergelijking maken in plaats van sorry te zeggen.
  – Middelen van Staatsolie zijn als onderpand gegeven, hoeveel miljoenen heeft Staatsolie aan de staat Suriname overgemaakt.
  – Prudent beleid, terwijl de staat betaalt zijn schulden niet
  – De crisis is voorbij ” ” ”met een salaris van 3000 srd in de maand een normaal huishouden van 3 personen.

  Wat kost een pak brood?
  wat kost een liter melk?
  wat kost een pak thee?
  wat kost een kilo rijst?
  wat een kilo suiker?

  Waarom zijn de rijen van Surichange en de Vries langer geworden??

  Hopelijk wordt deze boeven en corruptelinge zo snel naar huis gestuurd ons land verdient beter.

  Een land van niet eens 600000 inwoners met zoveel potentie en het volk leidt in armoede!!?

  Schaam je Santhoki!!!!
  gemodereerd

 8. Voordat iemand van een mug een olifant maakt is het gezien de gevoeligheid van het onderwerp belangrijk om eerst de feiten te achterhalen.

  Indien er gasten waren uitgenodigd om uitgebreid te komen eten, drinken, dansen en feesten dan is Santokhi fout !
  Maar als ik het goed begrijp en als die informatie op waarheid berust gaat het dus om de al aanwezige personeel ! Dus het personeel dat al eenmaal en dagelijks al aanwezig is en gevaccineerd is. Andere ministeries, family and friends waren dus niet aanwezig !
  Dit lijkt mij totaal iets anders dan een dansie met gasten die je alleen op afspraak tegenkomt.

  Is het spijkers op laag water zoeken of terecht de spijker op de kop slaan ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 9. Wat een gel…l toch. Als je alles onder een vergrootglas legt, is er altijd wat zeggen.
  Hij heeft het nog netjes gehouden in vergelijking met Lonny een poosje geleden, dat was tegen het ordinaire aan.
  Surinamers hebben geen moe…r te doen, i.p.v. dat ze gaan werken
  gemodereerd

 10. Press no hat joe ede nanga deng djaroesoe wang, afgunst ai loer joe ala see! Tra wang ai kibrie baka chalie kot odo.
  gemodereerd

 11. De bodem is bereikt als Chan zich liever met Bordo vergelijkt dan met Boris. Ongelooflijk bizar. Captain your ship is sinking. Vrouwen en kinderen eerst.
  gemodereerd

 12. Sorry president, ik wilde niet. Maar het personeel dwong me. Hierbij geeft uw aan, dat u hetzelfde niet voor het zeggen heeft. Maar dat u een marionet bent van het personeel. Wat voor het volk geldt, geldt dat ook niet voor u??? U bent de 1e burger en dient het voorbeeld te geven. Hoeveel geld heeft deze waanzin het verarmd land gekost? 63 jaar is ook geen bigi jari.
  Het zou u sieren om géén excuses te verzinnen. Want een land leiden, kan niet een ieder en u gaat al richting uw waardeloze voorganger opa D. U moet zich schamen en zich verontschuldigen tegenover het verarmd surinaams volk voor deze schandelijke vertoning. U zou er beter wat aan de hogere prijzen in de winkels kunnen doen, president. Daarvoor heeft het volk u daar geplaatst om het beter te doen. Wo set eng. Niets met woorden, maar met daden.
  gemodereerd

 13. Dit is een aanslag op de intelligentie van het volk. De president moet niet denken dat wij tenminste ik een mietje ben om te geloven wat hij daar uitkraait. Zelf een dankdienst hou je niet met de politiekapel. Dus president leg dit uit aan Melissa en c.s en die zullen het wel geloven, maar het volk niet.
  gemodereerd

 14. Ohhh, dus hij mag feest geven ipv het goede voorbeeld te geven EN NIET TE FEESTEN met gasten?

  De kritiek op z’n x benen dans moves zijn onterecht. Oen sabi toch dat den sma dies na ritme? Na een paar shotjes red label, wan tjin fin finie e sorie
  gemodereerd

