zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname: 'Uitvoering Herstelplan vordert'

Regering Suriname: ‘Uitvoering Herstelplan vordert’

-

Does Travel - naar Suriname

Van het aantal projecten dat in het Herstelplan is opgenomen, is zeker 20% reeds uitgevoerd. Zo laat Iris Sandel, voorzitter van de Implementatie Unit Herstelplan, optekenen. Het ondersteunend orgaan heeft afgelopen maandag rapportage gedaan aan president Chandrikapersad Santokhi over de stand van zaken rond de uit te voeren projecten. Voorzitter Sandel is niet ontevreden over de behaalde resultaten.

De 184 projecten die in het Herstelplan staan opgenomen, zijn volgens haar wel haalbaar indien alle ministeries en hun medewerkers goed werk verrichten. Zeventig procent van de projecten is nog in uitvoering, terwijl er wordt gewerkt aan de voorbereiding van het resterende 10%. De voorzitter laat optekenen dat ondanks de uitdagingen, alles tot nu toe goed verloopt. Zij schat in dat tegen eind 2022 zeker 75% tot 80% van de projecten voltooid kunnen zijn.

Ondernemerschap is een van de sectoren die in het Herstelplan wordt gestimuleerd. Sandel wijst in dit kader op de reeds genomen monetaire en fiscale maatregelen. Ze merkt op dat de koers enerzijds stabiel wordt gehouden, terwijl ook de inspanning van de samenleving nodig is. “Men moet de hand in eigen boezem steken. Het zijn de kleine dingen die mee kunnen helpen om stabiliteit terug te brengen in Suriname,” aldus de voorzitter van de Implementatie Unit.

Zij benadrukt dat het Herstelplan de overbrugging is naar het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma. “In het Herstelplan zitten daarom ook een aantal omgevingsfactoren waar wij als Suriname c.q. regering ook aan moeten werken.” Volgens Sandel kan de private sector ook bijdragen door aan te geven in welke volgorde de projecten uitgevoerd moeten worden. In dit kader is recent het Suriname Business Forum (SBF) geheractiveerd. Dit is precies het platform waarbinnen overheid en private sector hun prioriteiten moeten aangeven. “Dit zal ertoe moeten leiden dat zaken zoals public-private partnership (PPP) en design, build, operate uitgevoerd kunnen worden en de private sector de mogelijkheden heeft om daarin in te komen,” aldus Sandel.

Binnen het Herstelplan zijn er ook projecten opgenomen op districtsniveau. De voorzitter zegt dat er districtsplannen zijn uitgevoerd met bijdrage van de samenleving zelf. Deze projecten krijgen zeker prioriteit binnen het geheel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Gelet op de politieke partijen die hebben deelgenomen aan de afgelopen verkiezingen van 25 mei 2020 is deze regeringscoalitie het beste die Suriname heeft en de republiek Suriname en de Surinamers uit het dal waar ddb, ndp en coalitie Suriname de afgelopen 10 jaar of toen ze daarvoor aan touwtjes trok ( sinds 25 februari 1980 – 25 mei 2020 met uitzondering vd 10 jaar regering van Venitiaan – Sardjoe).

  Mensenrechten, herstel vd economie, democratie, de rechtstaat, bilaterale relaties aan gaan, vertrouwen op welvaart en welzijn, criminaliteitsbestrijding, hoop, een betere toekomst perspectieven voor alle Surinamers, et cetera.

  Waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt, maar die fouten kunnen hersteld worden. Dat gebeurt overal, ook bij deze regering.

  Surinsmers geven jullie deze regeringscoalitie de gelegenheid om de republiek Suriname en de Surinamers weer een goed leven te bieden, rust, criminaliteit te bestrijden, orde, veiligheid, goed bestuur komt, productie- en afzetondernemingen komen, investeerders, werkgelegenheid, goede scholing met bekwame en bewuste Surinamers ontstaan, een land waarop wij Surinamers trots mogen zijn.

  Het neemt tijd in beslag, maar we gaan de goede kant op.

  Een stevige huis kan je in een paar uur tot de grond afbranden, maar het weer opbouwen en inrichten dat kost jaren, veel kapitaal, kennis heel hard werken en offers, dat is wat er nu aan de hand is. Het kost tijd, enz. Het COVID-19 virus en varianten maken het niet gemakkelijker op.

  Gelukkig zijn er goede perspectieven met het herstelplan.

  We zullen geduldig moeten ziin.

  ddb, gezin, intellectuele adviseurs of vp om ddb ( a.haakmat caldeira, jozefzoon, aloebaba, enz) en militairen, dictatuur was eens maar nooit weer. Laat dat een wijze les voor ons zijn.

  Ook na 25 mei 2025 is deze huidige regeringscoalitie, waarin de grootste etniciteiten van Suriname zitten de beste die er kan zijn.

