Dode bij verkeersongeval met houttruck op Bosjebrug

23
Dode bij ongeluk met houttruck op Bosjebrug

Bij het zware verkeersongeval dat vanmiddag met een houttruck plaats vond op de Bosjebrug in Suriname, is één persoon om het leven gekomen. Hij zat in het Noah busje, dat hierboven op de foto te zien is. De houttruck knalde frontaal op het busje.

De zwaar beladen truck reed richting stad. Voorbij de top van de brug kwam de vrachtwagen ineens met een snelheid naar beneden. Vermoedelijk hadden de remmen het begeven. Het verkeer op de brug was druk omdat er een auto met pech stond waarvoor een sleepwagen was opgeroepen.

De truck denderde naar beneden en richtte een enorme ravage aan. Daarbij waren 12 voertuigen betrokken waaronder 2 trucks, een sleepwagen, een politieauto en een politie motorfiets.

Een politieagente die bekneld raakte in de prowagen werd door de Surinaamse brandweer bevrijd en naar de Spoedeisende Hulp afgevoerd.

Vanwege het zware verkeersongeval zal de brug tot 17.30 u afgesloten zijn. De burgervader van Commewijne doet een ernstig beroep op de gemeenschap om rekening te houden met de situatie en zich voor nu elders te begeven zodat de opruiming en het onderzoek van de politie vlot kan verlopen.


23 REACTIES

 1. Come on regering. Come on is het geen tijd om aan een 2e brug over de suriname rivier te denken in plaats van de brug voor de guyanezen????
  gemodereerd

 2. @Mango…het heeft niets met die brug te maken…..het rijgedrag moet veranderd worden….keuring van auto’s stelt niets voor….ipv boetes uitdelen nemen agenten tjoekoe en mag men doorrijden…..is een wild west in het verkeer….wet en regelgeving wordt niet toegepast.
  Vrachtwagens moeten niet over die brug..in plaats daarvan moeten er pontons komen. Sari tori.

  R.I.P en Sterkte aan de nabestaande.
  gemodereerd

 3. die rotonde vlak bij die brug is ook niet het slimste wat er gebouwd is

  als er wat gebeurd…. heb je op zeker slachtoffers
  net als vorige keer met die truck zonder remmen
  gemodereerd

 4. Deze fenomeen is altijd al zo geweest, de controle over deze transsport is gewoon
  nul komma nul! Tjoekoe hier tjoeka daar. en klaar is kees !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Tijd om al het zwaar en levensgevaarlijk verkeer te verbieden over de brug. Het was puur een kwestie van tijd dat er dodelijke slachtoffers zouden vallen.
  gemodereerd

 6. Het was wachten op het moment dat het fout ging. Heb meerdere malen doodsangsten uit gestaan op deze brug, om deze zelfde zware houttrucks. Veel van het zwaar materieel in Suriname, word tweedehands ingekocht en de vraag is vaak, hoe is het gesteld met het onderhoud van deze trucks. Ik weet ook zeker dat ongeacht het gewicht aan een maximum moet voldoen. Er geen controle word uitgevoerd. Het is pure hosselarij…! Met de nodige risico’s.

  Mijn condoleances aan de nabestaanden…
  gemodereerd

 7. Verschrikkelijk is dit. 😭😭😭De trucks met houtblokken horen niet op de bosje brug. De regering moet nu zware regels gaan stellen en er werk van maken dat zwaar materieel weer te water plaatsvindt.
  Wat een trauma nu voor de bruggebruikers.
  Dit is heeel triest. Een familie hierdoor in rouw gedompeld. Misschien dat de burgerij nu moet opstaan en eisen dat er een halt wordt toegeroepen aan dit soort zwaar materieel op de brug. We gaan toch niet wachten totdat er meerdere doden vallen?
  gemodereerd

 8. Moge hun zielen in vrede rusten

  Sterkte aan de familieleden toegewenst

  De truckchauffeur moeten hard aangepakt worden. Alles moet grondig worden onderzocht.

  Wat is de oorzaak van dit tragisch ongeluk.

  Triest!
  gemodereerd

 9. Deze chauffeur en het bedrijf waar die sloopvrachtwagen van is berechten met dood door schuld , opzouten met die gasten , en de keuringen en controle moet per direct opgevoerd worden , mensen kijk toch eens om je heen , 99% van de vrachtwagens , bussen , trucks , auto’s en bromfietsen zien er niet uit , de meesten zullen wel niet gekeurd zijn en velen betalen geen verzekering en velen zullen ook wel geen rijbewijs hebben , Amoksie werk aan de winkel en pak dit probleem eindelijk eens aan.
  gemodereerd

 10. Na wang … , protocollen zitten ih archief. Soso sari tori. Zwaar materiaal over de rivier niet over de brug. Ik hoop dat dit grondig onderzocht zal worden, schadevergoedingen betalen aan iedereen die schade hft geleden. Aan de mensen die door dit ongeval zij heengegaan begrafeniskosten laten betalen door de veroorzaker. Nabestaanden gecondoleerd. De mensen die ook mentale schade hbbn opgelopen hoop ik dat ze begeleid worden.
  gemodereerd

 11. Onbegrijpelijk dat dit keer op keer kan gebeuren.
  – wettelijke keuring deugd blijkbaar niet.
  – het moet bij wet verplicht zijn dat alle auto’s, net als personen auto’s, uitgerust zijn met twee remsystemen die onafhankelijk van elkaar werken.
  – betere communicatie en voorlichting waarbij duidelijk wordt aangegeven dat de chauffeur het risico loopt van een fikse straf wegens “dood door schuld/nalatigheid”
  gemodereerd

 12. Op zo’n brug moet het verboden worden dat vrachwagens met een bepaalde ton in de stips over de brug rijden. Voor hen moeten bepaalde tijdstippen per dag gelden.