 15. President Santokhi heeft last van een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Mensen met narcisme zijn ervan overtuigd dat zij meer ‘bijzonder’ zijn dan andere mensen. Dit laten zij ook graag aan anderen merken. Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft
  een gebrek aan; empathie, kan zich niet inleven in het leed van een ander. Hij heeft een groot ego, is verslaafd aan macht, heeft gebrek aan berouw en schuldgevoelens, en is extreem jaloers. De firstlady krijgt haar eigen staatszegel, krijgt vele functies toegeschoven,enz. De vloek van macht heeft hem in een houdgreep.Santokhi heeft het in zijn DNA om zeer belangrijke staatsregels te negeren. Hij gaat ervan uit dat alles wat hij doet goed is en dat mensen niet moeten zeuren. Deze man heeft een zeer groot persoonlijkheidsstoornis.
  gemodereerd

 16. Domme actie!

  President u weet dat u geen enkele suri kunt vertrouwen. Waarom toegeven. Die mensen rollen s’morgens uit hun bed om te ‘kijken’ welke fout er is gemaakt. Dat is hun zuurstof, daarvan leven ze, daarop teren ze.

  Wie heeft aangedrongen op een dansje en wie stond met de camera in de aanslag.

  Hopelijk zijn er nog intelligente vragen gesteld tijdens het vragenuurtje.

  Zelf vind ik dat suri’s die niet zijn gevaccineerd (50%) en die de hele dag klagen dat ze geen geld hebben, maar wel feesten, goed ziek!
  gemodereerd

 17. Wat een toestand met de president van Suriname. Twee dagen feesten op staatskosten in verband met verjaardag, met veel muziek en heel veel lekker eten voor een selecte groep van meer dat honderd uitgenodigden. Wat heeft Chan Santokhi genoten van de polonaise samen met zijn geliefde Melissa en familie en vrienden. Met een grote groep mensen plezier maken, geen mondkap op hebben, zich niet houden aan de social distance. Dat doet de president van Suriname, Santokhi.

  In het Presidentieel Besluit uitgevaardigd door de president Santokhi staat, het is verboden om te feesten. Met inbegrip van huisfeesten. Waarschijnlijk geldt dat niet voor hem.

  Het ergste van dit alles is dat de president niet eens respectvol richting het volk toegeeft dat hij de coronaregels heeft overtreden en zijn excuses aanbiedt. Hij trekt zich nauwelijks van de ellende die duizenden mensen in het land meemaken. Tussen al die ellende in het land blijft onze president maar feesten met zijn jonge vrouw, familie en vrienden.

  De premier van Engeland, Boris Johnson feest er ook op los samen met zijn jonge vrouw. Maar hij toont tenminste lef om achteraf zijn excuses aan te bieden. Maar de arrogante Chan gaat dat zeker niet doen.
  gemodereerd

 18. De schuld afschuiven op zijn medewerkers. Flink hoor. Een echte leider. Mijn familie dwong me om n feest te vieren wordt nu het nieuwe normaal. Droevig.
  gemodereerd

 19. In een echte democratie zou de president van een land door het parlement op het matje geroepen worden voor zo,n overtreding van de Coronaregels. Ten overstaan van de volksvertegenwoordiging zou de president dan zijn excuses moeten aanbieden. Waarom wordt een gewone burger wel gestraft voor een soortgelijke overtreding en de president niet.

  Ik verwacht helemaal geen actie van de coalitie vanuit het parlement, want ze zijn toch allemaal slijmballen ,.
  gemodereerd

 20. Deze president is zeer ongeloofwaardig,hij probeert altijd alles goed te praten : Gevaarlijke oneerlijke man !
  gemodereerd

 21. @ Henry

  Lang niet in beeld, je hebt zoals altijd het helemaal goed verwoord nice!

  @ directeur zonder bedrijf

  Dat klopt wat je schrijft, we leven in een democratische land dus, we mogen
  alles zeggen en schrijven binnen het toelaatbare context. Dus als iemand bv
  @ Henry : zijn mening geeft, dan is hij voor jou een Jan doedel.

  @ WAT
  Zoals altijd ben jij en ik, bijna op het zelfde lijn: ik deel gedeeltelijk jou mening.