  Leve:
  – Vooruitstrevende HervorimgsPartij ( VHP)
  – ABOP
  – NPS
  – PL
  Altijd Samen Voor De Surinamers En Suriname

  Samen Werken, Samen Sterker


  gemodereerd
 2. Mooi en waar. Er staat o.a. dat de koers stabiel is. Ten opzichte van gisteren? Ja. Eergisteren? Ja . Drie dagen geleden? Ja. En ten opzichte van pakweg zestien maanden geleden? Hoeveel was de koers destijds dan, vergeleken met nu? Hoe nu verder? Blijft de koers op deze eenzame hoogte, rest er niets anders dan koopkrachtversterking aan de burger. Dan moet alles opgetrokken worden tot een aanvaardbaar niveau. Zoals Suriname er nu voorstaat, is het niets anders dan gezichtsbedrog wat deze regering de Surinaamse burger wil voorschotelen. Alles staat en valt met de ondersteuning van het IMF en andere kredietverstrekkers. De olie-en gassector zal wel nog op zich laten wachten überhaupt voor men over winst kan gaan spreken. We zijn dan zo een vijf tot tien jaar verder. Wel , zoals de zaken er nu voorstaan, kan deze regering niet op continuïteit rekenen. Deze regering is zo onbetrouwbaar als de neten. Vaagheid leidt troef. Men verzwijgt bewust zaken opdat de maatschappij geen volledig beeld krijgt over de gang van zaken behelzende diverse sectoren.

  De DNA en het volk, zullen nog beter hun best moeten doen om zaken ordentelijk te laten verlopen. Er moet ook niet geschroomd worden elkaar keihard de waarheid te vertellen en de nodige consequenties daaraan te verbinden. Belfort heeft onlangs het voorbeeld gegeven. Het is algemeen bekend dat de doorsnee Surinamer niet happig is op feedback . En toch moet de koe bij de horens worden gevat. However, however, deze regering in deze huidige constellatie, mag na 25 mei 2025 niet meer het daglicht aanschouwen. Genoeg met het liegen en bedriegen , machtsmisbruik ,vrienden- en familiepolitiek. Laten deze slampampers zich alleen bezighouden met projecten waarvan de einddatum maximaal op 24 mei 2022 bepaald is. De nieuwe regering doet de rest wel.


  gemodereerd
 3. Paki-rat! Je praat en termen van wij..hoezo wij? Heb je wel stemrecht in Su? Hou je vooral bezig met de NL politiek want daar is waar jij woont!


  gemodereerd
 4. Rowan
  16 december 2021 At 11:53
  Paki-rat! Je praat en termen van wij..hoezo wij? Heb je wel stemrecht in Su? Hou je vooral bezig met de NL politiek want daar is waar jij woont!

  Niks meer aan toe te voegen. Touche


  gemodereerd
 5. @Pakiratigri
  ik begin mij zorgen te maken gezien de weinig zeggende uitspraken van de regering. Wat teleurstellend is dat deze regering de zelfde praktijken implementeert als de vorige en niet kan tippen aan de regeringen Vene II en III. Ik stel dit niet omdat ik pro Vene of NPS ben want ook zij hebben blinde vlekken.

  Dat de koers is wat die is komt toch echt door de vorige regering.
  De huidige regering verschuilt zich achter een opgeklopte schuld van $ 4.000.000.000

  Het is best knap dat de koers, nu deze los gelaten is, vrijwel stabiel is gebleven.
  Het biedt perspectief als er hulp gaat komen en de gevolgen van hogere goud en olie prijzen en de offshore olie de economie gaat invloeien en het toerisme en familie bezoeken weer gaan komen.

  Dat het beter zal gaan komt niet door de regering maar door mazel.


  gemodereerd
 6. Paki is van de njang dringie prisieri club. Eerst je buikje rond eten met geleend geld, tamara zie je wel fa á sani ei go tok.
  Mindfullness in zijn aller puurste vorm.

  Oorzaak en gevolg van de fluctuerende koers, das nou oninteressant. Vraag hem welke suri wil werken aan welk project.

  De vorige regering was super transparant, daarom wist een ieder dat er 200 leningen zijn afgesloten en 4 miljard schuld is.
  Wie moet dat betalen…


  gemodereerd
 7. Waarom wordt er geen link gegeven naar een overheidssite met daarom de volledige lijst van de project: Naam. omschrijving, geschatte investering/kosten en verantwoordelijke minister??
  Liefst ook met een indicatie van hoeveel % gerealiseerd is en wat de geplande einddatum is!!
  Dat zou pas transparant en controleerbaar zijn. Nu zegt het verhaal mij weinig.


  gemodereerd
 8. ” Van het aantal projecten dat in het Herstelplan is opgenomen, is zeker 20% reeds uitgevoerd. Zo laat Iris Sandel, voorzitter van de Implementatie Unit Herstelplan, optekenen. Het ondersteunend orgaan heeft afgelopen maandag rapportage gedaan aan president Chandrikapersad Santokhi over de stand van zaken rond de uit te voeren projecten “. Voorzitter Sandel is niet ontevreden over de behaalde resultaten.

  Om welke projecten gaat het ??????? Over transparantie gesproken.
  Is dit de manier – fa unu o go set’ in ??? Regering, Mevr. Sandel, hr. Schalkwijk, graag meer openheid naar de samenleving. U bent toch niet bezig het volk een fopspeen voor te houden????


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES