Meerijder in truck betrokken bij dodelijke aanrijding Bosjebrug in vrijheid gesteld

3
Dode bij ongeluk met houttruck op Bosjebrug

Advocaat Maureen Nibte heeft de verdachte, Jermain K. binnen twee dagen op vrije voeten gekregen. De 31-jarige jongeman werd op maandag 17 januari door de politie aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van betrokkenheid bij een zware aanrijding op de Wijdenboschbrug in Suriname. Jermain was meerijder in de vrachtwagen, die dit ernstig ongeval op woensdag 15 december veroorzaakte (foto).

Op de top van de brug bleek dat de remmen van het voertuig het hadden begeven. Bij de zware aanrijding die daarna volgde, waren een aantal voertuigen betrokken en was er ook een dode te betreuren. In het belang van het onderzoek werd Franklin, de chauffeur van de vrachtwagen, op donderdag 23 december in verzekering gesteld.

Uit het onderzoek bleek dat de truck sinds 2018 niet was gekeurd. Ook blijkt uit het technisch onderzoek dat er geknoeid was met de remmen. Men had deze geconstrueerd en Franklin had de aanmerkelijke kans genomen om ondanks de staat van de remmen toch over de Bosjebrug te rijden, met alle gevolgen van dien.

Mr. Nibte

Uit getuigenverklaringen bleek dat meerijder Jurmain het achter hem aankomend verkeer erop attendeerde om niet pal achter de truck te rijden. Op basis van deze verklaringen werd hij afgelopen maandag ook in verzekering gesteld. 

In gesprek met Waterkant.Net zegt Nibte dat ze door de familie in de arm werd genomen. De raadsvrouw geeft aan dat haar cliënt geen mankementen aan de vrachtwagen had gemerkt. Na het dossier doorgenomen te hebben, diende zij een invrijheidstellingsverzoek in.

Na kennis te hebben genomen van het verzoekschrift van de advocaat besloot het Surinaamse Openbaar Ministerie de verdachte op woensdag 19 januari onmiddellijk in vrijheid te stellen.


3 REACTIES

 1. oh en nu blijkt dat het bedrijf en overheid ,in eens weten wat er zo al fout is,,achter af gepraat, wat mensen levens heeft gekost,,3 jaar geen keuring ,kijk in de spiegel en u weet wie fout is ,ik zeg chauffeur die had nooit mogen gaan rijden ,hij wist dat er iets niet klopte al voor de brug,heeftie ook wel eens moeten remmen .dus ,en zo een bedrijf moest zich schamen ,ook die overheid en toe zichthouders verkeers wet.groetjes,,
  gemodereerd

 2. @ henk

  Ik weet niet of je uit Su komt, maar als je in Su tegen je werkgever iets zegt
  ga je zo de laan uit. Ik ben met een goede kennis naar zo’n keuring station
  geweest voor een zg APK keuring van zijn auto. Binnen 5 min waren we buiten,
  is dat normaal ? Nee natuurlijk niet, maar als je wat zegt, dan zeggen ze je
  gewoon yu no dé na Holland brada, tapu yu mofo !!! Maar er werd wel tjoekoe
  betaald, want mijnheer zijn auto moet rijden en geld verdienen.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. jacko ,,nee ik woon in nederland ,maar lees deze krant,en zag wat er was gebeurt,en las het verhaal.dat stinkt heel vies.,,ik was zelf 40,jaar internationaal chauffeur,bij ons toen mochtje niet weg als er een lampje stuk was,,onder geen beding, en als ik soms fimpjes zie van die vracht auto,s bij u,treurig,,geen verlichting nog stoplichten .waar is de verantwoording ,
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.