  Nou dit is mijn visie omtrent de verjaardag van de VADER DES VADERLAND, zoals
  Idris Naipal : hem noemt en vereerd. De Pres maakt maakt misbruikt
  van zijn status. Het gewone volk mag niet feesten en beesten, doen ze dat dan riskeren ze een behoorlijke boete. Hij is de Pres, hij moet juist een goede voorbeeld geven, erger nog de politie kapel is daar muzikale luister bij gaan dragen. In mijn
  ogen klopt dit helemaal niet. Dus met andere woorden dit is gedoogt omdat ook de politie er ook aanwezig was. Als mens is de Pres misschien een goed mens, maar als
  Pres is hij voor mij, net zo erg als DDB. Hij kan zich scharen bij Boris Johnson van
  GB, ze hebben geen ruggengraat. En is in mijn ogen nu, niet President waardig.
  De Kiezers hebben eigenlijk een joker daar gezet, ik betwijfel dat hij in de toekomst
  Su uit de precaire situatie zal kunnen halen. Om nu te beginnen kan hij alvast de
  CRIMINALITEIT laten aanpakken, wat de economische toestand zal het enige jaren
  duren. Want de vorige regering heeft het land en ”VOLK” leeg gezogen.
  Mijn advies aan de mensen, gaan jullie maar lekker feesten en beesten als jullie poen hebben. Als jullie de boete niet kunnen betalen gaan jullie maar lekker in de gevangenis zitten. Ik wil zien waar hun jullie gaan zetten, want nu al hebben ze moeite om de mensen die in de hechtenis zijn genomen te herbergen.
  Als een VADER DES VADERLAND geen goede voorbeeld kan geven, waarom zouden jullie hem gehoorzamen ???????? Ik zou zeggen een lekkere ”DICK” voor hem!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 22. Alles wat de president doet wordt momenteel onder een vergrootglas geplaatst. Hij heeft blijkbaar geen goede informanten/adviseurs, want die hadden de president moeten inlichten, dat er achter zijn rug om een feest wordt voorbereid. De president had dan moeten ingrijpen.
  Tegen de achtergrond, dat hij bezig is de corruptie hard aan te pakken en de instellingen die niet optimaal functioneren te reorganiseren moet hij zich ervan bewust zijn dat steeds meer mensen tegen hem zijn en alles uit de kast zullen halen om hem te beschadigen.
  gemodereerd

 23. Waarom zou je je druk maken als de president zich niet aan de covid regels houdt? Als hij en zijn gezelschap covid krijgen en op de i.c. of erger belanden, hebben zij het aan zichzelf te danken
  gemodereerd

 24. @ jacko
  met jan doedel bedoelde ik die dikke santokhi.
  dat hij zich druk maakt om de mening van een ander zegt al hoe narcistisch hij is.

  “Op beelden die op het feest gemaakt zijn, is kort te zien dat de president met een groep familieleden aan het dansen is.”

  en daar heb je para weer die alles probeerd goed te praten?
  wonen die familieleden allemaal daar? en kijk eens hoeveel mensen er op de foto staan?
  en dan ga jij het personeel e.d. noemen?
  santokhi is niet eens het probleem…
  dat zijn mensen zoals jij die achter zo’n volks idioot staan, net als toendertijd bij bouta.
  jullie zijn het grootste probleem van suriname
  gemodereerd

 25. Het volk kent haar rechten niet vandaar dat ze denken dat een regering hun boetes kan opleggen voor een huisfeestje. Het algemeen recht van de mens geldt op de eerste plaats en de rechter gaat de boete moeten laten intrekken als de burger het daadwerkelijk zou aanvechten. In Suriname hebben ze niet echt kennis van hun eigen rechten als mens, omdat ze worden aangeleerd alleen wat hun plichten zijn. Gewoon je feestje houden als je dat wil. Jij bent verantwoordelijk voor jezelf en zo ook degene die op je feestje willen komen. Laat geen regering dictator komen spelen voor de burgers. Het moet toch niet gekker en brutaler gaan worden.. wie denken ze wel niet dat ze zijn!
  gemodereerd

 26. SJonge, jonge…mag mijn pres dan zijn jaardag niet even gezellig maken na hard werken ?? Op alle kleine punten zoeken Sranan sma’s punten…Hij heeft ook het recht zijn jaardag te vieren! Tenslotte is hij ook mens! En niet alleen maar werken en als zijn mensen hem willen verrassen…so leave it! Hij is ook niet elke dag jarig…Jullie Surinamers hebben ook altijd een punt..echter op alles!….

