zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDalende valuta koersen genoteerd bij CBvS

Dalende valuta koersen genoteerd bij CBvS

-

Does Travel - naar Suriname

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft haar dagelijks gepubliceerde officiële koersen voor valuta, naar beneden bijgesteld. Dit naar aanleiding van het dalen van de koersen van de Amerikaanse dollar en de euro.

De koersdaling van bovengenoemde valuta lijkt ingezet nadat vorige week bekend werd dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een lening van bijna US$ 690 miljoen voor Suriname heeft goedgekeurd.

Op de site van de CBvS is te zien dat de slotkoers van 1 euro voor de Surinaamse dollar op maandag SRD 20,957 (aankoop) om SRD 22,486 (verkoop) bedroeg. Dit was voor het weekend nog SRD 21,942 om SRD 23,319.

opening
Fernandes Express
BODO Party

19 REACTIES
 1. cbvs de grootste oplichters van suriname

  om euro’s van een nl rekening te pinnen
  laten ze het eerst omzetten naar srd en dan weer terug naar euro en dan nog eens transactiekosten
  geen wonder dat niemand zaken wilt doen met die maffia praktijken


  gemodereerd
 2. Stap nummer één om je bevolking te helpen met een mindshift:

  Begin met de juiste koppen in de media

  In plaats van met een negatieve;
  Dalende valuta koersen genoteerd bij CBvS

  kom op met een positieve;
  Stijgende Waarde van SRD genoteerd bij CBVS

  SAME SH*T

  De waarde van de SRD steeg omdat alle financiële rapporten aangeven dat het ergste achter de rug is en de president hield onlangs een toespraak waarin hij dat benadrukte.

  Dat is waarom “de koers omlaag is”

  Ons geld is is waarde gestegen.
  Stop met het gebruiken van het woord koers zelfs.
  Het feit dat “de koers” basically de verhouding is tussen de waarde van ons geld en de standaard USD en €, begrijpen niet alle mensen.


  gemodereerd
 3. Ik vind het nog steeds niks. Het moet op zijn minst met een 1/3 omlaag, waardoor de SRD in waarde stijgt ten opzichte vd US-$ en de €.

  Er zal meer aan de export van Surinaamse Produkten moeten gebeuren om valuta te verdienen. Alleen hierdoor kan de koers en waarde vd SRD stijgen en de schulden vh land zullen moeten verminderen.

  Surinaams Fabrikaat, Made In Suriname

  Vertrouwen In Eigen Kunnen

  We hebben nog een lange weg te gaan.

  Waar is boefdraad? Het OM moet de advocaat dubois van boefdraad moet het vuur nader aan de schenen leggen. Interpol en CIA, moeten worden ingeschakeld om niet alleen boefdraad op te sporen, maar ook de afvocaat dubois van boefdraad te volgen. Zij beschikken over de beste opsporingsmensen, moderne equipment om
  ze in de gaten te houden en te vinden.

  ddb, ddb- gezin, ddb- adviseurs, ndp moet met wortel en tak worden uitgeroeid ( uit de Surinaamse Politiek) in Suriname. Deze grote en zware criminelen moeten zo snel mogelijk worden vervolgd en worfen opgesloten. Hun goederen en vermogen moet worden opgespoord en terug gestort worden op de bankrekening vd CBvS.

  ddb, ddb-gezin, ddb- adviseurs, ndp eens naar nooit weer in Suriname. Het zijn zeer zware criminelen, moordenaars, enige eigen belang, moord en verderf, cocaine en drugscriminaliteit. grote armoede en grote ellende bij het Surinaamse Volk, grote schulden internaionaal bij crediteuren, uitverkoop van de natuurlijke hulpmiddelen van Suriname ( goud, rondhout, zeevisserij, weg jagen van Alcoa/Suralco uit Suriname, enz)

  Deze paarse grote criminelen en grote moordenaars zijn een grote vloek voor Suriname en wie dat niet wil in zien, moet goed naar zien moet goed naar zijn/ haar eigen leven kijken, de armoede waar in hij/zij leeft, de grote criminaliteit, ontwaarding SRD, geen valuta, de koers vd SRD, dure prijzen in de (supermarkt) winkels voor eerste levensbehoeften, licht, water, enz.

  Allemaal de schuld van 10 jaar ddb, ndp, ddb-gezin, ddb-adviseurs, aliebaba.

  Eens maar nooit meer ndp in Suriname ze moeten met wortel en tak worden verwijderd uit Suriname. ddb, ndp is de vloek van Suriname ( herhaal).


  gemodereerd
 4. Het valuta kartel in Suriname is weer bezig….arme toeristen, worden ze zo heel goedkoop beetgenomen.


  gemodereerd
 5. Nu door bijten en gaan produceren. Niet direct met het feestje beginnen.
  Als ik de koersgoogle dan worden RobG en Amzad Abdoel jaloers.

  Wel afdwingen de dat de import prijzen onder controle raken en blijven.

  wellicht nu het moment om alles wat Lokaal geproduceerd kan worden en niet geïmporteerd hoeft te worden en lokaal geproduceerd kan worden te beschermen met invoerrechten.