  Hierdoor weten verkeerdeelnemers dat er geen vrachtwagens met hout/ bepaalde ton in de spitsuren niet over de brug rijden. Hierdoor wordt de veiligheid groter op de brug en is er meer orde.
  gemodereerd

 13. Hendrikus:by wet mag hout alleen getransporteerd worden via het water. De hr Santoki had toen beloofd dit probleem op te lossen hy is nu president kyken als hy zyn belofte na komt e akties van zyn kant
  Triest x2. Gecondoleerd a d mensen die hun dierbare hebben verloren
  gemodereerd

 14. ik heb het keer op keer gezegd wij als kleine man onze kleine autos worden zogenaamd streng gekeurd.hoe staat it met die trucks .banti verslijt sjasie krong .je ziet het duidelijk ,toch als de politie langs rijd doet hij als of hij it niet ziet. hout blokken over de rivier klaar .ze maken zoveel geld dus ze kunnen die pondos wel betalen om het hout te vervoeren.
  gemodereerd

 15. Ik ben geen verkeersdeskundige,maar weet alles van de vrachtwagen omdat ik zelf jaren vrachtwagenchauffeur ben en veel op de bergen in Duitsland en Frankrijk rijdt. Er kunnen zich 2 dingen hebben voorgedaan.1 of de remmen waren zo dusdanig versleten dat ze zich begaven toen ze nodig waren. 2 de chauffeur heeft met een overbeladen wagen gereden waardoor de wagen instabiel werd en heeft hij te vaak zijn bedrijfsrem heeft gebruik. Te vaak jou bedrijfsrem gebruiken, betekent oververhitte remmen, waardoor je geen remkracht meer hebt vooral bergaf.en in dit geval is het de brug.wanneer een vrachtwagen gaat,dan gaat het! Belangrijkste aspect is beleidsvoering. Meneer de minister en meneer de president.beleidvoeren is kosteloos,daar hoef je niet voor naar Dubai te gaan.Wanneer men op elke vrachtwagen een x bedrag borg vraagt,dan zul je zien dat men zich aan alle regels gaat houden.vrachtwagen verkocht?borg terug!Deze regering is zo onder de indruk van Nederland. In Nederland betaalt de eigenaar van elke vrachtwagen 9000€ borg en 5000€ borg op de bijkomende voertuigen.waarom kan dat niet in Suriname?? Ik ken de beredenering,maar we zijn niet in Nederland en pe ouw vin a money.da anno moe baing,zo simpel is dat. Dus toen ik het bericht kreeg vanmiddag eerste waar ik aandacht is mijn familie.
  Sorry,maar ik ga niet naar Suriname. Ik hou van me land en landgenoten,maar zo? Ik zit goed hier.
  gemodereerd

 16. als ik als keurmeester die 25 jaar in nl heeft gekeurd ,hier zou moeten keuren zou ik 20 procent van de wagen park in su van de weg halen,maar wij surinamers zijn allang blij dat auto is goedgekeurd wetend de mankementen.zo krijg je dit soort taferelen !!!,controle en keuring stelt niks voor en mensen leven ook niet,jammer !waar wel goed mee gaat zijn tjoekoe gevers en nemers .morgen is iedereen weer vergeten dit ongeval alleen de nabestaanden zullen verder moeten met dit onrecht en pijn ,sterkte mensen met uw groot verlies!!!!
  gemodereerd

 17. er wordt veel gerommeld met apk keuring, laten ze onderzoeken als de remmen van de trekker het doen. Trekkers van firma Kudipsingh zonder remmen worden met tjoekas goedgekeurd. keihard aanpakken.
  gemodereerd

 18. Een goed onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval moet uit wijzen wat de precieze oorzaak is geweest van dit ongeval. Naar aanleiding van de uitslag moeten er maatregelen genomen worden, ook zijn het impopulaire maatregelen. ook wat betreft de handhaving als het gaat om deugdelijk voertuig op het wegdek te krijgen.
  gemodereerd

 19. Ik vindt het heel jammer voor al de betrokkenen bij het ongeval en wenst ze veel sterkte. Ik wil de schuld geven aan de politie. Het vanaf de eerdere truck ongeval is zo geweest dat de trucken werden beleid over de brug zonder overige verkeer. Dus de trucken gingen dan alleen onder begeleiding van de politie. Zo was het normaal. Hoe komt nu dat de politie deze truck wel heeft toegelaten tussen het overige verkeer met alle gevolgen van dien. Ik denk dat we het antwoord op de vraag moeten krijgen van de polite. Ale als de politie zicht had gehouden aan de regels was dit niet gebeurd.
  gemodereerd

 20. Er mogen wettelijk gezien helemaal geen houttransporten over de weg plaatsvinden, waarom is dit dus wel mogelijk! En Controle een wassen neus de helft van de tijd is er helemaal geen politie aanwezig bij de posten aan weerzijden van de brug en zijn ze er wel staan er gelijk 3 a 4 motoren, wat ze daar doen, troefcallen misschien? Want ook vlak voor de brug komen de auto’s je over het fietspad aan de binnenzijde voorbij, pakkans nihil, lapzwansen zijn het.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.