  Wel, Pres goed..je hebt je jaardag gevierd , ongewild…je hebt een korte dans gedaan..en ik bedoel van..is je jaardag, dus why not……En als de pres zijn jaardag groots zou vieren, zou je horen dat hij met geld strooit…..jullie weten ook niet waarover jullie praten hoor…..

  Pres, yu bing verjari….mi breiti yu dansi even…….
  gemodereerd

 27. Voor de rest gaat het met je @Jacko

  Lees je wel terug wat je schrijft.
  Als je vind dat hij geen vader des vaderlands is, wat hij trouwens nooit heeft beweert, en moet vertrekken, prima. Blijf consequent en verander niet.
  Waarom zou hij dan in hemelsnaam nog moeite moeten doen. Voor wie, het ondankbare volk dat hem vanaf dag één verrot scheld. Wat denk jezelf.

  Heeft het nog zin om te reageren, want je mind is al opgemaakt. Wacht rustig tot 2025, dan halen ze delano b. uit de gevangenis, of wat er van over is. Gillmore b. zal het land redden (schuld volgens account officieel 5 miljard) en dino b. zit al in de startblokken. Het beveiligingsbedrijf van peggy b getrouwd b heeft zich onlangs gecertificeerd voor olie en gasbeveiliging, dus zit rustig voor je. Al je dromen komen uit.
  En… ronnie b. die zal braaf meegaan met de flow. Tok!

  De b van bullshit!
  gemodereerd

 28. Bejaardentehuizen en weeshuizen trakteren volgend jaar misschien, of gaat Melissa dat doen.
  gemodereerd

 29. Altijd gezeik over de president laat die man zijn verjaardag vieren tussen zijn medewerkers. Wat is er mis mee ?
  Toen bouta dirty dancing deed, hoorde je niemand zeiken
  gemodereerd

 30. @ Boesskowtoe

  Surinamers hebben geen moer te doen, i.p.v. dat ze gaan werken.
  Dus jij denkt dat de mensen die op deze site reageren niks te doen
  hebben? oké dan !!!!!!

  @ Boskopoeman
  Ik voel me niet aangesproken met wat je schrijft, maar dat zijn feiten zo helder
  als glas. Als het Volk niet mag feesten i.v.m. Covid 19, waarom hij dan wel ???
  Ook hij kan besmet raken dus, dat slaat als een tang op een varken!
  Ieder individu heeft zijn / haar mening, ik respecteer dat, hoop dat je de mijne ook
  respecteert.( En dat geldt ook voor @Boesskowotoe.

  @ Ai na miiii

  Niet iedere Hindoestaan onder 1 kam scheren, in ken er genoeg die beter kaseko
  muziek dansen dan een nengré zelfs. Hij is van de Hindoeweg dus hij is boitie Man,
  en die dansen niet graag nengré poku!! ”Alléén Nanie daru pilé”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 31. En ja hoor, de paarse paniekpapegaaien gaan weer helemaal uit hun dak.
  De regering en het personeel moeten hier wel serieus rekening mee houden.

  Het valt duidelijk op dat bij wiens fouten er meer paniek wordt gezaaid en wiens fouten vaker genegeerd wordt.

  Er zijn honderden miljoenen US DALLA gestolen maar dat wordt onder stoelen en banken geschoven. Ingrid Waldring verdient nog steeds geld (Waka Pasi) over de rug van den poti sma.