  Slachtvee lijkt als in eigen rundvlees te kunnen voldoen. dus waarom niet kip en etc. van eigenland.


  gemodereerd
 6. Dus volgens het vervangingswaardestelsel, waar ik niet voor 100% achter sta en het vervangingskoopstelsel mogen de verkoopprijzen van goederen nu of binnen afzienbare tijd in de winkels dalen.


  gemodereerd
 7. Het hek is nu echt van de dam. Mensen zet u schrap, ondanks dit zogenaamd positieve nieuws, zal er op korte termijn geen daling van de kosten in levensonderhoud plaatsvinden. 2022 word nog duurder


  gemodereerd
 8. Mooi verhaal maar nu zijn er heel veel buitenlanders en zo maken de cambio’s hun geld. Euro rond de 18. Ga kijken vr hoeveel je het kan kopen bij ze. De winkels zullen zeggen duur ingekocht. Is de koers hoog moeten ze dat doen voor volgende lading. De bevolking is altijd de grote verliezer. Armoede viert hoogtij in Su


  gemodereerd
 9. En waarom doen de cambio’s niet mee?
  Vermijd ze, is voor je eigen bestwil. Die paar extra srd krijg je later spijt van.


  gemodereerd
 10. Het gewenste akkoord met het IMF is binnen, groot succes voor deze regering!!
  Moet men tevreden zijn? De tijd zal het leren. Vanaf nu zit men aan het ‘infuus’ (dit kan pijnlijk worden)van het IMF.
  Let wel!, het blijven leningen, natuurlijk hard nodig, vanwege de slechte economische situatie, leningen die elke regering nodig heeft voor duurzame ontwikkeling, maar ze moeten eens terugbetaalt worden
  De leningen van de IDB en Wereldbank (+/-1 miljard?) zullen binnenkort ook officieel toegezegd worden. Dus heeft de regering haar gewenste werkkapitaal binnen.
  En nu komt het erop aan hoe het geld te gaan besteden, aan te wenden aan welke projecten, in welke sectoren enz. (Toch niet weer die verwende ambtenaren)

  Het zal erom “spannen”; men moet niet vergeten hoe onbetrouwbaar deze regering in bepaalde zaken heeft gehandeld de afgelopen anderhalf jaar. Men moet niet vergeten, de dubieuze firma’s die men wilde oprichten tegen de wet in; het zullen dezelfde mensen zijn die gaan bepalen hoe de ontvangen leningen zullen worden besteed. Zijn deze mensen nog betrouwbaar genoeg. Vergeet ook niet, de familie en vrienden benoemingen, die kunnen leiden naar belangenverstrengeling en corruptie. Kan men de “foute” personen, de graaiers in bedwang houden?????
  Wij hebben het meegemaakt met de vorige regering. We hebben het helaas kunnen meemaken hoe de leningen verdampten (terecht kwamen op privérekeningen).

  Deze regering heeft onze vertrouwen deels gelogenstraft. We moeten dus blijven trekken aan de bel als het fout gaat zoals diverse eerdere gelegenheden. We moeten alert blijven voordat het te laat is (DNA doet haar werk niet goed). Dat is ‘onze’ taak, de journalisten voorop.
  10 jaar Bouterse is genoeg geweest. Ook deze regering is in staat (zie de familie Brunswijk, Somohardjo en anderen binnen de regering), de boel te ‘belazeren”.
  Wij zullen het meemaken. Jip en Janneke.


  gemodereerd
 11. Geduld is een vreemde zaak.
  Kijken wie de langste adem heeft, het volk van Suriname of de vreemde valuta koersen.


  gemodereerd
 12. @Debby….allemaal dankzij 10 jaar corrupt, crimineel wanbeleid van de paarse maffia-bende. Koers in 2010, 2.8 en in 2020 25.0. De veroordeelde massamoordenaar beloofde, tot 3x, de koers omlaag te brengen. Daarom zit een heel land en volk nog steeds in de financieel/economische wurggreep, dankzij die misdadige NDP gangsters, waarvan een deel reeds achter de tralies zit en de veroorzaker Hoefdraad als een laffe straathond op de vlucht is geslagen.


  gemodereerd
 13. blakaboy , juist nu moeten de toeristen nog komen ze krijgen nog veel SRD’s voor hun valuta , maar de toeristen komen al geen jaren meer omdat door die bouterse de criminaliteit is toegenomen ,en ook omdat deze massamoordenaar voor 20 jaar gevangenis is veroordeelt voor het vermoorden van 15 onschuldige Surinamers


  gemodereerd
 14. Is een kunstmatige daling van de wisselkoers. Er moet nog heel gebeuren voordat de koers echt gaat dalen en tenslotte stabiliseren. Ik snap die hoera stemming echt niet.


  gemodereerd
 15. Wat zal de koers zijn na de feestdagen ?

  Tja go. Set kong !

  Nanga wan bun nyun yari !
  Justitia Pietas Fides. Krakti


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES