Truckbestuurder zware aanrijding Bosjebrug in vrijheid gesteld

6
Zwaar ongeval met houttruck op Bosjebrug in Suriname

De bestuurder van de DAF-truck, die op woensdag 15 december 2021 een zware aanrijding veroorzaakte op de Jules Wijdenboschbrug, is bij de bewaring op verzoek van zijn advocaten, Delano Landvreugd en Maureen Nibte, in vrijheid gesteld. De man, Franklin N., was op 23 december door de politie gearresteerd, omdat uit onderzoek bleek dat de betrokken truck sinds 2018 niet was herkeurd. Ook blijkt uit het technisch onderzoek dat er geknoeid was aan de remmen. Men had deze geconstrueerd.

De raadslieden voerden bij de bewaring van de verdachte aan dat de eigenaar van de DAF-truck nimmer als verdachte is aangemerkt en aangehouden. “Je moet echt een monteur zijn om de mankementen te kunnen zien en de bestuurder zegt terecht dat hij geen monteur van beroep is, maar slechts een chauffeur.

De staat is ook verantwoordelijk hiervoor. Als er politiebegeleiding op de brug aanwezig was, hadden wij dit niet gehad. Met politiebegeleiding wordt de brug vrijgemaakt voor het verkeer. Als de staat zich had gehouden aan haar verantwoordelijkheden dan had men dit kunnen voorkomen”, aldus de raadslieden.

Volgens hen stopten de bestuurder en de bijrijder bij de brug en keken uit naar de politie om assistentie in te roepen voor de begeleiding, echter bleek dat de politie daar niet aanwezig was. Het duo besloot toen om zonder politiebegeleiding over de brug te gaan. De bijrijder had uit veiligheidsoverweging het verkeer achter de truck geattendeerd om niet pal achter de trekker te rijden.

“Naar onze bescheiden mening nam de bijrijder het werk van de politie over. Iedere keer als er een zware aanrijding zich voordoet op de brug, is de politie voor twee weken zichtbaar en gaat alles goed, maar nadien gaat het weer fout. De staat moet haar handen in eigen boezem steken. Wanneer er maatregelen worden getroffen moeten die ook strikt worden uitgevoerd door de politie”, aldus de strafpleiters.     

Op die bewuste dag reed het voertuig vanuit Commewijne richting Paramaribo. Op een gegeven moment hebben de remmen het begeven. Bij deze zware aanrijding raakten 16 voertuigen betrokken. Als gevolg van de aanrijding overleed de 54-jarige autobestuurder Waldy Poniran ter plaatse.

Volgens de politie werden in totaal zeventien slachtoffers per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp, daarvan waren twaalf ernstig gewond en vijf minder ernstig. Intussen zijn haast alle slachtoffers uit het ziekenhuis ontslagen.

6 REACTIES

 1. De mensen die de opdracht geven aan truckchauffeurs met volbeladen truckwagens die over bruggen moeten gaan, moesten al van te voren weten dat er politie begeleiding hoort te zijn. De agenten kunnen niet ruiken. En pech moet je hebben als ze niet daar zijn waar je ze nodig hebt…….
  gemodereerd

 2. Redactie Waterkant: Wie is dan de eigenaar van de DAF-truck?. Dat er in Suriname zoveel houttrucks rijden zonder fatsoenlijke verlichting kan dan ook de chauffeurs niet aangerekend worden, ze zijn immers geen elektromonteur.
  gemodereerd

 3. Wat een gelul , weer die nibte he , zij krijg iedereen vrij , heeft zij iets met die rechters , maar het ergste is dat de chauffeur met zijn bijrijder toch de brug opgingen , jullie hadden moeten wachten en bellen naar jou baas en naar de politie , dus ze hebben onverantwoord gehandeld , die baas moet ook opgesloten worden , door dat hij de truck niet liet keuren en er zijn aan de remmen geknoeid , maar niet nibte als advocaat , want dan loopt hij de volgende dag alweer vrij rond.
  gemodereerd

 4. Als de remmen onklaar raken, dondert zo een ouwe truck met zware lading samen met de bestuurder èn agenten naar beneden, dwars over de Hogerhuysstraat de erven in. Die brug heeft sowieso ook te lijden onder het vernielende gewicht van zo een vrachtwagen met kolossale houtblokken. Er dreigt nog steeds gevaar, al rijden er 100 agenten mee om dat doodseskader te begeleiden. Veiligheid is ZOEK! Don’t blame die skotoes ik zou niet in hun plaats willen zijn.
  gemodereerd

 5. onzin wat hier verteld wordt
  de bestuurder hoort papieren te hebben waaruit blijkt dat de truck gekeurd is.
  dat hij die niet heeft? kan hij al weten dat de truck niet gekeurd is.
  dus hier wordt weer dom de schuld bij een ander gelegd en is de bestuurder gewoon schuldig.
  als er begeleiding nodig is om de brug over te gaan?
  wat voor droplul ben je dan om dat zonder begeleiding te gaan en op eigen initiatief dat te doen? alweer een punt waar de bestuurder zwaar schuldig aan is.
  gemodereerd

 6. triest voor de na bestaanden,want zij zijn te bertreuren,niet dat bedrijf of chauffeurs,dat zijn winst bejagers.dat teld alle ande re smoesjes die een advokaat vind zijn verwepelijk,die auto,deugde voor geen cent,die baas nog voor minder,om er mee te laten rijden,het ondehout van die vrachtwagen was nul,,,nul,,overheid ook schuldig steld keuring in met onbekwame mensen die corupt zijn als de pest,blijkt,nooit had die wagen nog leeg of beladen op de weg mogen zijn,wel smoes moet je verzinnen voor zulke onbekwamen bestuurders op kantoren van transport bedrijven daar bij u, in suriname
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.