  Regels zijn regels, duidelijk, hier hoort een president zich ook aan te houden. De klagers moeten nu niet vaag gaan klagen maar concreet opnoemen welke regels geschonden zijn. Want van hoe laat tot hoe laat was deze bijeenkomst bijvoorbeeld en hoeveel personen per vierkante meter zijn toegestaan ? Waren er meer gasten aanwezig dan het eigen personeel ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 32. Boris Johnson heeft meerdere keren tijdens een lock-down feestjes gevierd, dus waarom zou Chan zijn verjaardag niet mogen vieren. En als alle genodigden zijn gevaccineerd en geboosterd, wat is het probleem?

  Ik word behoorlijk moe van al die kortzichtige Surinamers hier. Vrijwel alles wat fout gaat in het land wordt in de schoenen van dezelfde persoon geschoven. Alsof hij van Suriname een dictatuur gemaakt heeft en alleen regeert. Veel Surinamers (ook die hier op wtk) kijken vaak niet langer dan hun neus lang is. Mag ik jullie amoebes even hieraan herinneren; Tijdens het wanbewind van die redie ingi, kon hij zijn gang gaan. Niemand had kritiek en hij kreeg overal een vrijbrief voor. Het feit dat hij het land in diepe crisis heeft gestort op elk vlak, met toren hoge buitenlandse schulden en een ccc-status, mensen werden vermoord en geïntimideerd, was geen enkel probleem.
  Je zult mij niet horen zeggen dat Chan alles goed doet, er zijn genoeg zaken die anders moeten, maar dat kan hij toch niet in z’n eentje. We moeten wel reeel blijven ipv roekeloze uitlatingen te doen.
  gemodereerd

 33. Ach en och als je hem niet kan pakken op zn beleid dan maar zo moeten ze denken. helaas leverd dit niets op. tandenknarsend ziiten ze in bijlmer en zien ze dat ze in suribabwe niets kunnen doen. chan pas op jaloezie maakt veel stuk. je bent erin gestonken. wat jij ziet als minder onbeduidend en ook is wat door ongeschoolden anders gezien, en we weten elke stem is er 1
  gemodereerd

 34. Nog een beetje (Kronto) olie.

  Wat heeft u in petto voor de First Lady, maandag is Valentijnsdag; rode Hollandse rozen (met fedex) een helikoptervlucht boven het volk, of een love-weekend in Abu Dabi, of… blijft het een verrassing.
  gemodereerd

 35. mensen en mensen
  de grootste probleem van jullie zijn jaloezieeee..
  dat een hindoestaan een president is….
  gemodereerd

 36. @ Directeur zonder hersenen

  Het probleem in Suriname zijn mensen zoals jij die wel kunnen klagen maar het niet beter weten, kortzichtige pessimisten dus.
  Het probleem in Suriname zijn mensen zoals jij die bacove met kokosnoten vergelijken en uiteindelijk knollen kopen.

  Btw, D.Z.B., lees nog eens goed ! Ik probeer niks goed te praten.
  Wat mij opvalt telkens is dat de context, wat het belangrijkste is om een juiste interpretatie te kunnen geven, altijd door domme Surinamers wordt overgeslagen. Daarom wijs ik daar op !
  Maar ja, aangezien jij een directoir bent maar niet weet waarvan kan het jouw ook niet kwalijk genomen worden.

  Krakti !
  gemodereerd

 37. Ik had graag gewild dat ik met de hele samenleving iets gedaan had, maar mijn opdracht was duidelijk. Geen feest, vanwege Covid”, zo reageert president Chandrikapersad Santokhi op kritiek vanuit de samenleving op zijn bekritiseerde jaardagdans.Dat was jou samenleving groepje friends and family.
  gemodereerd

 38. Haha, domheid maakt ook veel stuk, is een ziekte. But anyways

  Een koninkrijk met een republiek vergelijken, terwijl het verschil m zit ih aantal inwoners. Lijkt me niet slim. Ala saNi san sma e doe, a bigi vers japi naf doe na. Tijdens daT vroegere bewind wAs er geen covid, alle kleuren verdienden hun geld vrij vrij, zonder restricties. Goedschiks en kwaadschiks.

  Dus maar wat sheriff zegt is, als iedereen gevaccineerd is +hij zei niet eens GETEST DUS SLECHTS GEVACCINEERD+ dan i mag ab dankdienst en een polonaise, daN te den sem skotoe foe a politie kapel kon taP ju feest dan je taki, ‘ik wilde het echt niet’, aw wooko noh?

