NPS: ‘Vp Brunswijk moet excuses aanbieden’

17

Ook de NPS heeft gereageerd op het incident met de journalist Jason Pinas. De partij spreekt haar ernstige afkeuring uit over de handelwijze van de beveiligers van de vice-president. In een verklaring zegt de partij:

De NPS is steeds voorvechter van de democratie in Suriname geweest en zal niet accepteren dat belangrijke peilers van onze democratie worden aangetast . Een vrije pers is daar beslist een belangrijk onderdeel van.

Het is van belang dat het openbaar ministerie volstrekt onafhankelijk onderzoek doet naar de rechtmatigheid van het optreden van de veiligheidsdienst.

De vice president wordt opgeroepen zijn excuses aan te bieden i.v.m.dit incident. De NPS volgt de kwestie op de voet.


17 REACTIES

 1. Excuses aanbieden is niet genoeg. Is te vaak gebeurt. De VP biedt zijn excuses en treedt af en de beveiligers worden vervolgd voor mishandeling.
  gemodereerd

 2. Ik vind dit een HEEL ZWAK van de NPS: DEZE VIEZE PRESIDENT MOET GEWOON AFTREDEN HELAAS IS DIT GEEN CULTUUR IN SURINAME.
  gemodereerd

 3. Ronnie Brunswijk is een ongeleid projectiel en dit zal in de toekomst nog voor grote moeilijkheden op regeringsniveau en internationaal zorgen.
  gemodereerd

 4. Blijkt nu schering en inslag te zijn dat journalisten door abop worden bedreigd.
  Waarom hebben ze geen aangifte gedaan.

  Deze beveiligingsmannen lopen rond met russische guns, sommigen zitten vast voor drugs en anderen bedreigen en timmeren er op los. Lijken wel huurlingen.

  Handig om alsnog aangifte te doen. Vervolgens mag svj zich roeren ten behoeve van alle journalisten. Dit is geen incident maar een werkwijze.

  Informatie uit de betere krant.
  Zelf zoeken.
  gemodereerd

 5. Zal niet helpen NPS , jullie zijn maar een kuikentje in de regering , dus de VP zal geen excuses aanbieden , wat wel zal kunnen is , dat jullie NPS de PL en de VHP over de streep halen , dan zal de VP misschien sorry zeggen
  gemodereerd

 6. Indien de VP niet gefotografeerd wil worden, waarom is hij dan in de politiek gestapt? Tijdens de verkiezingscampagnes had hij geen bezwaar om gefotografeerd te worden. Integendeel!
  gemodereerd

 7. De NPS ziet de bui reeds hangen en probeert zaken te sussen. Dit gedrag is een VP onwaardig en kan als (wederom) crimineel gedrag bestempeld worden! Natuurlijk zijn Greg en zijn clan nog niet klaar met het vergaren van rijkdom en zullen er alles aan doen dat deze zaak niet escaleert, want bij vervroegde verkiezingen komen ze niet terug so bung 0 zetels!!
  gemodereerd

 8. Deze zaak moet tot de bodem uitgezocht worden. De VP moet beseffen dat hij verantwoordelijkheid draagt, en dat hij heeft gefaald om adequaat op te treden bij dit incident.
  Het mag zelf zo zijn dat het parlement zich over deze zaak gaat buigen, een gevolg mag gerust in resulteren dat de VP moet aftreden. het mag een signaal naar de wereld orde zijn dat democratie in alle sectoren en wereldwijd ten alle tijden gevierd moet worden. Het zal vroeg of laat blijken dat de VP nergens voor geschikt is. het wordt tijd dat de bevolking gebruikmakend van de democratie nu eindelijk maatregelen gaat treffen.
  gemodereerd

 9. De VP denkt dat Suriname van hem is. Ik begrijp het niet dat zo iemand VP van het land kan worden. Die man heeft geen verstand van zaken en kan amper tot 10 tellen .Straks laat hij ook Belfort aanvallen. Dus oppassen Belfort jij bent zo aan de beurt .Je bent in gevaar.
  gemodereerd

 10. Sorry zeggen, PFFF… ja dat is NIET menens en ook niet genoeg!
  Deze bloeddorstige moordenaar wordt gedwongen “sorry” te zeggen, terwijl hij er geen letter van meent!

  Laat hem maar al zijn rommel inpakken en stuur hem de laan uit!
  gemodereerd

 11. De uitwassen van 40 jaar revolutie. Net zoals een aantal leden hier die 40 jaar lang niets hebben gedaan dan alleen maar hebben geprofiteerd van deze “revo”.

  Een samenleving die draait op het gedachtengoed van “pakketten verdelen” zal nooit tot ontwikkeling komen.
  Wanneer gaat het volk wakker worden en inzien dat met deze criminele leiders men een land niet kan opbouwen?
  gemodereerd

 12. Brunswijk zou zelf het initiatief moeten nemen om na dit incident op te stappen. hij is het niet waardig om de VP van dit vredelievend land te mogen zijn. Doet hij dat niet dan is het volk aan de beurt om gebruik makend van het democratisch recht hem de laan uit te sturen middels het parlement. Misschien is de VP andere maatstaven gewend uit het milieu waar hij oorspronkelijk vandaan komt, maar als hij ervoor kiest om zich in een geciviliseerde maatschappij te begeven, dan moet hij zich aanpassen.
  gemodereerd

 13. Helaas wordt Suriname wederom geregeerd door een stelletje lafaards. De president heeft absoluut geen ruggengraat. Van de president ga je niets horen want hij is te laf om een ferme standpunt aan te nemen tegenover de VP. Tenminste doet Rusland zijn mond open. Voor de president geldt zand eroverheen. De president is alleen maar bezig om de belangen van Friends en familie te behartigen. De rest kan de boom in. Wat een lafaard. Hij schijt zowat in zijn broek als hij de crimineel Brunswijk ziet. Jammer dat NPS niet de 20 zetels heeft behaald
  gemodereerd

 14. Als je al als regeringspartij een reactie wil geven over dit incident, doe het dan op een waardig en respectvolle wijze. De NPS geeft hiermee aan, dat er totaal geen diepgang is onder voorzitterschap van de huidige voorzitter.
  gemodereerd

 15. In de geciviliseerde wereld word zo een politiek gezwel met pek en veren weggejaagd. Deze gevaarlijke gek stond ook met vuurwapens te zwaaien op het voetbalveld. Vechtpartijen in DNA. Het wachten is dus op het moment dat er weer een draadje knapt in zijn kokosnoot en hij er weer lustig op los knalt.
  gemodereerd

 16. NPS. Wil je politiek scoren dan is nu het moment om dat te doen. Slogan: De VP eruit of de NPS stapt uit de regering gevolgd door nieuwe verkiezingen. Jullie zullen zeker in het aanzien van het volk stijgen want met deze figuren valt niet te regeren. Zij hebben smerig spel gespeeld met de NPS , het wordt tijd dat de NPS smerig wordt en terugbijt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.