Militair en twee burgers aangehouden met bijna 9.000 krapé-eieren

13
Militair en twee burgers aangehouden met ruim 9.000 krapé-eieren
De in beslaf genomen krapé-eieren.

Een militair en twee burgers in Suriname, zijn maandag door de politie van Albina aangehouden met in hun bezit bijkans 9.000 zeeschildpad eieren.

Na bekomen en uitgewerkte informatie stopte de politie een Toyota Verossa, die door een militair werd bestuurd. In het voertuig troffen agenten zes zwarte zakken op de achterzitting aan. Bij onderzoek in die zakken bleek het te gaan om in totaal 2.400 krapé-eieren.

De militair werd aangehouden. Hij verklaarde de schildpad eieren bij een inheemse man te hebben gekocht. Op zijn aanwijzing werd de inheemse verkoper, die woonachtig is in het dorp Galibi, opgespoord en aangehouden.

Op aanwijzing van de verkoper werd vervolgens ook de bestuurder van een pick-up aangehouden. In deze pick-up trof de politie in totaal 14 zwarte vuilniszakken met daarin 6.500 krappe eieren, aan.  

Uit de verklaring van de inheemse man kwam naar voren dat er in totaal 11.000 krapé-eieren geraapt zouden zijn. Bij de telling door de politie bleek het echter om 8.900 schildpad eieren te gaan. De eieren zijn afkomstig uit het dorp Galibi.

De politie heeft na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie de burgers in verzekering gesteld en de militair voor verder onderzoek overgedragen aan de Militair Politie (MP).

De in beslag genomen krapé-eieren zullen dinsdag 8 februari worden overgedragen aan de Jachtopzieners. Deze zullen dan in het openbaar worden vernietigd. 

13 REACTIES

 1. deze militair die twee burgers en die inheemse man zijn geen mensen het zijn ongedierte die ook direct vernietigd moeten worden , de schilpadden hebben het al moeilijk om dat het gebied waar ze eieren gaan leggen ook al vernietigd is door klojo’s , dus geen pardon
  gemodereerd

 2. Vieze vuilen ratten gaan eiren oprapen.
  Dan nog erbij eiren vernietigen
  Er is geen dieren bescherming hier in Suriname. Alles kan en wordt uitgehaald
  Deze boeven ook vernietigen
  gemodereerd

 3. Deze zullen dan in het openbaar worden vernietigd.?????

  waarom niet in partijen weer op loactie neerleggen?
  elk ei dat uitkomt is winst
  bij vernietiging is alles verloren

  de militair zegt ze gekocht te hebben? terwijl hij dondersgoed weet dat het illegaal is
  zoek maar een kakantrie boom op om deze rat op te hangen
  gemodereerd

 4. Het mag niet dus de militair moest de politie erbij halen. Geef ze elk een boete van 200.000 en doneer dat voor de mensen die de stranden opruimen.
  gemodereerd

 5. Kijk,…dat bedoel ik nou, ik heb het eerder gezegd, Surinamers zijn de grootste natuurbarbaren op aarde. Dat geldt voor zowel de inheemsen- als de stadsbewoner.
  Er is totaal geen besef van natuurbehoud. Het land is gedoemd tot de ondergang!
  gemodereerd

 6. DAAR GAAN WE WEER. Weer een F**KING AANSLAG OP DE NATUUR. Weer ontbreekt het de failed burgers aan, denkvermogen, waardering vd natuur, het zicht op toekomst in toerisme. Echt we mek mi ke ati bron djaso. Dit gaat me echt aan het hart.

  Waarom niet een paar eksi’s nd zoo sturen om de eieren te broeden en als voedsel vd dieren. Waarom gaan er niet een paar eieren naar de instellingen waar ouderen, jeugdigen en mensen met een beperking wonen, zodat er voedsel van gemaakt kan worden

  HOEZO de eieren VERNIETIGEN? WAT BEZIELT JULLIE DAAR, eh? 9000 eieren? Ko taki wan sekrepatu e legge gemiddeld 40 per keer. Dus dan minimaal 200 nesten den beest go roof. Saka saka vervloekte sebrefatas
  gemodereerd

 7. Ik vind al een tijdje dat er een soort gecontroleerd station moet komen war zulke vondsten alsnog kunstmatig worden uitgebroed. Dan kunnen de kleintjes die evt toch nog uitkomen gewoon alsnog worden uitgezet. Ik geloof niet in het openbaar vernietigen.
  Kan bv de Doksenclub niet alsnog helpen met uitbroeden?
  gemodereerd

 8. Galibi is een dorp waar iedereen alles weet van een ander. het dorp is mede schuldig aan dit geval. De bewakers van de schilpadden (eieren) hebben waarschijnlijk liggen / zitten slapen.
  De wereld Organisatie moet in de toekomst Suriname financiële hulp moeten weigeren totdat er verandering komt in hun gedrag.
  gemodereerd

 9. 9000 gedeeld drie dus de man 3000 opvreten en daarna ophangen, en de
  militair aan de hoogste boom. Ben totaal eens met @ directeur zonder hersen.
  Sorry zonder “bedrijf”. @Ai na miiii. Een zee schilpad legt gemiddeld 75 – 100 eieren
  per keer. Een Sranang mang heeft geen benul, dat beesten ook gevoelens hebben.
  Dat had ik vroer ook niet, maar sinds ik in den vreemde woon, ben ik veranderd. Ik zal nooit meer een hond kat of wat dan ook slaan, of dood maken. (behalve een giftige slang die in mijn buurt komt.)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. Hoelang doen ze dit al? Want het zal heus niet de eerste keer zijn!

  Een “inheemse”, ja ja, wanneer het ze uitkomt, dit is gewoon een vuile vieze stinke rat die alles doet voor geld!

  Gewoon redelijk zijn, 500 euro boete per ei lijkt mij wel gepast!
  Alle bezittingen veilen en daarna nog een levenslange schuld.
  Kan je niet betalen, dan ga je maar de stad schoonvegen voor 10 SRD per dag!
  gemodereerd

 11. Kijk naar de reacties, er worden door enkele criminele krapé eieren gestolen, en weer zijn alle Surinamers in de ogen van de reageerders criminelen en barbaren. Hoe kortzichtig wil je het hebben. En deze lieden dragen Sranan een goed hart toe.
  Jip den Janneke.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.