  @jzWartmans 👍
  gemodereerd

 39. Haha, domheid maakt ook veel stuk, omdAt het geen zichtbare ziekte is.
  Tra sma no mag. Recht voor 1 recht voor allen. Een koninkrijk met een republiek vergelijken, terwijl het verschil em zit ih aantal inwoners, houdt geen staNd. Ala saNi san sma e doe, a bigi bere japi naf doe na. Tijdens daT vroegere bewind wAs er geen covid, alle kleuren verdienden hun geld vrij vrij, zonder restricties. Goedschiks en kwaadschiks. But anyways

  Maar wat sheriff dus zegt is, als iedereen gevaccineerd is +hij zei niet eens GETEST DUS SLECHTS GEVACCINEERD+ dan i mag ab dankdienst en een polonaise, daN te den sem skotoe foe a politie kapel kon taP ju feest dan je taki, ‘ik wilde het echt niet’, aw wooko noh?

  Un kan tak sAn oen wani, sherif e tek den communicatie les foe Mark Rutte. Deze lult er ook slap omheen
  @jzWartmans 👍
  gemodereerd

 40. Zal ik, het dan voor u doen? Ik bied mijn welgemeende verontschuldigingen aan.
  Verder dank aan RobG(oebbels) voor de definitie van een Narcistische persoonlijkheid. De beschrijving is zijn halfgod (de MOORDENAAR) op het lijf geschreven, bravo.
  gemodereerd

 41. Als je in een democratisch land woont, wil dat nog niet zeggen dat je alles mag zeggen of schrijven wat je denkt. Een beetje pas op de plaats maken lijkt mij, uit respect voor de pres., zeker wel gepast. Je kan niet alles wat de president doet, onder een vergrootglas leggen.
  gemodereerd

 42. Als ik Santokhi was zou ik mij grote zorgen maken. Wie van zijn zo feest-mindende ‘personeel’ heeft het filmpje op Internet geplaatst? De boodschap van dit filmpje was duidelijk: je bent geïnfiltreerd! We kunnen je pakken wanneer we maar willen!
  gemodereerd

 43. Een president van een land moet zich keurig aan wet en regel houden. Een president moet erop toezien dat iedereen zich keurig aan wet en regels houdt. Waarom zou je ze dan hebben.

  Handhaving Covid -maatregelen vanaf januari 2022.
  Hoofdstuk: Het Samenscholingsverbod:
  1. Het is verboden deel te nemen aan een groep van meer dan 10 (tien) personen.
  5. Het is verboden om feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden.
  Er is een avond klok ingesteld van 23 uur t/ 5 uur.

  Para express, dit is de context, waarin de president aan het rommelen is. Hij is gewoon in overtreding van zijn eigen verboden/regels, hij geeft hiermee een slecht voorbeeld aan anderen. Hij is gewoon verkeerd bezig. Van de regering mogen wij niet feesten, waarom hij wel, para express, wie is hier kortzichtig. Para, waarom zouden wij niet mogen reageren, omdat het (dé) Santokhi is en niet een ander.
  Hij wordt aangesproken en voelt zich slachtoffer, reageert vanuit zijn slachtofferrol : a no mi. Waar hebben wij dit eerder gehoord.
  In zijn verweer noemt de president een batterij van drogredenen, weer rechtgesproken door zijn schare van hielenlikkers. Er valt niks goed te praten, dé man was in overtreding.
  Waar was minister Amoksi met zijn operatie ‘veiligheid’. Recent in het Parlement uitgesproken: handhaving Covid-maatregelen ziet hij dit jaar als zijn grootste uitdaging. Waar was de plaatsvervangende Korpschef, waarom heeft het handhavingsteam Wanica niet opgetreden.
  De president moet zich schamen, vorig jaar had hij ook gefeest en heeft beterschap belooft. Parra expres en anderen, je ziet wat zijn beloften waard zijn.
  Bij opa Bouta was de reactie altijd, a no mi, nu bij oom Chan is het dezelfde laken een pak, a no mi.
  Beste Parra express, wie laat Sranan afglijden naar Afrikaanse toestanden, para, wie is hier dé hypocriet.
  Kom niet alles goedpraten wat idioten doen anders ben jij straks de grootste idioot.(zie Irak, ten tijde van de bombardementen op Bagdad)

  Btw, minister Ramadin kwam ook uit met een atypische reactie op een bericht van de arts mevrouw Mungra. Stoer hoor. Minister Ramadin waar blijf jouw reactie op het feestje van de president die de Covid regels heeft overtreden, zeg je daarvan niks.
  gemodereerd

 44. ach ja de ndp geeft op 25 februari groot feest , ze gaan hun afgod vereren die ons land vernietigd heeft en het begon op 25 februari 1980
  gemodereerd

 45. @ Pony
  9 februari 2022 Bij 00:44

  Van een idioot kan men inderdaad niet verwachten dat het begrijpt wat het leest of hoort, daarom is het voor jou verstandig om met iemand die wel begrijpend kan lezen naar covid-19.sr actueel surft en het in zijn geheel goed doorneemt en het fini fini aan jou uitlegt.

  Want dit is het probleem van dom-Suriname ze lezen niet of slechts halfslachtig en oordelen alsof ze de beste zijn met als gevolg pur bruku weer bruku gedrag.

  Dus nogmaals Pony, ga naar een school vraag aan een docent of hij / zij zo vriendelijk wil zijn om samen met jou IN ZIJN GEHEEL dus VOLLEDIG covid-19.sr actueel wil doornemen en wil uitleggen.

  Krakti !
  gemodereerd

 46. @ Pony
  9 februari 2022 Bij 00:44

  En Pony, als je dat hebt gedaan ga dan navragen hoe groot de ruimte was, aan welke covid protocollen moest voldaan zijn, hoeveel personen aanwezig waren, wie deze personen zijn, wat hun betrekkingen zijn en van hoe laat tot hoe laat die bijeenkomst was. Vergelijk de antwoorden met wat jou is uitgelegd over de covid-19 maatregelen en post het geheel op waterkant.net.

  Succes. Krakti !
  gemodereerd

 47. Parra express waarom wil je het niet snappen, er zijn geen enkele argumenten in te brengen, ook niet wat jij voordraagt, de president is in overtreding van zijn eigen regels die ook gelden in algemene zin voor elke burger in het land. Jij zoekt naar verzachtende omstandigheden om zijn asociaal gedrag tegoed te praten. Kan toch niet, al is het jouw president, maar dies no kang !!!!!!? Begint hij al overal spoken te zien. Parra , je moet met hem gaan praten🙈 Parra, zo te zien ben jij de enige die het opneemt voor zijn president. Dus Parra volg je eigen raad op🤡🤡
  gemodereerd

 48. Nergens staat geschreven dat niemand mag feesten !

  Voor elke gelegenheid zijn er voorwaarden en regels opgesteld om escalatie van de covid crisis tegen te gaan en ten gunste van de nationale gezondheid !

  Dom-Suriname begrijpt het nut en de noodzaak van regels en voorwaarden niet en brengt consequent de nationale veiligheid, de nationale gezondheid en de nationale ontwikkeling in gevaar.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 49. Evenals slimbo Suriname. Parra, als je gaat lezen zet dan je leesbril op. Heb jij de nieuwe Covid maatregelen (ingaande 22/01/22) wel gelezen en begrepen. Ik wed dan dat je die van NL ook niet kent. Het feestje (geen hoge uitzondering, nog minder staatsgevaarlijk, wel Corona gevaarlijk) valt niet onder de regel die jij ophaalt. Wordt eens volwassen en geef toe dat de president fout is.
  Met wringen in alle soort bochten kom je straks nog terecht onder de wringer van de “oude” wasmachine.
  Trouwens, je antwoord is niet meer van toepassing, onze president heeft zichzelf onmogelijk gemaakt en is nu de grote risee van de natie. De VHP moet maar een ander naar voren schuiven die breder georiënteerd is en breder wordt gedragen door de samenleving, vooral door ‘dom’ Suriname en minder dan de zich slim noemende Surinamers.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.